Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Το Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο ETUI ετοίμασε νέα έκδοση εργασίας με λεπτομερή ανάλυση των ανισοτήτων στην εργασία των Ευρωπαίων εργαζομένων. Η έκδοση περιλαμβάνει εξειδικευμένες βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν όπως και τις αρνητικές εξελίξεις που σημειώθηκαν την τελευταία δεκαετία στα εργασιακά του Ευρωπαϊκού χώρου.

 

Η έκδοση του ΕΤUI εκσυγχρονίζει τον Κατάλογο Ποιότητας των Ευρωπαϊκών Επαγγελμάτων (European Job Equality Index JQI) σε ευρύτατο φάσμα χαρακτηριστικών απασχόλησης. Συγκεκριμένα στα στοιχεία που παραθέτει η νέα έκδοση περιλαμβάνονται οι εξελίξεις στα μισθολογικά, στα οργανωτικά θέματα των διαφόρων πτυχών των εργασιακών, τα θέματα της εκπροσώπησης των εργαζομένων και της συμμετοχής τους στις συλλογικές διαδικασίες διαπραγμάτευσης.

 

Από στα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ενημερωμένη έκδοση του ETUI καταδεικνύεται η πτωτική τάση στην ποιότητα των επαγγελμάτων την τελευταία δεκαετία και η ανεπαίσθητη αύξηση στις πραγματικές απολαβές των εργαζομένων την περίοδο που ακολούθησε μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης. Αποδεικνύεται επίσης ότι στα κράτη μέλη της ΕΕ επικρατεί ευρύτατη διαφοροποίηση σε μισθούς και συνθήκες εργασίας, εμβάθυνση της πόλωσης στην ποιότητα επαγγελμάτων και ισχυρή σχέση μεταξύ ποιότητας και ποσότητας.