Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στέγη Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

08/05/2019 - Η δαιμονοποίηση του συνταγματικού δικαιώματος της προσφυγής στη δικαιοσύνη

Ως γνωστό το Διοικητικό Δικαστήριο με πέντε ακυρωτικές αποφάσεις έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις που αποτέλεσαν τη δικαιοδοτική βάση για τον περιορισμό της μισθοδοσίας και των συντάξεων, τη διαφοροποίηση του εφάπαξ, τη μη παραχώρηση προσαυξήσεων και τιμαριθμικού επιδόματος και την αποκοπή από τις μηνιαίες απολαβές ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό ίσο με 3% ως εισφορά στο Κυβερνητικό Σχέδιο Συντάξεων.

...
 
08/05/2019 - Για τα μεγάλα και τα κρίσιμα

Εισήλθαμε πλέον σε καθαρά προεκλογική περίοδο και όλα κινούνται στο σύνηθες ανταγωνιστικό πλαίσιο των ύβρεων, της προπαγάνδας και της διαχείρισης των όποιων εικόνων.

...
 
17/04/2019 - Η Τουρκία και εμείς

Τα εσωτερικά ελληνικά πράγματα φαίνεται να παίρνουν πλέον μορφή συγκεκριμένη. Η ελληνική οικονομία δείχνει να ξεπερνά τις μείζονες απειλές.

...
 
10/04/2019 - Τέσσερα μαθήματα από το Brexit

Την απόφαση του βρετανικού Κοινοβουλίου την περασμένη Πέμπτη να ζητήσει παράταση των διαδικασιών εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ίσως ανακόψει την κούρσα της Βρετανίας προς την έξοδο (Brexit).

...
 
27/03/2019 - Δύσκολη παρτίδα σκάκι στη Μεσόγειο

Κάτι που ξεκίνησε «κατά λάθος» ένα βράδυ σε ένα εστιατόριο στη Μόσχα έχει σήμερα εξελιχθεί σε μια στρατηγική σχέση. Ο λόγος, βέβαια, για τη συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου. 

...
 
20/03/2019 - Για μια ισχυρή Ευρώπη

Γίνεται συχνά συζήτηση τελευταία για το πώς η Ευρώπη πρέπει, επιτέλους, να ξυπνήσει και να αποκτήσει τη δική της πραγματική ισχύ, αυτό που οι Αγγλοσάξονες αποκαλούν hard power. 

...
 
20/03/2019 - Τα πρότυπα είναι το κλειδί στην εξέλιξη των έξυπνων πόλεων

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται δραματικά. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 54.5% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε στα αστικά κέντρα το 2016 και το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 60% μέχρι το 2030, σύμφωνα με έρευνες των Ηνωμένων Εθνών. 

...
 
13/03/2019 - Πηγαίνει η Ευρώπη 500 χρόνια πίσω;

Επιστρέφει η Ευρώπη στην περίοδο των μεγάλων γεωγραφικών, πολιτικών, πολιτιστικών διαιρέσεων, ρηγμάτων και συγκρούσεων που επικράτησαν μετά τη Μεταρρύθμιση (Reformation), πριν από πεντακόσια χρόνια περίπου;

...
 
13/03/2019 - Προσπάθειες για αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας

Γυρίζοντας στην Κύπρο το 1967, οι όχι ιδιαίτερα καλές εμπειρίες από το βρετανικό σύστημα υγείας με οδήγησαν να ζητήσω από τους αρμοδίους Λειτουργούς Προγραμματισμού να ψάξουν να βρουν το καλύτερο σύστημα στην Ευρώπη, για να αντικαταστήσουμε το ίδιο που είχαμε στην Κύπρο.

...
 
13/03/2019 - Υγιεινή Διατροφή: Ένα Δυνατό Όπλο Ενάντια στις Ασθένειες-Διατροφή και Καρκίνος

Για να έχουμε μια καλή ζωή υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθούμε. Τα βασικά βήματα για καλή ζωή είναι: Καλή διατροφή, καθημερινή άσκηση, σωστό βάρος, καλός ύπνος, θωράκιση του οργανισμού μας με διάφορα θρεπτικά συστατικά, ενυδάτωση, διακοπή καπνίσματος και μικρή έκθεση στον ήλιο. 

...
 
Προηγούμενη  Σελίδα: 1 από 17  Επόμενη