Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Grey Terrace - Καφεστιατόριο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

22/09/2018 - Στέγη Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.* (μια αξέχαστη εμπειρία)

Τρίτη, 10 Ιουλίου, αργά το απόγευμα. Το χέρι σου, φρεσκοχειρουργημένο, πονεί, τα πόδια δεν πατάνε. Δυο νοσηλευτές, μ' ένα μικρό ασθενοφόρο, σε μεταφέρουν στο αναρρωτήριο θεραπευτήριο της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ, στην Αγλαντζιά.

...
 
19/09/2018 - Βίκτορ Ορμπάν, ευεργέτης της ΕΕ

Ο Βίκτορ Όρμπαν έχει προκαλέσει πολλούς πονοκεφάλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ίσως γίνει η αφορμή για ακόμη περισσότερους, εάν η απομόνωση της Ουγγαρίας ενισχύσει (όπως είναι πολύ πιθανό) τις κραυγές «δικαίωσης» εθνικολαϊκιστών σε πολλές χώρες της Ένωσης. 

...
 
12/09/2018 - Η μεγαλύτερη πράξη αλληλεγγύης που έχει δει ποτέ ο κόσμος

Θυμάμαι την ανακούφισή μου όταν οι ηγέτες της Ευρωζώνης συμφώνησαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ένα πακέτο βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης νωρίς το πρωί στις 13 Ιουλίου του 2015. 

...
 
05/09/2018 - Έξοδος χωρίς σχέδιο για το μέλλον

Πέρα από το ανιστόρητο σκηνικό που στήθηκε στην Ιθάκη και τις προβλέψιμες καταγγελίες της αντιπολίτευσης, η λήξη του τρίτου μνημονίου έγινε δεκτή από τους πολίτες με ένα αίσθημα ανήσυχης ανακούφισης, πράγμα που θα έπρεπε να είχε ήδη διαμορφώσει μια νέα ατζέντα πολιτικής για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και να κατευνάσει την αβεβαιότητα.

...
 
05/09/2018 - Δεν παίζουμε με τη Δημόσια Υπηρεσία

Με την ευκαιρία της ίδρυσης του Συμβουλίου Οικονομίας/Ανταγωνιστικότητας, ήθελα να κάμω κάποιες παρατηρήσεις στη μέχρι τώρα πολιτική μας σε μερικά από τα θέματα που εμπίπτουν στους τομείς της ανάπτυξης. 

...
 
05/09/2018 - Κάτι διαδικαστικό αλλά πολύ σημαντικό

Παρακολουθώ, όπως σχεδόν όλος ο κυπριακός λαός, με αγωνία αυτά που συμβαίνουν στα εκπαιδευτικά πράγματα του τόπου μας τον τελευταίο καιρό και ομολογώ ότι νιώθω θλίψη, απογοήτευση, αλλά και σύγχυση. 

...
 
18/07/2018 - Ο απρόβλεπτος γείτονας

Η Τουρκία έχει αντιληφθεί ότι η πόρτα της Ευρώπης έχει κλείσει για τα καλά γι’ αυτήν. Η πολιτική συγκυρία στην Ε.Ε. δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ψευδαισθήσεις και έχει επισπεύσει τη «στιγμή της αλήθειας», που πολλοί περίμεναν. 

...
 
11/07/2018 - Τέλος της (ευρωπαϊκής) κανονικότητας;

Τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη διάσκεψη κορυφής (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιστοποιούν τον πολιτικό κατακερματισμό της Ευρώπης – ΕΕ και το τέλος ίσως της Ευρωπαϊκής κανονικότητας. 

...
 
04/07/2018 - Η Ευρώπη και η πολιτική των ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει τέτοια κρίση αυτοπεποίθησης, που το μέλλον της αίφνης φαίνεται να εξαρτάται από τις εξελίξεις γύρω από ένα θέμα, το οποίο, ενώ δεν βρίσκεται σε έξαρση, αποτελεί νάρκη στα θεμέλιά της.

...
 
04/07/2018 - Μεταφορά – από τον Αριστοτέλη στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Ο Έντμουντ Φελπς (Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών 2006) στο βιβλίο του Πρόοδος για Όλους – Πώς η Καινοτομία Από τα Κάτω Δημιουργεί Θέσεις Εργασίας, Προκλήσεις και Αλλαγή αναφέρει ότι 

...
 
Προηγούμενη  Σελίδα: 1 από 13  Επόμενη