Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στέγη Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

13/06/2018 - Τουρκία – Ε.Ε., τα «καρότα» και το «μαστίγιο»

Η αναστολή της συμφωνίας για την επιστροφή μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, ως «αντίποινα» για την απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, είναι κορυφαία πράξη αλαζονείας από την Άγκυρα. 

...
 
06/06/2018 - Προς νέο ξεκίνημα ή αρχή του τέλους;

Τα τελευταία δύο χρόνια ζούμε μια τεράστια, παγκόσμια παλινδρόμηση. Ενώ η ανθρωπότητα έχει δει τα καλά της συνεργασίας, έχοντας πετύχει θαυμαστή πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες, με ολοένα και περισσότερους να ξεφεύγουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο, φαινόμαστε έτοιμοι να διαλύσουμε το διεθνές σύστημα συνεννόησης

...
 
06/06/2018 - Διδάγματα από την κρίση της Τουρκίας και της Ιταλίας

Έχει ο καιρός γυρίσματα... Όλο το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία της Τουρκίας λοιδορούσε με ιταμό τρόπο την Ελλάδα για την οικονομική κρίση της και εμμέσως προειδοποιούσε ότι, σε μια αντιπαράθεση, η δυνατή οικονομία της θα συμπλήρωνε την ισχύ των όπλων για να επιβάλει τα σχέδιά της.

...
 
06/06/2018 - Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας υπηρεσίας

Δεν είναι μόνο στα θέματα προγραμματισμού/συντονισμού του κυβερνητικού έργου, που εγκαταλείψαμε διευθετήσεις που απέδωσαν καρπούς στον τόπο, αλλά και στο εξίσου σοβαρό θέμα του εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας (ΔΥ) συνεχίζουμε να πειραματιζόμαστε μέχρι σήμερα.

...
 
23/05/2018 - Η Ιστορία δείχνει το δρόμο του μέλλοντος

Ανατρέχοντας στην παγκόσμια ιστορία, διαπιστώνει κανείς ότι η παρούσα περίοδος μόνο με εκείνη του Μεσοπολέμου μπορεί να συγκριθεί. Και ιδιαιτέρως με τη μετά το αμερικανικό κραχ του 1929 εποχή, στη διάρκεια της οποίας αμφισβητήθηκαν σύνορα, συμμαχίες, κόμματα, ηγεσίες, ιδεολογίες, τα πάντα.

...
 
23/05/2018 - Η τραπεζική κρίση

«Ό,τι δε λύεται, κόβεται»! Αυτήν την τακτική φαίνεται να ακολουθούμε και τώρα στην περίπτωση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ). Το ίδιο κάναμε τότε και με τις άλλες τράπεζες, που παρουσίασαν παρόμοια προβλήματα. Με τη λύση που προωθείται απλώς θα προσθέσουμε ακόμη μια εμπορική τράπεζα. 

...
 
16/05/2018 - Τραμπ, Ιράν και Ελλάδα

Από την αρχή της προεδρίας του ήταν φανερό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα έβαζε τη χώρα του σε σκληρή δοκιμασία, ότι η αμετροέπεια και η αδιαφορία για τις συνέπειες των πράξεών του θα έθεταν σε κίνδυνο τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον πολιτικό πολιτισμό των ΗΠΑ. 

...
 
09/05/2018 - Δημοσιογραφία, εγκληματικότητα και δεοντολογία

Το φαινόμενο της βίας και της εγκληματικότητας είναι σύμφυτο με την κοινωνική πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Ως τέτοιο δεν μπορεί παρά να απασχολεί και να προβληματίζει ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο.

...
 
02/05/2018 - Πόσο καταλαβαίνουμε την Τουρκία;

Η Τουρκία πάει σε πρόωρες εκλογές. Αλλά πόσο καταλαβαίνουμε την Τουρκία; Στην προσέγγισή μου για την κατανόηση των διεθνών γεγονότων και συμπεριφορών και ιδιαίτερα της συμπεριφοράς της Τουρκίας έχω ως ένα βασικό οδηγό το αξίωμα του Ν. Θέμελη

...
 
25/04/2018 - Η «ασπίδα»

Γεννηθήκαμε, επιβιώσαμε και μεγαλώσαμε ως κράτος επειδή συνδυάσαμε την ελληνική ψυχή με την εξασφάλιση της υποστήριξης των μεγάλων και σημαντικών δυνάμεων σε κάθε κρίσιμο σταυροδρόμι. Θα το ξανακάνουμε, αν παίξουμε σωστά τα χαρτιά μας.

...
 
Προηγούμενη  Σελίδα: 1 από 11  Επόμενη