03/12/2020 - Κτήρια Προσβάσιμα σε όλους με τη συμβολή των Προτύπων!

Σήμερα περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο επηρεάζονται από ζητήματα προσβασιμότητας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είτε επειδή παρουσιάζουν μειωμένη κινητικότητα οι ίδιοι είτε ένα μέλος του στενού οικογενειακού τους περιβάλλον.

...
 
21/10/2020 - Διεθνής Ημέρα Απλής Γλώσσας ISO 24495, Απλή Γλώσσα – Μέρος 1: Αρχές και Κατευθυντήριες Οδηγίες

Πρόσβαση για όλους: Η απλή γλώσσα είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών – αυτό είναι το θέμα της φετινής, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου

...
 
23/09/2020 - Ο νέος ρόλος της Γαλλίας

Πέρα από τη γνωστή ευθεία εμπλοκή της στην ελληνοτουρκική διαμάχη, η Γαλλία εμφανίζεται τώρα αποφασισμένη να κάνει ακόμη πιο έντονη την γενικότερη παρουσία της στα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής

...
 
09/09/2020 - Η νέα πραγματικότητα

Η εκτός ορίων συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά του νεοσουλτάνου της Άγκυρας – η οποία είναι άγνωστο πού μπορεί να οδηγήσει τελικά – δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εδράζεται στη νέα πραγματικότητα που έχει επικρατήσει στην περιοχή μας. 

...
 
29/07/2020 - Διάτρητη η απόφαση της Ολομέλειας

Σε προηγούμενό μου άρθρο δημοσίευσα σύνοψη της απόφασης του Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Στέλιου Ναθαναήλ. Πρόθεσή μου ήταν να ασχοληθώ με όλες τις αποφάσεις.

Στο σημερινό άρθρο δημοσιεύω μια πολύ περιεκτική σύνοψη της απόφασης του Δικαστή Λεωνίδα Παρπαρίνου. Είναι η ταπεινή μου γνώμη ότι είναι μια αξιόλογη απόφαση. Την διάβασα και την ξαναδιάβασα. Ομολογώ χωρίς υπερβολή ότι είναι τέλεια. Διακρίβωση ορθών σαφών γεγονότων και συμπερασμάτων. Αυτή είναι η βασική Αριστοτελική Αρχή. Προοδευτική ανάπτυξη όλων των πτυχών του θέματος, ολόκληρης της διάστασής του.

...
 
29/07/2020 - Η ύβρις του Ερντογάν

Ο Ιουστινιανός την έχτισε, ο Μεχμέτ ο Β΄ την κατέκτησε με πόλεμο, ο Ατατούρκ την μετέτρεψε σε μουσείο.

...
 
29/07/2020 - ΓεΣΥ για Ποιους: τους Ασθενείς ή τους Γιατρούς;

O Brian-Abel Smith (1926-1996), καθηγητής τη κοινωνικής διοίκησης στο London School of Economics, με εμβληματική συμβολή στη διαμόρφωση των συστημάτων υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών 

...
 
17/06/2020 - Διάτρητη η απόφαση της Ολομέλειας

Δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι αναμέναμε με αγωνία τις αποφάσεις της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις εφέσεις κατά της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου σε αριθμό υποθέσεων, οι οποίες αφορούσαν τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τον τερματισμό προσαυξήσεων και τιμαριθμικού επιδόματος με σειρά νομοθεσιών, αρχικών και τροποποιήσεων.

Στις 10 Απριλίου 2020 δόθηκαν οι αποφάσεις. Αναμένετο ότι δεν θα ήταν ομόφωνες.

...
 
03/06/2020 - Η νέα γενιά της Ευρώπης

Προτού αναλάβω τα καθήκοντά μου, πριν από 100 ημέρες, με είχε εντυπωσιάσει η τόλμη που διακατέχει τη νέα γενιά της Ευρώπης – τόσο στο πνεύμα όσο και στη δράση.

...
 
02/06/2020 - Η Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τους Μισθούς και τις Συντάξεις: Ερωτήματα που Αιωρούνται

Η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφάσισε στις 10 Απριλίου, ότι η μείωση των μισθών και των συντάξεων των κρατικών και ημικρατικών υπαλλήλων δεν παραβιάζει το άρθρο 23 του Συντάγματος και επομένως είναι νόμιμη. Η απόφαση χαιρετίστηκε με απόδοση ευσήμων στους Δικαστές και με εγκωμιαστική αναφορά στις αρετές «της ανεξαρτησίας, της αξιοπιστίας και του ακεραίου» τους, όλα στοιχειώδη χαρακτηριστικά και εκ των ων ουκ άνευ για κάθε λειτουργό της Δικαιοσύνης. Πολλές ήταν και οι δηλώσεις πίστης στην αρχή του σεβασμού των αποφάσεων των Δικαστηρίων. 

...
 
Προηγούμενη  Σελίδα: 1 από 20  Επόμενη

Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Grey Terrace - Καφεστιατόριο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »