Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Α.  Γενικές Αρχές

Η ΠΑΣΥΔΥ αποδέχεται τις Γενικές Αρχές, όπως εμπεριέχονται στο υπό αναφορά έγγραφο του Υπουργού Υγείας, ημερ. 13 Μαρτίου 2017.

 

Β.  Εργασιακά Θέματα
Παράγραφος 1
Σε σχέση με τα όσα προτείνονται, θεωρείται αναγκαίο όπως δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις σε σχέση με τα όσα προνοούνται με τη δημιουργία νέων οργανογραμμάτων.  Με την ολοκλήρωση των μελετών τα θέματα αυτά πρέπει να τύχουν διαβούλευσης στη Μικτή Επιτροπή Προσωπικού.

Παράγραφος 2
Συμφωνούμε με την ανάγκη επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων νοσηλευτηρίων, νοουμένου ότι θα προηγηθεί διαβούλευση με τους επηρεαζόμενους συνδικαλιστικούς φορείς.  Ειδικά για το θέμα εφαρμογής κυλιόμενων βάρδιων για τους ιατρούς, η Οργάνωσή μας ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις.  Παράλληλα, επισημαίνει ότι η επέκταση του ωραρίου μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω της πρόσληψης πρόσθετου προσωπικού είτε με υπερωριακή εργασία του υφιστάμενου προσωπικού.

Παράγραφος 3
Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις για παροχή κινήτρων θα πρέπει να καλύπτουν το σύνολο του ιατρικού προσωπικού στα αυτονομημένα νοσηλευτήρια, είτε ενταγμένους είτε αποσπασμένους.

Παράγραφος 4
Συμφωνούμε με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, αλλά επισημαίνουμε την ανάγκη διόρθωσης της ονομασίας των γενικών ιατρών, σε ιατρούς άνευ ειδικότητας, που ασκούν καθήκοντα γενικής ιατρικής.  Διευκρινίζεται επίσης, ότι θα πρέπει να δοθούν διευκολύνσεις για ενσωμάτωση των ιατρών αυτών στις νοσοκομειακές κλινικές, για σκοπούς πλήρους ειδικότητας στη γενική ιατρική, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία.  Διαφωνούμε σε ότι αφορά το χρόνο έναρξης υλοποίησης της συμφωνίας.  Η θέση μας είναι όπως η συμφωνία έχει ημερομηνία έναρξης από 1/1/2018.

Παράγραφος 5
Επιβάλλεται η μετονομασία των Γενικών Ιατρών, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 4.

Παράγραφος 6
Να προστεθεί στο τέλος η φράση «στη βάση ειδικότητας και προσόντων».

Παράγραφος 7
Συμφωνούμε με τη σχετική πρόταση του Υπουργού Υγείας.
 

Παράγραφος 8
Τα προτεινόμενα να ισχύουν για όλο το ιατρικό προσωπικό.
 

Παράγραφος 9
Δε συμφωνούμε με τα όσα σχετικά διαλαμβάνονται στο έγγραφο και επιμένουμε στην αρχική θέση μας για αναθεώρηση των αμοιβών του συστήματος αναμονής και κλήσεων σε ποσοστό 20%.  Επισημαίνεται ότι με τη συμφωνία-πλαίσιο Κυβέρνησης ΠΑΣΥΔΥ για τα έτη 2017 έως 2018 έγιναν βελτιώσεις σε ορισμένες πτυχές των επιδομάτων βάρδιας κατά ανάλογο ποσοστό.  Παράλληλα ζητούμε έναρξη διαλόγου για εξορθολογισμό των αποζημιώσεων εντός χρονοδιαγράμματος, με σκοπό την αποζημίωση του πραγματικού χρόνου υπερωριακής εργασίας που εργάζονται οι ιατροί.
 

Παράγραφος 10
Συμφωνούμε με τα όσα αναφέρονται στο σχετικό μέρος του εγγράφου.

 

Πέραν των όσων διαλαμβάνονται στο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, ως ΠΑΣΥΔΥ ζητούμε την προώθηση και ρύθμιση των πιο κάτω θεμάτων:

  • Μείωση των απαιτούμενων χρόνων υπηρεσίας στο σχέδιο υπηρεσίας της θέσης του Διευθυντή Κλινικής Α16(ι) από 6 χρόνια σε 4 στη θέση Βοηθού Διευθυντή Κλινικής.
  • Επαναφορά της κατ’ αποκοπή αποζημίωσης των ιατρών του δημοσίου για τη διεκπεραίωση/έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών για τα οποία, όπως είναι γνωστό, οι ασθενείς προπληρώνουν το ποσό των €62.
  • Αναβάθμιση της Κλίμακας Βοηθού Διευθυντή Κλινικής από Α15(ι) σε Α15(ιι).
  • Αναβάθμιση της Κλίμακας Διευθυντή Κλινικής από Α16(ι) σε Α16(ιι).

 

Λευκωσία,

22 Μαρτίου, 2017