Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στο πλαίσιο συναντήσεων της ΠΑΣΥΔΥ με τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη τα γραφεία της Οργάνωσης ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Στη συνάντηση από πλευράς ΠΑΣΥΔΥ παρευρέθηκαν τα μέλη της Κεντρικής Γραμματείας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και μόνιμοι Γραμματείς της Οργάνωσης, ενώ εκ μέρους του ΔΗΣΥ τον κ. Νεοφύτου πλαισίωναν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος κ. Χάρης Γεωργιάδης και άλλα μέλη του εκλογικού του επιτελείου. Πρωταρχικό θέμα της εκατέρωθεν συζήτησης ήταν ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει η Δημόσια Υπηρεσία στον μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας και ο διαχρονικός ρόλος της στην προώθηση των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο και στην εν γένει πρόοδο και ανάπτυξη των πολιτών. 

 

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι πέραν της προωθούμενης μεταρρύθμισης, όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΠΑΣΥΔΥ, παραμένει επιτακτική η ανάγκη του διαρκούς εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας με την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης και την πάταξη της γραφειοκρατίας με την απλούστευση των χρονοβόρων διαδικασιών και επικαλύψεων με στόχο την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό δηλώθηκε από πλευράς του κ. Νεοφύτου ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η μόνιμη συμπαράσταση προς τη Δημόσια Υπηρεσία, για να μπορέσει να απαλλαγεί από προβλήματα και αχρείαστες δυσλειτουργίες που την ταλαιπωρούν.

 

Περαιτέρω, ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν από την ΠΑΣΥΔΥ, προς συζήτηση και κοινό προβληματισμό ήταν η ανάγκη για ταχεία προώθηση του Νομοσχεδίου για το Συνταξιοδοτικό στον κρατικό τομέα για ψήφισή του σε Νόμο, η άρση των περιορισμών για την πλήρωση όλων των εγκεκριμένων θέσεων στη Δημόσια Υπηρεσία (Πρώτου Διορισμού, Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής και Προαγωγής), καθώς επίσης και η ικανοποίηση του αιτήματος για σταδιακή αποκατάσταση των επιδομάτων και υπερωριών στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από την οικονομική κρίση του 2013. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν επιπλέον και η ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τους χαμηλόμισθους συναδέλφους που είναι τοποθετημένοι στις Κλίμακες Α2-Α5-Α7(ii) χωρίς προοπτικές ανέλιξης, όπως επίσης και το ζήτημα της μονιμοποίησης των συναδέλφων Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου.

 

Τα προαναφερόμενα θέματα αντικρύστηκαν μέσα από ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο και από πλευράς ΠΑΣΥΔΥ διαπιστώθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση η συναντίληψη που υπήρξε τόσο επί της ουσίας των προβλημάτων όσο και για τις επιβαλλόμενες ενέργειες που θα πρέπει να δρομολογηθούν για τη ρύθμισή τους. 

 

Λευκωσία,
16/06/2022.




Φωτογραφικά στιγμιότυπα: