Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπηση ανακοινώνει, ότι ο Σύνδεσμος Γεωλόγων και Μεταλλειολόγων Κύπρου και η Επιτροπή Υδρογεωλογίας, της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, διοργανώνουν το 12ο στη σειρά Διεθνές Υδρογεωλογικό Συνέδριο. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, μεταξύ 20 και 22 Μαρτίου 2022 και περιλαμβάνει συνολικά 13 θεματικές ενότητες με έμφαση στο υπόγειο νερό σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

 

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου και στηρίζεται από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο της Κύπρου. Απευθύνεται σε επιστήμονες, ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, κρατικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και σε όσους γενικότερα ασχολούνται με το νερό και το περιβάλλον. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Μαρτίου στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο, (Παλαιός Δρόμος Λευκωσίας Λεμεσού Αρ.215/6, 2029 Αγλαντζιά, Λευκωσία https://www.hydrogeologyconference2022.com.cy/χώρος-συνεδρίου).

 

Στις 20 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην περιοχή του Τροόδους, κατά τα την οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ανάπτυξη και διαχείριση των υπόγειων υδατικών πόρων της περιοχής, αλλά και για το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Τροόδους UNESCO.

 

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα γίνει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 στις 8:30 π.μ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του: https://www.hydrogeologyconference2022.com.cy/.

 

Σημειώνεται ότι η 22α Μαρτίου 2022 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η οποία έχει καθοριστεί από τον ΟΗΕ για να υπενθυμίζει σε όλους τη σημασία του νερού και κυρίως την ανάγκη για σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων.