Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της ΕΔΥ να προσφέρει διορισμό στη θέση Πρέσβη σε υποψήφιο εκτός της Διπλωματικής Υπηρεσίας αλλά και λόγω των συσσωρευμένων παθογενειών και άλυτων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Κλάδος, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία και απογοήτευση των μελών του, προειδοποιεί ότι οι εξελίξεις έχουν οδηγήσει το Υπουργείο Εξωτερικών σε εξαιρετικά δυσχερές και οριακό σημείο. Σε δύο διαδοχικές Γενικές Συνελεύσεις του Κλάδου εξετάσθηκε και αποφασίστηκε η υιοθέτηση σειράς μέτρων που αποσκοπούν στην προστασία της Διπλωματικής Υπηρεσίας και της δυνατότητάς της να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στην αποστολή της.
 

 

Η μεθοδευμένη απόφαση κρίνεται αυθαίρετη, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, και αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα στην λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών, υποσκάπτοντας την επαγγελματική του δομή, δημιουργώντας πρόσθετους σκοπέλους στην εύρυθμη λειτουργία του. Επισημαίνεται ότι έχουν παρέλθει δεκαετίες από ανάλογες πράξεις και διορισμούς στο Υπουργείο Εξωτερικών. Με την ενέργειά της αυτή, η ΕΔΥ επιστρέφει σε πρακτικές του παρελθόντος και συντείνει στην ήδη δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο λειτουργεί οριακά. Τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, ο πενιχρός προϋπολογισμός, η χρόνια στασιμότητα στην ανέλιξη, αλλά κυρίως η απουσία οράματος και στήριξης του έργου του, δεν επιτρέπουν πλέον στα στελέχη του Υπουργείου να φέρουν εις πέρας αποτελεσματικά την αποστολή τους.

 


Ο Κλάδος του Υπουργείου Εξωτερικών ζητεί την άμεση ανάκληση της απόφασης ενώ υπήρχαν έμπειρα και ικανά στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, κατάλληλα για προαγωγή. Η παραγκώνιση ικανών διπλωματών με εμπειρία δεκαετιών στέλνει μήνυμα απαξίωσης στα μέλη της Διπλωματικής Υπηρεσίας, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στο Υπουργείο Εξωτερικών και, κατ’ επέκταση, στην εικόνα της χώρας μας.

 


Τα στελέχη της Διπλωματικής Υπηρεσίας είναι αποφασισμένα να διεκδικήσουν δυναμικά τα αιτήματα τους προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα είναι άμεσες και αναλογικές, περιλαμβανομένης της λήψης νομικών και απεργιακών μέτρων. Στην προσπάθεια αυτή, προσβλέπουμε στην ενεργό και δημόσια στήριξη της Γενικής Διεύθυνσης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

 


Υπό το φως των ανωτέρω, ο Κλάδος του Υπουργείου Εξωτερικών συγκαλεί δημοσιογραφική διάσκεψη τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Εξωτερικών (Αίθουσα «Κρανιδιώτης»), κατά την οποία θα γίνει παρουσίαση των προβλημάτων του Υπουργείου αλλά και των αποφάσεων του Κλάδου ως αντίδραση στο σοβαρό θέμα που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση της ΕΔΥ, αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα, τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα επί μακρόν.

 


Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.