Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Με αυξημένες τις προσδοκίες ότι οδηγούμαστε σταδιακά αλλά σταθερά στην αποκατάσταση της πλήρους ομαλότητας στην καθημερινότητά μας, ζούμε και εργαζόμαστε από την περασμένη Δευτέρα στο πλαίσιο των νέων μέτρων που αντικατέστησαν τους αυστηρούς περιορισμούς που είχαν εφαρμοσθεί τις προηγούμενες δυο βδομάδες.

 

Οι περιορισμοί που ζήσαμε, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως αυστηρό lockdown, δεν μας επέτρεψαν πλήρη συμμετοχή στις κορυφαίες θρησκευτικές ακολουθίες της Μεγάλης Βδομάδας και τους παραδοσιακούς εορτασμούς του Πάσχα.

 

Πρωτόγνωρα ήταν τα βιώματα και οι εμπειρίες μας από τη φετινή Πασχαλινή περίοδο. Όμως ήταν ευπρόσδεκτο το αποτέλεσμα. Μειώθηκαν σημαντικά τα ευρήματα των διαγνώσεων και καταγράφεται ήδη σταθεροποίηση μιας καθοδικής πορείας στα κρούσματα της πανδημίας και μια σημαντικά βελτιωμένη κατάσταση στους νοσηλευόμενους.

 

Οι επιδημιολογικοί δείκτες οι οποίοι κατατάσσουν τη θετικότητα από τα κρούσματα σε χαμηλά επίπεδα επέτρεψαν χαλαρώσεις στα μέτρα όπως κατάργηση των SMS, περιορισμός στο σπίτι μετά τις 11.00μ.μ., το άνοιγμα της αγοράς, των χώρων εστίασης, κ.α.

 

Από την περασμένη Δευτέρα αποκαθίστανται εν πολλοίς συνθήκες κανονικότητας στη ζωή μας. Εντούτοις επαφίεται σε μας και αποτελεί υποχρέωσή μας να τηρούμε αυστηρά τους κανόνες αποστασιοποίησης και γενικότερης κοινωνικής συμπεριφοράς διακίνησης, διαβίωσης, εργασίας.

 

Από επίσημης πλευράς έχει ήδη εκφρασθεί ευγνωμοσύνη στον κάθε πολίτη χωριστά και σε όλους συλλογικά για τη συμμόρφωσή τους στις υποχρεώσεις των αυστηρών περιορισμών των περασμένων δυο βδομάδων και ενωρίτερα. Τονίστηκε όμως ότι η μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης βρίσκεται πλέον σε κομβικό σημείο γιατί ο covid-19 έχει αποδειχθεί ότι είναι τόσο απρόβλεπτος που δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε με την τήρηση απλών υγειονομικών μέτρων και ασφαλώς πιο αποτελεσματικά με τον εμβολιασμό.

 

Είναι σημαντική η διαπίστωση ότι στην ανάγκη για εμβολιασμό εκδηλώνεται συνεχώς αυξανόμενη ετοιμότητα από τους συμπολίτες μας. Ήδη έχει εμβολιασθεί σχεδόν ποσοστό που προσεγγίζει το 40% του πληθυσμού και μέχρι το τέλος του άλλου μήνα προβλέπεται από ειδικούς, κάλυψη ποσοστού που θα υποδηλοί ανοσοποίηση της πλειονότητας με όλα τα ευπρόσδεκτα αποτελέσματα.

 

Αναφύονται και στη διαδικασία των εμβολιασμών κάποιες, ελπίζουμε πολύ πρόσκαιρες ανωμαλίες, οι οποίες οφείλονται και στο γεγονός ότι έχουμε να διαχειριστούμε πρωτοεμφανίσιμες ανάγκες. Όμως με τη συνεργασία όλων μας και οι δυσκολίες αυτές παρακάμπτονται και εκμηδενίζονται ώστε να είναι προβλέψιμη ή μάλλον ορατή η έξοδός μας από την πανδημική κατάσταση. Μπορούμε να προσδοκούμε στο πολύ σύντομο μέλλον σε επαναφορά της κανονικότητας της διαβίωσής μας, σε αξιοποίηση όλων των ευκαιριών της και σε πορεία σταθερής ανάκαμψης της οικονομίας της πατρίδας μας, η οποία πλήγηκε με το lockdown και τα άλλα περιοριστικά μέτρα.

 

Από δικής μας πλευράς δεσμευόμαστε για απόλυτη συμμόρφωση με τις δικές μας υποχρεώσεις και ευθύνες, ώστε να επανέλθουμε πλήρως το ταχύτερο δυνατό στην κανονικότητα.