Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του ΚΤΥ, σας ενημερώνει ότι η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Κλάδου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2019 και ώρα 16:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., στη Λευκωσία. Το ΔΣ καλεί όλα τα μέλη του ΚΤΥ να παρευρεθούν στη Συνέλευση.

 

2. Η ημερήσια διάταξη της Τακτικής Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης έχει καταρτισθεί, ως ακολούθως:

(α) Λογοδοσία του Προέδρου του ΔΣ πάνω στα πεπραγμένα για την τριετία που έληξε.

(β) Συζήτηση πάνω στη λογοδοσία του Προέδρου και λήψη αποφάσεων.

(γ) Οποιοδήποτε άλλο θέμα που θα υποβληθεί στο Γραμματέα του ΔΣ δύο (2) τουλάχιστον ημέρες πριν τη Γενική Συνέλευση.

(δ) Εκλογή νέου ΔΣ για την περίοδο 2019 - 2021.

 

Οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου ΔΣ του ΚΤΥ, θα πραγματοποιηθούν, ταυτόχρονα, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, 2019 σε Επαρχιακό επίπεδο, κατά Τάξη/ Βαθμό, ως επεξηγείται στην Παράγραφο τρία (3) κατωτέρω.

 

Οποιοσδήποτε αριθμός μελών παρευρεθεί 15 λεπτά μετά την καθορισμένη ώρα της Τακτικής Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, θα αποτελεί απαρτία.

 

3. Εκλογική Διαδικασία.

3.1 Η σύνθεση του νέου ΔΣ του ΚΤΥ, θα αποτελείται από 15 μέλη, ως ακολούθως:

(α) Πρώτοι Ταχυδρομικοί Επιθεωρητές, Ανώτεροι Ταχυδρομικοί Επιθεωρητές και                                                                                                                                   

Ταχυδρομικοί Επιθεωρητές

Κλίμακες: Α13+2, Α11+2, Α10+1

 

1

(β) Ανώτεροι Ταχυδρομικοί Λειτουργοί

Κλίμακες: Α8-9+1

 

3

(γ) Ταχυδρομικοί Λειτουργοί, Μόνιμοι και Εργοδοτούμενοι Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ) Κλίμακες: A2-A5-A7+2

 

6

(δ) Ταχυδρομικοί Διανομείς, Μόνιμοι και Εργοδοτούμενοι Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ

Κλίμακες: Α1-Α2-Α5+2

5

 

3.2. Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν όλα τα μέλη του Κ.Τ.Υ. που βρίσκονται ταμιακά σε τάξη προς την ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. στις 30 Νοεμβρίου, 2018.

 

3.3 Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν όλα τα μέλη του Κλάδου που ανήκουν στη δύναμη της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. δώδεκα (12) τουλάχιστον μήνες πριν τις αρχαιρεσίες, έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών, δεν είναι αξιωματούχοι άλλης Συντεχνίας και δεν καθυστερούν οποιαδήποτε μηνιαία συνδρομή κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών.

 

3.4. Κάθε υποψήφιος για το ΔΣ του ΚΤΥ, θα πρέπει να προτείνεται από ένα μέλος και υποστηρίζεται από ένα άλλο γραπτώς. Κάθε πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει και την ενυπόγραφη συγκατάθεση του υποψηφίου. Οι υποψηφιότητες πρέπει να υποβληθούν πάνω σε ειδικό δελτίο υποψηφιότητας, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίζουν από το Γραμματέα του ΚΤΥ συνάδελφο Τουμάζο Ορφανίδη, τηλέφωνα 24802450/ 24802444 και 99692517.

 

3.5. Οι υποψηφιότητες για το νέο ΔΣ του ΚΤΥ, θα πρέπει να παραδοθούν ή να σταλούν με τηλεομοιότυπο στο Γραμματέα του ΚΤΥ, Επαρχιακό Ταχυδρομείο Λάρνακας, τηλεομοιότυπο: 24802460, τουλάχιστον μέχρι πέντε (5) μέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δηλαδή το αργότερο, μέχρι την Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2019 και ώρα 14:00. Ο Γραμματέας του Κλάδου θα ετοιμάσει κατάλογο των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά, τον οποίο θα υπογράψει και θα τον αναρτήσει στην πινακίδα γνωστοποιήσεων της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., όλων των Επαρχιών, πριν τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης.

 

3.6. Η εκλογή όλων των μελών του ΔΣ, ως προαναφέρθηκε, μετά και από έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., ως προβλέπεται πλέον και στο Καταστατικό, θα γίνει κατά Τάξη/ Βαθμό, δηλαδή οι Ταχυδρομικοί Διανομείς (Μόνιμοι/ ΕΑΧ),Ταχυδρομικοί Λειτουργοί (Μόνιμοι/ ΕΑΧ), Ανώτεροι Ταχυδρομικοί Λειτουργοί, Ανώτεροι Ταχυδρομικοί Επιθεωρητές/ Ταχυδρομικοί Επιθεωρητές/ Πρώτοι Ταχυδρομικοί Επιθεωρητές, θα ψηφίσουν μόνο για την αντίστοιχη Τάξη/ Βαθμό στην οποία ανήκουν για εκλογή των αντιπροσώπων που τους αναλογεί, ως φαίνεται στην υποπαράγραφο 3.1. Τα μέλη είναι απαραίτητα να γνωρίζουν τον αριθμό των Κοινωνικών Ασφαλίσεων τους για να μπορούν να ψηφίσουν πιο γρήγορα.

 

3.7. Για διευκόλυνση των μελών του ΚΤΥ, έχει ληφθεί έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. και οι εκλογές θα διεξαχθούν στα κατά τόπους Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία, τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2019 από τις 12:00 μέχρι τις 16:30 ως ακολούθως:

 

(α) Λευκωσία                         ΕΤΓ Λευκωσίας

(β) Λεμεσός                           ΕΤΓ Λεμεσού

(γ) Λάρνακα/Αμμόχωστος       ΕΤΓ Λάρνακας      

(δ) Πάφος                             ΕΤΓ Πάφου

 

Μετά το κλείσιμο των καλπών, τα μέλη των Επαρχιακών Εφορευτικών Επιτροπών, οι οποίες θα οριστούν από την Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα προηγηθεί, θα προβούν στην καταμέτρηση των ψήφων. Ακολούθως, θα καταγράψουν το αποτέλεσμα σε ειδικό έντυπο, το οποίο θα στείλουν με τηλεομοιότυπο στον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης για τη συμπερίληψή του στο παγκύπριο συνολικό αποτέλεσμα.

 

3.8. Οι υποψήφιοι δικαιούνται κατά την ημέρα εκλογής να παρίστανται οι ίδιοι στην εκλογική διαδικασία ή διά αντιπροσώπου, με σχετική ενημέρωση του Προέδρου της κάθε Επαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής.

 

Σωφρόνης Τσιάρτας
Πρόεδρος                                                                       

Τουμάζος Ορφανίδης
Γραμματέας