Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Σε συνάντηση των ηγεσιών της ΠΑΣΥΔΥ και Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Φαρμακοποιών (ΠΑΣΥΚΥΦΑ) που πραγματοποιήθηκε χθες στο Οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ, συζητήθηκαν κατ' αρχήν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κυβερνητικός φαρμακοποιός, αλλά και ο ρόλος του στα αυτονομημένα νοσοκομεία και γενικότερα στο ΓεΣΥ.

 

Η συζήτηση κατέδειξε να υπάρχουν κοινές θέσεις όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας, αλλά και για την υποστελέχωση που παρατηρείται για χρόνια ειδικά στα κρατικά νοσηλευτήρια. Και είναι κοινή θέση ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει άμεσα να επιληφθούν και να επιλύσουν τα προβλήματα αυτά.

 

Οι ηγεσίες των δύο συντεχνιών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έστω και καθυστερημένα αναβάθμιση των Φαρμακοποιών (από την επιστημονική δομή Κλ. Α8-Α10-Α11 στις επιστημονικές δομές Κλ. Α9-Α11-Α12) και των Τεχνικών Φαρμακείου (από Κλ.Α1-Α2-Α5 στην Κλ.Α2-Α5-Α7i) με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019.

 

Το καλό κλίμα που επεκράτησε καθόλη τη διάρκεια της σύσκεψης και η κοινή διαπίστωση των πολλών προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει ο Κλάδος Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, οδήγησε στην απόφαση για διάλυση της ΠΑΣΥΚΥΦΑ και επανένταξη των μελών της στην ΠΑΣΥΔΥ. Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή ενισχύει την Οργάνωσή μας. Εν τη ενώσει η ισχύς.