Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Το Υπουργείο Εργασίας, ΚΕΠΑ, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και τα Ανοικτά Σχολεία Δήμων, ανακοίνωσαν τη διοργάνωση και υλοποίηση των Εργαστηρίων και Προγραμμάτων Κατάρτισης, για εκμάθηση συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακών Δεξιοτήτων:

α. Εργαστήρι διάρκειας τεσσάρων ωρών με έμφαση στη Διαδικτυακή Πύλη Αριάδνη, το TaxisNet και το Διαδικτυακό Σύστημα Πληρωμής Εισφορών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

β. Εργαστήρι διάρκειας έξι ωρών για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικής δήλωσης μισθωτού μέσω του Συστήματος TaxisNet. 

γ. Εργαστήρι διάρκειας έξι ωρών για την εκμάθηση των συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την ασφαλή χρήση των εφαρμογών του διαδικτύου. 

δ. Πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 24 ωρών για την εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων, με έμφαση στη χρήση του διαδικτύου και των βασικών εφαρμογών του.

 

Όλα τα προγράμματα κατάρτισης αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και θα προσφέρονται δωρεάν σε όλες τις πόλεις. Η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής της Κύπρου και της ευρύτερης εκστρατείας για προώθηση του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στην Κύπρο.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης τηλεφωνικώς στο Ανοικτό Σχολείο του Δήμου τους ή στο ΚΕΠΑ (στο τηλ. 22806114) ή μέσω της ιστοσελίδας http://www.kepa.gov.cy/Mathisi/openschools.