Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η 1η Οκτωβρίου, έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ως η παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων, γνωστή και ως παγκόσμια ημέρα για την 3η ηλικία. Σκοπός της καθιέρωσης της ημέρας αυτής είναι για να αποτείνεται ο οφειλόμενος φόρος τιμής στους ηλικιωμένους, να γίνεται επισήμανση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά και για να αναγνωρίζεται η ολοένα και αυξανόμενη συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

 

Στη σύγχρονη εποχή μας, οι ηλικιωμένοι, μετά τη συνταξιοδότησή τους, δεν καθίστανται οι απόμαχοι της ζωής, αλλά συνεχίζουν να παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο, με διάφορους τρόπους, όπως δραστηριοποίηση σε έργα εθελοντισμού, μετάδοση εμπειριών και γνώσεων, βοήθεια στα παιδιά και εγγόνια τους, αλλά και με συμμετοχή στην αγορά εργασίας. Πολλοί ηλικιωμένοι συνεχίζουν να πρωτοστατούν σε αρκετούς τομείς και δεν είναι λίγοι που έχουν φτάσει στο απόγειο της δημιουργίας τους σε πολύ μεγάλη ηλικία.

 

Για να συνεχίσουν οι ηλικιωμένοι τη δραστηριότητα και τη δημιουργία τους στη σύγχρονη κοινωνία, θα πρέπει να είναι σε θέση να διατηρούν ένα καλό επίπεδο υγείας και ποιότητας ζωής. Η κυπριακή κοινωνία, και κάθε κοινωνία, έχει υποχρέωση απέναντι στους ηλικιωμένους, τόσο για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους, όσο και για το γεγονός ότι σταδιακά καθίστανται πιο αδύναμοι, να φροντίζει για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

 

Με την ευκαιρία της ημέρας των ηλικιωμένων και συνταξιούχων, καλούμε την Κυβέρνηση και τη Βουλή να μεριμνήσουν για την επίλυση των προβλημάτων και δίκαιων αιτημάτων των συνταξιούχων, να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης λόγω ηλικίας, να φροντίσουν για τη διατήρηση της αγοραστικής αξίας των συντάξεων με την παροχή των αναγκαίων αυξήσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα, να υιοθετήσουν μέτρα για αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων και το κυριότερο, να προσφέρουν στους συνταξιούχους γρήγορη και ποιοτική ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη.

 

Ελπίζουμε ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις όλων των εμπλεκομένων, να λογικευτούν όσοι παρεμποδίζουν την εφαρμογή του γενικού σχεδίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με την εμμονή τους σε υπέρμετρες αξιώσεις και απαιτήσεις και να τεθεί επιτέλους σε εφαρμογή το ΓΕΣΥ. 
 

 

Από το Δ. Σ. του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.