Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε διεθνώς ως δημόσια αργία και μέρα μνήμης για τα θύματα της κινητοποίησης των εργατών στο HAYMARKET του Σικάγου στις 4 Μαΐου 1886. Η ηρωική εκείνη κινητοποίηση και θυσία των εργαζομένων σηματοδότησε τις δράσεις και τους αγώνες εργαζομένων διεθνώς με αίτημα τη δικαιοσύνη στην εργασία, τη διαβίωση και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

 

Με φάρο τη θυσία των εργαζομένων στο Σικάγο οι κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο οδήγησαν σε σημαντικές κατακτήσεις και σε εξασφάλιση δικαιωμάτων στη ζωή και την κοινωνική άνοδο και η 1η Μαΐου υιοθετήθηκε ως Μέρα Εργασίας (Labour Day), με εξαίρεση τις ΗΠΑ όπου η μέρα γιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου.  

 

Τα τελευταία χρόνια το μήνυμα της Πρωτομαγιάς ενεργεί ως προμετωπίδα στους αγώνες των εργαζομένων κατά των αυθαίρετων αντεργατικών μέτρων που τους επιβλήθηκαν για αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

 

Με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς η Οργάνωσή μας διαβεβαιώνει τα μέλη της ότι παραμένει πιστή στις αρχές της συνδικαλιστικής δράσης. Εμπνεόμαστε από τα μηνύματα της γιορτής των εργαζομένων και της θυσίας των ηρωομαρτύρων του Χεϋμάρκετ. Αποτέλεσε η θυσία εκείνη τη σπίθα που μεταλαμπαδεύτηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, κινητοποίησε τους εργαζομένους σε διεθνή κλίμακα και ισχυροποίησε το Συνδικαλιστικό  Κίνημα.

 

Τη μέρα αυτή των εργαζομένων καλούμαστε να ανανεώσουμε την πίστη και τη δέσμευσή μας στην αγωνιστική πορεία που θα διασφαλίσει και θα κατοχυρώσει  όσα κερδήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και θα εδραιώσει εμπιστοσύνη για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για το μέλλον των επόμενων γενιών.

 

Με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς η ΠΑΣΥΔΥ απευθύνει χαιρετισμό ελπίδας στα μέλη της και επαναβεβαιώνει ότι με οδηγό της ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων μας παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε τη σταθερή πορεία για επίτευξη των πάγιων στόχων μας.