Ανακοινώσεις

Η εκδρομή είναι επιχορηγημένη από την ΠΑΣΥΔΥ και μπορούν να συμμετέχουν μόνο τα Μέλη του Κλάδου και οι σύζυγοί τους.


Αναφερόμαστε στην πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου του ΔΣ του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) κ. Μ. Καλλή σε ημερήσια καθημερινή εφημερίδα και στη δήλωση του ότι ο διάλογος για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού και των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα συνεχιστεί το Σεπτέμβριο παρά την παραδοχή του ότι έχει διανυθεί αρκετός δρόμος και βρισκόμαστε σε σημείο που μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία.


Η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμφωνία που επετεύχθη με το Υπουργείο Οικονομικών σε σημερινή συνεδρία στο πλαίσιο της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού, για παραχώρηση γενικών αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους από την 1.10.2024. Ειδικότερα η συμφωνία προνοεί την παραχώρηση γενικής αύξησης 1.5% επί των βασικών μισθών, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν την 1.1.2024, με ελάχιστο ποσό αύξησης τα 27.40 ευρώ τον μήνα.


ΑΦΙΞΗ: Οι ενοικιαστές θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα την απόδειξη πληρωμής και την πολιτική τους ταυτότητα στον υπεύθυνο των διαμερισμάτων για να παραλάβουν τα κλειδιά του διαμερίσματός τους.


ΑΦΙΞΗ:  Οι ενοικιαστές θα πρέπει να προσκομίσουν την πολιτική τους ταυτότητα στον υπεύθυνο των διαμερισμάτων για να παραλάβουν τα κλειδιά του διαμερίσματός τους.


Η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για την ψήφιση κατά τη χθεσινή Συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής του περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Προαγωγή, Διατμηματική Προαγωγή και Πρώτο Διορισμό και Προαγωγή στη Δημόσια Υπηρεσία (Τροποποιητικού) Νόμου του 2024. Το Τροποποιητικό Νομοσχέδιο κατατέθηκε από τους βουλευτές Χρύση Παντελίδη, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Πανίκο Λεωνίδου του ΔΗΚΟ, Ηλία Μυριάνθους της ΕΔΕΚ και Αλέκο Τρυφωνίδη της ΔΗΠΑ και είναι το αποτέλεσμα εντατικών και συντονισμένων προσπαθειών που καταβλήθηκαν από την Οργάνωσή μας. 


Το Κολέγιο CDA προσφέρει στους εργαζομένους στη Δημόσια Υπηρεσία που ενδιαφέρονται να αρχίσουν τις σπουδές τους το Ακαδημαϊκό έτος 2024 - 2025


4 Τελευταίες Θέσεις για Βαρκελώνη, Ισπανία!


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, στη Λευκωσία, σύσκεψη των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων του Κρατικού Τομέα, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ, ΣΑΚ, ΣΥΠΥΚ, Σύνδεσμος Αξιωματικών Εθνικής Φρουράς και Σύνδεσμος Υπαξιωματικών Εθνικής Φρουράς. Κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η μελέτη του ΔΝΤ για το κρατικό μισθολόγιο και οι εισηγήσεις του που είδαν το φως της δημοσιότητας και τις οποίες οι Οργανώσεις απορρίπτουν στην ολότητά τους, αφού όπως επισημαίνουν γίνονται στο πλαίσιο της πάγιας πρακτικής για υποβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 


Ο Κλάδος Προσωπικού Φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ, καταδικάζει με αποτροπιασμό τη βομβιστική ενέργεια που έγινε σήμερα κατά τις πρωινές ώρες σε όχημα που ανήκει σε Eπιθεωρητή του Τμήματος Φυλακών, μέλος της Συντεχνίας μας. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας προς τον Eπιθεωρητή του Tμήματός μας, ο οποίος χαρακτηρίζεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης, τιμιότητα και ευσυνειδησία και που για τον λόγο αυτό αποτέλεσε πρόδηλα τον στόχο θρασύδειλων δραστών που ενοχλήθηκαν γιατί είδαν να παρακωλύονται τα άνομα σχέδια τους. 


Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα στην κυριακάτικη Χαραυγή (30/6/2024) αναφορικά με τις εισηγήσεις του ΔΝΤ για εξορθρολογισμό του κρατικού μισθολογίου, την ένταξη της ΑΣΔΥΚ στην ΠΑΣΥΔΥ, το νέο σύστημα αξιολόγησης κι άλλα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την Οργάνωση, την απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων στους ΕΟΑ και τη λειτουργία της Δημόσιας Υπηρεσίας: https://dialogos.com.cy/synenteyxi-stathis-matthaioy-tha-mpoyme-se-dialogo-na-xechasoyn-tis/

Συνέντευξη – Στάθης Ματθαίου: Δεν θα μπούμε σε διάλογο. Να ξεχάσουν τις όποιες αποκοπές!

Συνέντευξη στον Γιάννη Κακαρή


Το City Unity College Nicosia, ανακοινώνει την παροχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών υποτροφιών για το Φθινοπωρινό εξάμηνο 2024, προς όλα τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ και μέλη των οικογενειών τους.


Το Mediterranean Institute of Management (ΜΙM) ανακοινώνει την προκήρυξη του αγγλόφωνου Προγράμματος ΜΒΑ 2024-2025 (90 ECTS) βραδινής φοίτησης.  Το ΜΙM αποτελεί την Πρώτη Σχολή Διοίκησης στην Κύπρο.


Μετά από 33 χρόνια διάκρισης στην Ανώτερη Εκπαίδευση του τόπου, το κορυφαίο Cyprus International Institute of Management (CIIM) έχει μετεξελιχθεί σε Πανεπιστήμιο, ένα σύγχρονο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης το Πανεπιστήμιο Λεμεσού-University of Limassol (UoL)


Στα πλαίσια της προσφοράς του για ανάπτυξη διοικητικών στελεχών στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει ότι


Το Πανεπιστήμιο Frederick αποφάσισε να παραχωρήσει υποτροφίες ύψους 25% στα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ που θα εγγραφούν στο νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μάστερ στην Προηγμένη Φροντίδα Υγείας, το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.


Γίνονται δεκτά βιογραφικά σημειώματα από άτομα που κατέχουν πτυχίο Νηπιαγωγού, για την πλήρωση κενών θέσεων Βοηθού Νηπιαγωγού, Βρεφοκόμου και Βοηθού Βρεφοκόμου στα νηπιαγωγεία της ΠΑΣΥΔΥ στη Λευκωσία για τη σχολική χρονιά 2024 – 2025 με προοπτική ανέλιξης σε θέσεις Νηπιαγωγού και Βρεφοκόμου. Τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση accounting@pasydy.org το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024.


Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή μέρα για το συνδικαλιστικό κίνημα στον δημόσιο τομέα με την υπογραφή συμφωνίας για ένταξη της ΑΣΔΥΚ στην ΠΑΣΥΔΥ. Η σημαντική αυτή απόφαση των δύο συντεχνιών στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι η ενότητα είναι η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το συνδικαλιστικό κίνημα του κρατικού τομέα. Όπως είναι γνωστό, η πρόταση για ένταξη των μελών της ΑΣΔΥΚ στην ΠΑΣΥΔΥ υπερψηφίστηκε από τα συλλογικά σώματα και των δύο οργανώσεων. Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτης Ματθαίου και ο Πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ, Γεώργιος Χωραττάς, προχώρησαν στην υπογραφή σχετικής συμφωνίας υπό τη μορφή κοινής διακήρυξης.


Η Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.), εκφράζει έντονο προβληματισμό και ανησυχία ως προς την προσπάθεια που επιχειρείται από διάφορους φορείς για μείωση των κριτηρίων για εξασφάλιση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος των νοσηλευτών και μαιών, με σκοπό την εργοδότησή τους στην Κυπριακή Δημοκρατία. Συγκεκριμένα γίνεται έντονη παρέμβαση για αλλοίωση του επιπέδου γνώσης της ελληνικής γλώσσας για νοσηλευτές που διεκδικούν θέσεις εργασίας στην κυπριακή επικράτεια και η μητρική τους γλώσσα δεν είναι τα ελληνικά.

 


Η ΠΑΣΥΔΥ προκηρύσσει Διαγωνισμό για την αντικατάσταση των υφιστάμενων καθισμάτων και δαπέδου του Αμφιθεάτρου της Οργάνωσης στη Λευκωσία. 

Προθεσμία υποβολής προσφορών έως 17/06/2024 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ μέχρι και τις 28/6/2024 
και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22844464 & 22844300


Κενές θέσεις για συμμετοχή στην Κατασκήνωση ΠΑΣΥΔΥ για την 1η (01/07/2024 - 08/07/2024) και 2η περίοδο (08/07/2024 - 15/07/2024)

Αιτήσεις δεκτές μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 11/6/2024: 
https://pasydycamp.azurewebsites.net/ApplicationForm

Περισσότερες πληροφορίες για την Κατασκήνωση: https://www.pasydy.org/article.aspx?id=3580


Κοινή Ανακοίνωση Κλάδου Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ και Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ)

Στις 7/6/2024, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του ΟΚΥπΥ με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών των δύο πλευρών για καταβολή των δεδουλευμένων των ιατρών που απορρέουν από τη συμφωνία περί κινήτρων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συντεχνιών μας με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης του Οργανισμού. 


Γίνονται δεκτές αιτήσεις για συμμετοχή στην Παιδική Κατασκήνωση της ΠΑΣΥΔΥ 2024 ως Ομαδάρχης/Ομαδάρχισσα.


Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου, δήλωσε πως υπήρξε συναντίληψη στη ΜΕΠ με το Υπ. Οικ. και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνεδρίας. Ο Γ.Δ. του Υπ. Οικ. δήλωσε πως δεν θα υπάρξει προώθηση της κυβερνητικής πρότασης για τις προαγωγές δημοσίων υπαλλήλων πριν την αφυπηρέτηση. Το θέμα της κατάργησης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα τύχει πολιτικού χειρισμού και θα κατατεθούν νέοι κανονισμοί, με τους οποίους θα επαναφέρεται το συγκεκριμένο ωφέλημα. Ο Υπουργός Οικ. είπε πως θα το Υπουργείο θα τιμήσει τη συμφωνία για τους χαμηλόμισθους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καθοριστεί συνάντηση της ΠΑΣΥΔΥ, της ΣΕΚ και της ΠΕΟ με τον Γ.Δ. του Υπ. Οικ., για να συζητήσουν εκτενώς το θέμα.


Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ) σε κοινή σύσκεψη του με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το πιο πάνω θέμα όπου και διαπιστώθηκε η επιβαλλόμενη ανάγκη για τη δρομολόγηση ενεργειών με στόχο την επίλυσή του. Ειδικότερα αποφασίστηκε η προσφυγή των επηρεαζόμενων συναδέλφων στη δικαιοσύνη με έξοδα που θα αναλάβουν από κοινού ο ΣΑΚ και η ΠΑΣΥΔΥ. Το μέτρο αυτό κρίθηκε αναγκαίο μετά και την αρνητική τοποθέτηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στις 15 Μαΐου 2024 στο σχετικό διάβημα που υποβλήθηκε από το Δικηγορικό Γραφείο Ανδρέα Σ. Αγγελίδης δ.ε.π.ε.


Ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου (ΣΥΠΥΚ) με αφορμή με τους ισχυρισμούς πολιτών για κωλυσιεργία και ασυνέπεια από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Επαρχία Λεμεσού και συγκεκριμένα στον Άγιο Συλά, θα ήθελε κατ’ αρχάς να εκφράσει τη συμπάθεια και συμπαράστασή του προς τους πληγέντες και να υπογραμμίσει ότι πρωταρχικός στόχος και καθήκον κάθε πυροσβέστη σε κάθε επιχείρηση είναι η διάσωση ζωής και η προστασία της περιουσίας των πολιτών. 


Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Αρχηγού της Αστυνομίας, του ΣΑΚ και της ΠΑΣΥΔΥ, έχει δοθεί έγκριση από πλευράς Υπουργείου όπως οι αστυνομικοί που θα εργαστούν κατά τις επερχόμενες εκλογές αποζημιωθούν με βάση τον μέσο όρο της Κλίμακας Α5. Οι έντονες παραστάσεις, που προηγήθηκαν από μέρους του Προέδρου του ΣΑΚ και του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τα Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης


To Cyprus Business School (CIM) στα πλαίσια της προσφοράς του προς τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις


"Δωρεάν Ενημερωτικές Παρουσιάσεις Μαΐου" από το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) σε θέματα σύγχρονης επαγγελματικής κουλτούρας 


Δεχόμαστε Αιτήσεις από 22/5-30/5/2024 για διαμονή στα Διαμερίσματα της ΠΑΣΥΔΥ σε Πάφο και Πλάτρες για το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.


Η Οργάνωσή μας σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Συνταξιούχων στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων που διοργανώνουν


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά τα οποία τη σχολική χρονιά 2023-2024 φοιτούσαν από τη Γ' μέχρι την ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού. - Αιτήσεις δεκτές μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 24/5/2024: https://pasydycamp.azurewebsites.net/ApplicationForm

ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

- 01/07/2024 - 08/07/2024
- 08/07/2024 - 15/07/2024
- 15/07/2024 - 22/7/2024
- 22/07/2024 - 29/07/2024
- 29/07/2024 - 05/08/2024
- 05/08/2024 - 12/08/2024Μετά από την υποβολή γραπτής πρότασης από τον ΟΚΥπΥ με την οποία αναγνωρίζει το πρόβλημα της υποστελέχωσης στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις και γραπτές διευκρινιστικές απαντήσεις, αλλά και τον καθορισμό συνάντησης την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, τα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσηλευτικών Κλάδων ΠΑΣΥΔΥ έχουν αποφασίσει όπως αναστείλουν τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας.


Το Δ.Σ. του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ υλοποιώντας τηΝ απόφαση για λήψη μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης στα δημόσια νοσηλευτήρια και επειδή εκ μέρους του ΟΚΥπΥ δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση στην έκκλησή μας για επίλυση του εν λόγω ζητήματος, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 23/5/2024, από τις 12μ. – 1μ.μ. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας (δεν θα είναι στάση εργασίας) θα γίνει πάνω σε Παγκύπρια βάση στις εισόδους του κάθε νοσοκομείου 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών συνεδρίασε στις 20/05/2024 και συζήτησε τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας (ΥΦΚΠ) ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου κο Νικολαϊδη και κλιμάκιο της ΠΑΣΥΔΥ του οποίου ηγήθηκε ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ κος Στράτης Ματθαίου. Ο Γενικός Διευθυντής του ΥΦΚΠ μας ενημέρωσε αναλυτικά για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του αναφορικά με την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.


Το Δ.Σ. του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού σε χθεσινή του συνεδρία στην παρουσία και του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, συζήτησε το πολύ σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης που υπάρχει στα Δημόσια Νοσηλευτήρια. Μέσα από τη συζήτηση διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι εκ μέρους του ΟΚΥπΥ δεν διαφαίνεται οποιαδήποτε πρόθεση κάλυψης των μεγάλων κενών που έχουν δημιουργηθεί λόγω αφυπηρετήσεων, παραιτήσεων, μετακινήσεων από τον κλινικό χώρο καθώς και μεγάλου αριθμού που βρίσκεται σε άδεια μητρότητας ή μακροχρόνια άδεια ασθενείας.


Έκτακτη σύγκληση της ΜΕΠ στις 4 Ιουνίου, μετά από αίτημα της ΠΑΣΥΔΥ

Η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας επί των περί Δημοσίας Υπηρεσίας (Ιατρικές Εξετάσεις και Ιατρική Περίθαλψη) Κανονισμών του 2021, με την οποία καταργείται το δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων και των μελών των οικογενειών τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τα δημόσια νοσηλευτήρια για όποιες υπηρεσίες δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ. 


Η ΠΑΣΥΔΥ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μισθολογική αναβάθμιση των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ), στο πλαίσιο και της σχετικής προεκλογικής δέσμευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, που θα συμβάλει στην ενίσχυση του θεσμού των ΣΥΟΠ και των επιχειρησιακών αναγκών της Εθνικής Φρουράς. Στο ίδιο πλαίσιο, η ΠΑΣΥΔΥ θεωρεί ότι επιβάλλεται η συνέχιση και η ταχεία ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και των Συντεχνιών ΠΑΣΥΔΥ και ΟΗΟ-ΣΕΚ


Στις 12 Μαΐου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών, μια μέρα αφιερωμένη στην αναγνώριση και την εκτίμηση της σημαντικής συμβολής των νοσηλευτών/τριών στον τομέα της υγείας. Είναι μια μέρα που τιμά τη μνήμη της Florence Nightingale, μιας μεγάλης προσωπικότητας που επηρέασε καθοριστικά την ανάπτυξη της νοσηλευτικής. Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN) κάθε χρόνο επιλέγει ένα θέμα, για να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών. Για φέτος το θέμα είναι: "Οι Νοσηλευτές μας. Το μέλλον μας. Η οικονομική δύναμη της φροντίδας"


Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσον αφορά στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή του Αγίου Σιλά στη Λεμεσό, οι δηλώσεις που έχουν γίνει από τον εκπρόσωπο τύπου της Υπηρεσίας, κ. Αντρέα Κεττή, αντικατοπτρίζουν πλήρως τα γεγονότα και ως Σύνδεσμος Πυροσβεστών (ΣΥΠΥΚ) συμφωνούμε και στηρίζουμε απόλυτα το περιεχόμενό τους.


Ο ΣΠΑΒΟ τιμώντας την Ημέρα της Μητέρας παρουσιάζει "Η Μητρότητα στον Κύκλο της Κακοποίησης’’


Πάσχα 2024‼️ Διαμονή στο Kapetanios Bay Hotel 3* στον Πρωταρά!


Την 1η Μαΐου, Εργατική Πρωτομαγιά, οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την υδρόγειο τιμούν τους αγώνες των πρωτοπόρων που καθόρισαν πορεία δράσης και ανέλιξης για το παγκόσμιο εργατικό κίνημα. Η Πρωτομαγιά αναγνωρίζεται διεθνώς ως μέρα εργαζομένων και επίσημα έχει καθιερωθεί σε μεγάλο αριθμό χωρών ως δημόσια αργία όπως και στην πατρίδα μας, για πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους του εργατικού κινήματος και για δυναμική διακήρυξη των αμετακίνητων αιτημάτων των εργαζομένων για συνεχή ανέλιξη και κατοχύρωση προόδου και ευημερίας στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής ανάπτυξης. 


 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΡΟΟΔΟΥΣ


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), εξωστρεφές, καινοτόμο και εξειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων όσοι αναζητούν ευελιξία στις σπουδές τους χωρίς περιορισμούς και χωρίς αποκλεισμούς.


Η Παιδική Κατασκήνωση ΠΑΣΥΔΥ απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 9 – 12 ετών, δηλαδή σε παιδιά που φοιτούν στην Γ’ μέχρι και τη ΣΤ’ Τάξη Δημοτικού.


Το 61ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων της ΠΑΣΥΔΥ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, στο αμφιθέατρο της ΠΑΣΥΔΥ "Μιχαλάκης Καραολής", στη ΛευκωσίαΤην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΥ, συν Αντώνης Κουτσούλλης. Ακολούθησε η ανάδειξη του συν. Στράτη Ματθαίου, ο οποίος επανεκλέγηκε άνευ ανθυποψηφίου, στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσής μας για πενταετή θητεία. Μετά την ανάδειξη του Γ.Γ. προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους με τη δράση της ΠΑΣΥΔΥ από το προηγούμενό μας Συνέδριο. Το επίσημο μέρος του Συνεδρίου συνεχίσθηκε με την εισηγητική ομιλία του Γενικού Γραμματέα, συν. Στράτη Ματθαίου, προς το Συνέδριο.


Ενημερώνουμε όλα τα Μέλη της ΠΑΣΥΔΥ πως έχουμε προχωρήσει στην επίλυση ορισμένων τεχνικών θεμάτων που παρατηρήθηκαν για κρατήσεις από κινητό.


Μετά από χθεσινή επικοινωνία που είχαν με την Οργάνωσή μας επηρεαζόμενα μέλη μας, πληροφορηθήκαμε ότι 90 συνάδελφοι που εργάζονται στα ΚΕΠ παγκύπρια, δεν θα πληρωθούν τις δεδουλευμένες τους υπερωρίες με τον μισθό Απριλίου.


Δεχόμαστε αιτήσεις για διαμονή στα Διμερίσματα ΠΑΣΥΔΥ για την περίοδο του Πάσχα


Γίνονται δεκτές αιτήσεις με την υποβολή βιογραφικού σημειώματος για την πλήρωση μιας (1) κενής θέσης Φροντιστή-Συντηρητή/Φροντίστριας-Συντηρήτριας για τα εξοχικά διαμερίσματα της ΠΑΣΥΔΥ στις ΠλάτρεςΕπ' ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, στις 7 Απριλίου, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ζητούν την ανάληψη επείγουσας δράσης για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στο προσωπικό, τη διασφάλιση της δημόσιας χρηματοδότησης (κι όχι της λιτότητας) και την ενίσχυση του τομέα της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας στην Ευρώπη. Οι Συντεχνίες ανά την Ευρώπη, έχουν επισημάνει εδώ και αρκετά χρόνια το μέγεθος της κρίσης που βιώνει η υγεία εξαιτίας της έλλειψης σε προσωπικό, με τις κενές θέσεις στον τομέα της υγείας στην Ευρώπη να υπολογίζονται αυτή τη στιγμή στα 2 εκατομμύρια.  Την Τετάρτη, 3 Απριλίου, συνέρχεται σε προσυνεδριακή σύνοδο το Γενικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας για να επιληφθεί και εγκρίνει τις ρυθμίσεις για την πραγματοποίηση του 61ου Συνεδρίου των Αντιπροσώπων, που ως ημερομηνία σύγκλησής του αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή να εισηγηθεί την Τετάρτη, 24 Απριλίου. Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής κοινοποιήθηκε ήδη προς τους Επαγγελματικούς Κλάδους και τα Επαρχιακά Τμήματα της Οργάνωσής μας μαζί με την προκαταρκτική ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου, ώστε να προετοιμασθούν για το Συνέδριο


Τριήμερο 1ης Απριλίου 2024‼️ Επιχορηγημένη διαμονή στο Bohemian Gardens Hotel 4* στον Πρωταρά!
 Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έχουμε φθάσει για ακόμα μία χρονιά στις 8 Μαρτίου, μία μέρα που τιμώνται οι αγώνες των γυναικών ανά τις δεκαετίες, για ίσα δικαιώματα, ίση αμοιβή, ίση αντιμετώπιση και συμπερίληψη. Παρόλο που έχουμε σημειώσει αξιοσημείωτα βήματα προς την επίτευξη της ισότητας, εντούτοις πολλές είναι οι προκλήσεις και τα εμπόδια που χρειάζεται να υπερβούμε ακόμη για να είμαστε σε θέση να κάνουμε λόγο για ουσιαστική αντιμετώπιση των στερεότυπων και των προκαταλήψεων, που εξακολουθούν να υφίστανται. Το φετινό μήνυμα για την παγκόσμια μέρα της γυναίκας είναι το “Inspire Inclusion”, «εμπνέοντας τη συμπερίληψη». Τριήμερα 2024‼️ (Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου, 1η Απριλίου)


 Το City Unity College Nicosia, ανακοινώνει την παροχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών υποτροφιών για το Εαρινό εξάμηνο 2024


Η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας γνωστοποιεί την ανάγκη για απασχόληση ενός (1) Λειτουργού που θα αποσπαστεί/ μετακινηθεί στη Νομική Υπηρεσία 


Σε αυθόρμητη, προειδοποιητική, μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το διοικητικό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), έπειτα από τη μονομερή απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει στην πλήρωση θέσεων προαγωγής Α11(ii), με τη διενέργεια εξετάσεων 


 Δεχόμαστε αιτήσεις για τα διαμερίσματα της ΠΑΣΥΔΥ σε Πλάτρες και Πάφο για τα τριήμερα


Μετά τη γνωστοποίηση των υπηρεσιακών εκθέσεων για το έτος 2023 που έχουν διενεργηθεί με το νέο σύστημα αξιολόγησης, δεχόμαστε καθημερινά ως Οργάνωση σωρεία αντιδράσεων και καταγγελιών από μέλη μας. Διευκρινίζουμε ότι οι αντιδράσεις αυτές εστιάζονται κυρίως σε μη τήρηση προνοιών της νέας Νομοθεσίας από πολλούς Προϊστάμενους Τμημάτων Υπηρεσιών και αξιολογητές, με αβίαστο το συμπέρασμα ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης δεν κατέστη δυνατόν να τύχει της απαιτούμενης εμπέδωσης και αφομοίωσης.

 


 Προσκαλούνται οι Εργοδοτούμενοι Αορίστου Χρόνου – Μέλη της ΠΑΣΥΔΥ, την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024,


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, ο 13ος Ετήσιος Χορός του Χορευτικού Ομίλου της ΠΑΣΥΔΥ Λεμεσού.


Είναι για μας αδιανόητο σε ένα Εργαστήριο όπου γίνονται εξετάσεις για τη διάγνωση του καρκίνου να μη λαμβάνετε κανένα μέτρο από τους αρμοδίους για την πρόληψή του.


Με στόχο να εντοπιστούν εγκαίρως τα προβλήματα και να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των δημοσίων υπαλλήλων, η ΠΑΣΥΔΥ διοργάνωσε χθες ημερίδα με αντικείμενο το μείζον θέμα της Μεταρρύθμισης και της εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης στη Δημόσια Υπηρεσία. Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΠΑΣΥΔΥ κύριοι ομιλητές ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) Γιώργος Παπαγεωργίου και η Μαρία Κλεάνθους, Πρώτη Λειτουργός του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ).


Γίνονται δεκτές αιτήσεις για εγγραφή σε όλα τα τμήματα των Νηπιαγωγείων της ΠΑΣΥΔΥ, Λευκωσίας, Αγλαντζιάς, Αθαλάσσας, Λατσιών και Πάφου για τη σχολική χρονιά 2024 - 2025 από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024. Πληροφορίες για τα τμήματα και τα δίδακτρα για το κάθε νηπιαγωγείο μπορείτε να  βρείτε στη σελίδα του κάθε Νηπιαγωγείου στην ιστοσελίδα μας. Αιτήσεις εγγραφής θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://kdpasydy.azurewebsites.net


Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ χαιρετίζουν τις όποιες εισηγήσεις αφορούν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας. Αυτές οι εισηγήσεις από οποιοδήποτε οργανωμένο σύνολό και να προέρχονται πρέπει να τυγχάνουν της ενδεδειγμένης μελέτης και αξιολόγησης από τις αρμόδιες αρχές του κράτους.


Η  ΠΑΣΥΔΥ με στόχο πάντοτε την προσφορά στα μέλη της έχει προχωρήσει σε αποκλειστική συνεργασία με το γραφείο POUPAS FOR HOLIDAYS LTD για ταξιδιωτικές υπηρεσίες εντός και εκτός Κύπρου.

Όλες οι προσφορές θα ανεβαίνουν στη νέα μας εφαρμογή για κινητά, “PASYDY LOYALTY APP” και θα μπορούν να τις βλέπουν όσοι έχουν ήδη προχωρήσει με εγγραφή στο νέο μας App.

Όλες οι προσφορές για ταξίδια και ξενοδοχεία Κύπρου θα παρουσιάζονται με τελικές τιμές που θα ισχύουν αποκλειστικά μόνο για τα μέλη της συντεχνίας μας και την άμεση οικογένειά τους.Εμείς όλα τα μέλη του Κλάδου Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας της ΠΑΣΥΔΥ με λύπη και απογοήτευση παρακολουθούμε την αδικαιολόγητη επίθεση που δέχεται ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας μας και κατ’ επέκταση όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας. Δυστυχώς κάποιοι θέτοντας ως πρωταρχικό τους στόχο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες προβαίνουν σε ενέργειες που προσβάλουν προσωπικότητες και δημιουργούν μια πλαστή εικόνα που μόνο αναστάτωση μπορεί να δημιουργήσει στη κυνηγετική κοινότητα.


Σε χθεσινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τους περί  Δημόσιας Υπηρεσίας (Χορήγηση Αδειών) Κανονισμούς του 2023 οι οποίοι εκσυγχρονίζουν και ενοποιούν τους βασικούς Κανονισμούς και τις τροποποιήσεις που έχουν προκύψει ως σήμερα, ώστε να καταστούν πιο εύχρηστοι και πιο λειτουργικοί. Οι υπό αναφορά Κανονισμοί αποτέλεσαν αντικείμενο διαβουλεύσεων της Οργάνωσης μας με την εργοδοτική πλευρά τόσο στο ΤΔΔΠ όσο και στην Μικτή Επιτροπή Προσωπικού. Πιο κάτω αναφέρονται ενδεικτικά οι κυριότερες πρόνοιες των εν λόγω Κανονισμών.Εγκύκλιος ΤΔΔΠ με θέμα: "Οι περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Αξιολόγηση Υπαλλήλων) Κανονισμοί του 2022 (Κ.Δ.Π. 28/2022) - Διευκρινίσεις"


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών συνεδρίασε στις 18/01/2024 και συζητήθηκε η πιο πρόσφατη απόσπαση Λειτουργού Κοινωνικών Υπηρεσιών από τις Υ.Κ.Ε. στην Ε.Δ.Υ. Όπως γνωρίζετε στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας υπάρχει σωρεία προβλημάτων, τα περισσότερα από αυτά χρονίζουν και συνδέονται κυρίως με τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων που έχει απομείνει στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών


Η ΠΑΣΥΔΥ διευρύνοντας τις δράσεις Κοινωνικής Προσφοράς της παρουσιάζει στα μέλη της το PASYDY LOYALTY APP. Μία καινοτόμος, πρωτοποριακή εφαρμογή που προσφέρει αμέτρητες εκπτώσεις σε υπηρεσίες και καταστήματα ανά το παγκύπριο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κατεβάσετε την εφαρμογή, να συνδέσετε την πιστωτική σας κάρτα και να ξεκινήσετε να λαμβάνετε τις εκπτώσεις χωρίς καμία έγνοια!


 Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης (ΜΙΔ)  ανακοινώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τα ελληνόφωνα Προγράμματα «Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων» και «Μάστερ στη Δημόσια Διοίκηση» 2024-2025 (βραδινής φοίτησης), παρατείνεται μέχρι τις 18.01.2024.


Η ΠΑΣΥΔΥ επιθυμεί να εκφράσει την έντονη καταδίκη της για την άνανδρη και εγκληματική επίθεση εναντίον Δημόσιας Κατηγόρου μέλους μας στην επαρχία της Πάφου που συνιστά πλήγμα εναντίον της Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας και της έννομης τάξης. Η Οργάνωσή μας επισημαίνει ότι η νέα εγκληματική αυτή ενέργεια που αποτελεί τη δεύτερη στην σειρά σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα, εναντίον Λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας καθιστά σαφές και ξεκάθαρο ότι οι υπηρεσίες της Δικαιοσύνης έχουν καταστεί μόνιμος στόχος εγκληματικών στοιχείων.Έχει αποσταλεί σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 η Εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών με Αρ. 1745 δια το θέμα της μισθοδοτικής ανέλιξης των συναδέλφων στις συνδυασμένες κλίμακες Α2-Α5-Α7(ii), η οποία βρίσκεται αναρτημένη πιο κάτω για ενημέρωσή σας. Η υπό αναφορά Εγκύκλιος αποτυπώνει τα όσα προνοούνται στη συμφωνία της 12ης Δεκεμβρίου η οποία υλοποιείται με το Άρθρο 26 του περί Προϋπολογισμού του 2024 Νόμου. Η ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. και ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (Σ.Α.Κ.) εκφράζουν τη βδελυγμία και τον αποτροπιασμό τους για την ψεσινή εγκληματική ενέργεια του εμπρησμού οχήματος μέλους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου.  ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. και Σ.Α.Κ. επισημαίνουν ότι οι προκλητικές και άνανδρες αυτές ενέργειες από παρακρατικά και εγκληματικά στοιχεία δεν μπορούν άλλο να συνεχιστούν γιατί δυναμιτίζουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας και της έννομης τάξης και προκαλούν ανασφάλεια στο κοινωνικό σύνολο.


 Παρατίθενται πιο κάτω τα Πρακτικά της συνεδρίας του Φορέα Τρίτης Ηλικίας που πραγματοποιήθηκε στις 15/1/2024:


 Εγκύκλιος από το ΤΔΔΠ, ημερομηνίας 11 Ιανουαρίου 2024, αναφορικά με την Ετήσια Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλληλων για το έτος 2023.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Θερμές Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και μια Νέα Χρονιά με Υγεία, Ευημερία, Οικογενειακή και Επαγγελματική Ευτυχία!

ΠΑΣΥΔΥ


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΥΔΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ


Υπογράφτηκε την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023, μεταξύ των συντεχνιών ΠΑΣΥΔΥ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και του Υπουργείου Οικονομικών η συμφωνία για τη μισθολογική ανέλιξη των υπαλλήλων στις κλίμακες Α2, Α5, Α7(ii). Οι πρόνοιες της συμφωνίας θα τεθούν σε εφαρμογή από 1/1/2024, αφού θα συμπεριληφθούν στον Προϋπολογισμό του 2024. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι έγινε κατορθωτό μετά από επίμονη προσπάθεια και σκληρή διαπραγμάτευση να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, που, παρά το γεγονός ότι δεν μας ικανοποιεί στον απόλυτο βαθμό, εντούτοις θα επιφέρει δραστικές μισθοδοτικές βελτιώσεις για όλους τους συναδέλφους. 


Αναλύουμε με παραδείγματα εφαρμογές προνοιών της συμφωνίας για την μισθολογική ανέλιξη των χαμηλόμισθων συναδέλφων είτε στη βάση της επιταχυνόμενης ανέλιξης είτε στη βάση της συμπλήρωσης των 18 χρόνων. 1) Επιταχυνόμενη ανέλιξη ή 2) Συνάδελφοι με συνεχόμενη υπηρεσία 18 ετών στην ίδια θέση στις Κλ. Α2, Α5, Α7(ii), είτε με έκτακτη είτε με μόνιμη απασχόληση, θα τοποθετηθούν στην πρώτη βαθμίδα της Κλ. Α7.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της επιταχυνόμενης ανέλιξης των χαμηλόμισθων υπαλλήλων και ειδικότερα στο μοναδικό θέμα διαφωνίας για κάλυψη της υπηρεσίας Α1-Α2-Α5. Συμφωνήθηκε όπως οι διαβουλεύσεις συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή


Οι τρεις Οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών τους σε σχέση με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 31/10/23 για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους της κλίμακας Α2-Α5-Α7(ii) επιθυμούν να αναφέρουν τα ακόλουθα: 
1. Την Παρασκευή 24/11/2023 έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για σειρά τεχνικών λεπτομερειών της συμφωνίας για τους χαμηλόμισθους και ετοιμάστηκε το σχετικό προσχέδιο συμφωνίας.


 Το Επαρχιακό Τμήμα ΠΑΣΥΔΥ Λεμεσού διοργανώνει διανυκτέρευση αποκλειστικά για τα μέλη του το Σαββατοκύριακο 11 – 12 Νοεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο CYNTHIANA BEACH HOTEL στην Πάφο.


Κατά τη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση νόμου που είχε κατατεθεί από τα κοινοβουλευτικά κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ και με την οποία τροποποιείται ο Περί της Απαγόρευσης Πλήρωσης Κενών Θέσεων στον Δημόσιο και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Ειδικές Διατάξεις) Νόμος του 2013 (Ν. 21(I)/2013) και καταργείται η διαδικασία αποπαγοποίησης των θέσεων Προαγωγής και Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.


Η ΠΑΣΥΔΥ επιθυμεί να εκφράσει την ικανοποίησή της που ένα ακόμη οριζόντιο θέμα, το οποίο είχε τεθεί ψηλά στις προτεραιότητες της Οργάνωσης για εξεύρεση λύσης, έχει ρυθμιστεί.  Η Οργάνωσή μας έχοντας πλήρη επίγνωση της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί χαμηλόμισθοι συνάδελφοι εξαιτίας των τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών, είχε κρίνει ως επιτακτική και επιβαλλόμενη ανάγκη την επίλυση του ζητήματος αυτού.


Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΟΗΟ - ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών, κατέληξαν πριν από λίγο σε συμφωνία για το θέμα των χαμηλόμισθων υπαλλήλων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η συμφωνία καλύπτει όλους τους υπηρετούντες συναδέλφους, μόνιμους και αορίστου χρόνου καθώς και τους νεοεισερχόμενους.
Σε σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού συζητήθηκε εκ νέου η πρόταση Νόμου των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για άρση των περιορισμών στη σχετική Νομοθεσία σ’ ό,τι αφορά στην αποπαγοποίηση των θέσεων Προαγωγής και Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής τόσο στη Δημόσια Υπηρεσία όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μετά και την πρόσφατη συνάντηση της ΠΑΣΥΔΥ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επήλθε η σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων και το υπό αναφορά Νομοσχέδιο θα αχθεί τις προσεχείς μέρες στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.


 Δημοσιεύουμε πιο κάτω κατάλογο συναδέλφων, οι οποίοι μετά από αίτησή τους επιλέγηκαν για παραχώρηση σ’ αυτούς Κυβερνητικής κατοικίας στο Τρόοδος για την περίοδο από τις 6 Οκτωβρίου 2023 μέχρι τις 8 Μαΐου 2024.Τελευταία Νέα