Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών συνεδρίασε στις 20/05/2024 και συζήτησε τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας (ΥΦΚΠ) ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου κο Νικολαϊδη και κλιμάκιο της ΠΑΣΥΔΥ του οποίου ηγήθηκε ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ κος Στράτης Ματθαίου.


Ο Γενικός Διευθυντής του ΥΦΚΠ μας ενημέρωσε αναλυτικά για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του αναφορικά με την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.


Κατά τη συνάντηση, ήταν ομόφωνη η άποψη ότι από την πλευρά του Γενικού Διευθυντή και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Και προς τούτο εκφράσαμε ως Κλάδος τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή μας.


Την ίδια ώρα ήταν πρόδηλο ότι παρόλες τις προσπάθειες της αρμόδιας Αρχής ελάχιστα από τα συμφωνηθέντα έχουν υλοποιηθεί και ειδικά στο θέμα που αφορά στην επιστροφή των αποσπασμένων συναδέλφων.  


Και τούτο γιατί υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις για την επιστροφή των αποσπασθέντων από τις Υπηρεσίες που έχουν αποσπαστεί, όπως επίσης και από τους ίδιους τους συναδέλφους, οι οποίοι βολεύτηκαν μακριά από τον φόρτο και τα προβλήματα που οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουμε καθημερινά.


Επίσης φαίνεται να μην έχει γίνει αντιληπτό ότι οι ΥΚΕ δεν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν με το υπάρχον προσωπικό αφού αποπαγοποιούν τις κενές θέσεις με το σταγονόμετρο. Εκτός και αν υπάρχουν κάποιοι που αφελώς πιστεύουν ότι οι ΥΚΕ δεν έχουν πρόβλημα προσωπικού αλλα μόνο πρόβλημα διαδικασιών.


Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών εκφράζει εκ νέου τις θερμές ευχαριστίες του και πιστώνει τον Γενικό Διευθυντή του ΥΦΚΠ για τις ειλικρινείς προσπάθειες που κατέβαλε για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Εκφράζει όμως και την απαρέσκειά του και τον έντονο προβληματισμό του για την άρνηση που έχει επιδειχθεί από τις υπόλοιπες πλευρές αναφορικά με την επιστροφή των αποσπασθέντων. Θεωρεί ότι έχει δοθεί επαρκής χρόνος, που ξεπέρασε κατά πολύ τις 8 εβδομάδες, περιθώριο που είχε αναφερθεί στη γραπτή συμφωνία. Ως εκ τούτου, σε συνέχεια των προηγούμενων αποφάσεών του, το ΔΣ επιβεβαιώνει ότι η επιστροφή των αποσπασθέντων αποτελεί κόκκινη γραμμή και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να είναι πλέον αποδεκτή.


Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει το κοινό, για ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του, ότι από την Πέμπτη 23/05/2024 και ώρα 03.00μ.μ. όλοι οι Λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλες τις επαρχίες θα απέχουν από το καθήκον του on call.  

 

Η αποχή θα συνεχιστεί επ’ αόριστον και θα τερματιστεί μόνο με την επιστροφή του συνόλου των Λειτουργών που είναι αποσπασμένοι εκτός των ΥΚΕ.

 

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου