Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσον αφορά στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή του Αγίου Σιλά στη Λεμεσό, οι δηλώσεις που έχουν γίνει από τον εκπρόσωπο τύπου της Υπηρεσίας, κ. Αντρέα Κεττή, αντικατοπτρίζουν πλήρως τα γεγονότα και ως Σύνδεσμος Πυροσβεστών (ΣΥΠΥΚ) συμφωνούμε και στηρίζουμε απόλυτα το περιεχόμενό τους.

Η ανταπόκριση του προσωπικού των Πυροσβεστικών Σταθμών Λεμεσού υπήρξε άμεση, όμως εξαιτίας των ισχυρών ανέμων σε συνδυασμό με την ξηρή βλάστηση που υπήρχε στην περιοχή, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ραγδαία με κίνδυνο να εισέλθει και εντός της βιομηχανικής ζώνης.

Με την άφιξη των πρώτων Πυροσβεστικών οχημάτων ζητήθηκαν άμεσα ενισχύσεις, ενώ παράλληλα καταβάλλονταν προσπάθειες για καταστολή και κατάσβεση της πυρκαγιάς. Για το έργο της πυρόσβεσης κλήθηκαν να ενισχύσουν προσωπικό και οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας, Παραλιμνίου, Λευκωσίας, Πάφου, ΕΜΑΚ, καθώς και προσωπικό και οχήματα του Τμήματος Δασών, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, της Πολιτικής Άμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης, εθελοντικά σύνολα και πτητικά μέσα, που έχει στην διάθεση της η Δημοκρατία και οι Βρετανικές Βάσεις.

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στην περιοχή και εργάζονται ακατάπαυστα για πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς και θα παραμείνουν σε επιφυλακή μέχρι τελικής κατάσβεσης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως σε πλήρη ετοιμότητα και όταν κληθεί ανταποκρίνεται χωρίς χρονοτριβή, για να παρέχει άμεσα βοήθεια με γνώμονα τη διασφάλιση της ζωής και περιουσίας του κάθε πολίτη.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που σε κάθε πυρκαγιά, οδηγώντας οχήματα 15 τόνων σε αγροτικούς και δασικούς δρόμους, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση, βρίσκονται αντιμέτωποι με όλα τα δυσμενή φυσικά φαινόμενα.

 

 

Λευκωσία,
10/05/2024