Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Την 1η Μαΐου, Εργατική Πρωτομαγιά, οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την υδρόγειο τιμούν τους αγώνες των πρωτοπόρων που καθόρισαν πορεία δράσης και ανέλιξης για το παγκόσμιο εργατικό κίνημα. Η Πρωτομαγιά αναγνωρίζεται διεθνώς ως μέρα εργαζομένων και επίσημα έχει καθιερωθεί σε μεγάλο αριθμό χωρών ως δημόσια αργία όπως και στην πατρίδα μας, για πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους του εργατικού κινήματος και για δυναμική διακήρυξη των αμετακίνητων αιτημάτων των εργαζομένων για συνεχή ανέλιξη και κατοχύρωση προόδου και ευημερίας στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής ανάπτυξης. 


Καθορίστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά ως η κορυφαία χρονική στιγμή στους αγώνες των εργαζομένων του Σικάγου όταν την 1η Μαΐου 1886 οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Χέυμαρκετ της Αμερικανικής βιομηχανικής μεγαλούπολης για να ζητήσουν κατοχύρωση δικαιωμάτων στη ζωή και πλήρη αναγνώριση της συμβολής τους στη γενικότερη ανάπτυξη με κύριο αίτημα το οκτάωρο σε τρεις κατανομές του 24ώρου, 8 ώρες δουλειάς, 8 ώρες ανάπαυσης και 8 ώρες ύπνου. Ήταν δυναμική η αντίδραση των εργοδοτών στη πανεργατική κινητοποίηση στην πλατεία του Σικάγου με συμπαράταξη στο πλευρό τους του αστυνομικού κράτους που επενέβη με επιθέσεις κατά των ειρηνικών εργατών θυματοποιώντας μεγάλο αριθμό διαδηλωτών. Η δυναμική αντίδραση των εργαζομένων ενισχυμένη από τη θυσία των θυμάτων της κινητοποίησης του Σικάγου αλλά και τα δίκαια αιτήματα τους ενθάρρυναν τους εργαζόμενους σε διεθνή κλίμακα να κινητοποιηθούν για αναγνώριση των πανανθρώπινων δικαιωμάτων τους και η 1η του Μαΐου εξελικτικά καθιερώθηκε ως η παγκόσμια ημέρα για όλους τους εργαζόμενους. 


Σήμερα η Εργατική Πρωτομαγιά τηρείται σε όλες τις δημοκρατικές χώρες διεθνώς ως δημόσια αργία ενώ σε μερικές χώρες αποτελεί μέρα τιμής και ελπιδοφόρας ανάμνησης μόνο για τους εργαζόμενους. Καλούμαστε κι εμείς εν όψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς, της μέρας μνήμης και τιμής να θυμηθούμε το χρέος μας προς τους αγώνες όλων των εργαζομένων διεθνώς, αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, αγώνες που δημιούργησαν και οδήγησαν σε αίσια ολοκλήρωση οι εργατικές οργανώσεις και τα Συνδικάτα των διαφόρων επαγγελμάτων στην πατρίδα μας και τα οποία αναδείχθηκαν σε κίνημα προόδου και ανάπτυξης για το κοινωνικό σύνολο. 


Με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς καλούμαστε και φέτος να ανανεώσουμε την πίστη και δέσμευση μας στην αγωνιστική πορεία που έχουμε καθορίσει με το πρόγραμμα της Οργάνωσης μας ώστε να κατοχυρώσουμε όσα κερδήθηκαν με τους μέχρι τώρα αγώνες μας και να επιλύσουμε με ρυθμίσεις αποδεκτές και τις εκκρεμότητες που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν ομάδες συναδέλφων μας. Πάγιος στόχος μας είναι η εδραίωση εμπιστοσύνης για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας για το μέλλον των επόμενων γενιών στον τόπο μας που συνεχίζει να ταλανίζεται από την άδικη εκκρεμότητα του εθνικού μας μέλλοντος. Με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς διακηρύττουμε ότι δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε αμφιταλάντευση από την πάγια γραμμή πολιτικής και αναζήτησης που έχουμε καθορίσει για να πετύχουμε επίτευξη και παγίωση των στόχων μας. 


Για τη φετινή Πρωτομαγιά η ΠΑΣΥΔΥ απευθύνει χαιρετισμό ελπίδας στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μέλη της και ταυτόχρονα επαναβεβαιώνει ότι με οδηγό τις ομόφωνες αποφάσεις των Ετήσιων Συνεδρίων των Αντιπροσώπων της Οργάνωσης μας και σε πλήρη συνεργασία και συστράτευση με το υπόλοιπο Συνδικαλιστικό Κίνημα δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη σταθερή πορεία για επίτευξη των στόχων μας.