Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Για ακόμα μια φορά Λειτουργοί στα γραφεία και τα ιδρύματα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας έπεσαν θύματα βίας.

 

Σε περιστατικά πολύ μεγάλης έντασης που έλαβαν χώρα σε Γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών στην επαρχία Λάρνακας και σε Ίδρυμα στην επαρχία Λεμεσού εντός του μήνα Απριλίου, Λειτουργοί Κοινωνικών Υπηρεσιών και Ιδρυματικοί Λειτουργοί βίωσαν σωματική κακοποίηση και σε μια περίπτωση υπήρχε σοβαρός τραυματισμός και συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

 

Ο Κλάδος Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΠΑΣΥΔΥ καταδικάζει απερίφραστα τα περιστατικά αυτά και κάθε περιστατικό που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

 

Τα φαινόμενα αυτά έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στα Γραφεία και τα Ιδρύματα σε όλη την Κύπρο, με αποτέλεσμα οι λειτουργοί να εργάζονται υπό το μόνιμο φόβο για την σωματική και πνευματική τους ακεραιότητα.

 

Ως Κλάδος έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τη λήψη μέτρων για ώστε όλοι οι επαγγελματίες να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια. Ωστόσο παρά τις όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει, τα περιστατικά συνεχίζονται παρουσιάζοντας αύξηση τόσο στην ένταση όσο και στη συχνότητα.

 

Έχουμε επίσης ζητήσει επανειλημμένα και επιτακτικά, τη δημιουργία εξειδικευμένων δομών που να πληρούν τις συνθήκες φροντίδας των εξυπηρετούμενων παράλληλα με τη διατήρηση ασφαλών συνθηκών εργασίας για τους Λειτουργούς.  

 

Οι Λειτουργοί  των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας που εργάζονται στην πρώτη γραμμή έχουν φτάσει στα όρια τους. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας ότι σε κάποιο από τα επόμενα περιστατικά, θα θρηνήσουμε θύματα επαγγελματιών.

 

Ως εκ τούτου, απαιτούμε να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα ώστε τα περιστατικά βίας να τερματιστούν οριστικά.

 

Δηλώνουμε ότι αυτή είναι η τελευταία γραμμή άμυνας και σε περίπτωση επανάληψης ανάλογων περιστατικών η ανάληψη πιο δραστικών μέτρων από μέρους μας θα είναι αναπόφευκτη.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο