Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε πρωτόγνωρες συνθήκες καθημερινής διαβίωσης και κάτω από την πίεση των μέτρων για πρόληψη χειρότερων εξελίξεων από την πανδημία του κορωνοϊού θα υποδεχτούμε σε λίγες μέρες τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η απρόβλεπτη επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της πατρίδας μας και οι εμφανείς κίνδυνοι για πολύ πιο επώδυνες εξελίξεις μας επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στην καθημερινότητά μας ως επιβαλλόμενο μέτρο για αποτροπή επιδείνωσης και για διασφάλιση συνθηκών γρήγορης επανόδου στις κανονικές συνθήκες της διαβίωσής μας.  

 

Δεν υπάρχει δυστυχώς άλλη πορεία από την πιστή συμμόρφωση προς τους αυστηρούς περιορισμούς που μας έχει επιβάλει η πανδημία του COVID-19. Οι επίσημες ανακοινώσεις των καθημερινών εξελίξεων για επιδείνωση της κατάστασης όχι μόνο στον τόπο μας, αλλά και παγκοσμίως ενήργησαν ως κώδωνας κινδύνου και επέβαλαν τα αυστηρότερα μέτρα, στα οποία οφείλουμε όλοι να προσαρμοστούμε.

 

Είναι μεταξύ αυτών των μέτρων που ανακοινώθηκε και η ρύθμιση για την εφαρμογή συστήματος τηλεργασίας στη δημόσια υπηρεσία, όπου αυτό καθίσταται εφικτό. Ήταν παράκληση και προτροπή της Οργάνωσής μας η εφαρμογή της τηλεργασίας ως μέσου για αποτροπή της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Γι' αυτό και η Οργάνωσή μας έχει ζητήσει την καθολική εφαρμογή της ρύθμισης αυτής στον Δημόσιο Τομέα, ώστε με τα αναμενόμενα θετικά επακόλουθά της να νοιώθουμε ότι συμβάλαμε και από δικής μας πλευράς σε ευνοϊκότερες εξελίξεις.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι αρνητικές εξελίξεις από την επιδείνωση της πανδημίας καθόλου δεν αναστέλλουν τους στόχους της Οργάνωσής μας. Παραμένουμε σθεναρά πιστοί στη γραμμή που χαράξαμε για λύση στα προβλήματα που ταλαιπωρούν μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας και ταυτόχρονα  στην ανάδειξη της Οργάνωσής μας ως το βέλτιστο παράγοντα εξυπηρέτησης των πολιτών και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου. Σταθερή γραμμή μας παραμένει το δίπτυχο της αποτελεσματικότερης λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας και της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων μας.

 

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούμε σε ενέργειες για την προαγωγή των προβλημάτων που έχουμε ιεραρχήσει στις πρώτες προτεραιότητες μας και εκφράζουμε την αισιοδοξία ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Στην πρώτη γραμμή των επιδιώξεων και της δράσης μας προωθείται το συνταξιοδοτικό των συναδέλφων που διορίστηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011, για το οποίο, σε συστράτευση με τις Οργανώσεις των Εκπαιδευτικών και τον Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου, που είναι ενταγμένος στην Οργάνωση μας, έχουμε πετύχει εξελίξεις που τις χαρακτηρίζουμε θετικές και προσβλέπουμε σε ταχεία οριστική ρύθμιση.

 

Στις προτεραιότητές μας και η μονιμοποίηση των συναδέλφων απασχολουμένων αορίστου χρόνου και για το αίτημά μας αυτό έχουμε εκκινήσει έντονες διεργασίες, επίσης με προοπτική την κατάληξη σε ικανοποιητικές ρυθμίσεις το συντομότερο δυνατό, που θα τερματίσουν την αβεβαιότητα αυτών των συναδέλφων. 

 

Στις προτεραιότητες της τρέχουσας δράσης μας εντάσσονται και τα προβλήματα των δημόσιων νοσηλευτηρίων και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας υπηρεσίας. Σε ό,τι αφορά στα δημόσια νοσηλευτήρια οι τρέχουσες εξελίξεις της πανδημίας έχουν αναδείξει τον ρόλο τους, αλλά και τις ανάγκες τους. Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τις ανάγκες για ορθολογική στελέχωση και οργάνωση όπως και για εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στα νοσηλευτήρια αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των προβλημάτων της πανδημίας και με κάθε ευκαιρία επισημαίνουμε στις αρμόδιες αρχές τα προβλήματα που αναφύονται σ’ αυτά τονίζοντας την ανάγκη για άμεση επίλυσή τους. Τούτο επιβάλλει η απαραίτητη προϋπόθεση για την εξυπηρέτηση του κοινού στην τρέχουσα επικίνδυνη συγκυρία.

 

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ένα μεγάλο και ταπεινό ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους μαχητές της πρώτης γραμμής στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και σε ολόκληρο το Δημόσιο Τομέα. 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της περιόδου των γιορτών και ιδιαίτερα εν αναμονή του Νέου Χρόνου προβαίνουμε σε εκτίμηση της δράσης μας και σε ορθολογική αναθεώρηση της πορείας μας εκεί όπου τούτο επιβάλλεται. Με πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων και ευθυνών μας προ τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους μέλη της Οργάνωσής μας και προς το κοινωνικό σύνολο παραμένουμε αταλάντευτα πιστοί στην πορεία που χαράξαμε.

 

Ασφαλώς αυτά τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά. Ας προσφέρουμε την αγάπη μας σε όσους συνανθρώπους μας την έχουν ανάγκη. Ένα χαμόγελο, μια κουβέντα ελπίδας, μια υλική βοήθεια. 

 

Με τις ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο τον Καινούριο Χρόνο 2021 για σας και στους αγαπημένους σας, εύχομαι ταυτόχρονα το μεγάλο αγαθό της υγείας να μας συνοδεύει. Κάθε καλό για μας και για τον τόπο μας.  

 

Στράτης Ματθαίου
Γενικός Γραμματέας