Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Αναφορικά με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με τις αποκοπές των μισθών, συντάξεων κλπ στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, το Δ.Σ του Κλάδου Συνταξιούχων της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. επιθυμεί να παρατηρήσει τα ακόλουθα:

 

α) To 2013 με απόφαση της ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που επέβαλε το κράτος το 2011 στους μισθούς των δικαστών. Δηλαδή σε χρόνο ρεκόρ οι δικαστές αποφάσισαν για τους εαυτούς τους και μάλιστα τα πήραν αναδρομικά!

 

β) Στην περίπτωση των προσφυγών των πολυσυνταξιούχων του Δημοσίου, το Διοικητικό Δικαστήριο απεφάσισε ότι είναι νόμιμες οι πολλές συντάξεις που παίρνουν ταυτόχρονα. Στην υπόθεση αυτή δεν έγινε έφεση από τον Γ. Εισαγγελέα και έτσι οι πολυσυνταξιούχοι παίρνουν ανενόχλητα κάθε μήνα τις πολλές συντάξεις!

 

γ) Τώρα για τους υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους και Συνταξιούχους, όλως περιέργως οι Δικαστές αποφάσισαν ότι ισχύουν άλλα κριτήρια από αυτά που ισχύουν για τους ιδίους και ανέτρεψαν τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου! Μάλιστα προκαλεί μεγάλο ερωτηματικό, τόσο η μεγάλη καθυστέρηση για έκδοση της απόφασης πέντε μήνες μετά που είχε επιφυλαχθεί το Νοέμβριο του 2019, όσο και η χρονική στιγμή που επιλέγηκε για την ανακοίνωσή της.

   

δ) Εύλογα ερωτήματα δημιουργούν επίσης τα συγχαρητήρια προς το δικαστήριο. Ίσως να ήταν η ευκαιρία να γεφυρωθούν οι γνωστές διαφορές μεταξύ του Γ. Εισαγγελέα και του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου για διάφορες υποθέσεις. Εν πάση περιπτώσει και οι δύο πήραν τώρα τα εύσημα λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή τους, από τους επισήμους και τις εργοδοτικές οργανώσεις, για το κατόρθωμά τους να καταργήσουν την ασπίδα προστασίας που παρείχε το σύνταγμα στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Άξιος ο μισθός τους και οι συντάξεις που και οι δύο θα πάρουν στο ακέραιο!!

 

ε) Όλα αυτά μας οδηγούν δυστυχώς στο συμπέρασμα ότι, στο παρασκήνιο τα πράγματα έχουν μαγειρευτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να χάσουν οι αδύνατοι και να κερδίσουν οι δυνατοί.

 

Από το Δ.Σ. του Κλάδου Συνταξιούχων της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.                        
13 Απριλίου 2020