Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στέγη Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

14/11/2018 - Οι θέσεις της EPSU για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και συλλογική δράση του Συνδικαλιστικού Κινήματος

Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Δημοσιοϋπαλληλικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων EPSU με ανακοίνωση της την περασμένη βδομάδα σχολίασε τη στροφή πολιτών στη στήριξη ακροδεξιών κομμάτων σε εκλογικές διαδικασίες όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες ηπείρους. Ειδικότερη αναφορά έγινε για την εκλογή στην προεδρία της μεγάλης Χώρας της Αμερικανικής ηπείρου Βραζιλίας, του ακροδεξιού πολιτικού Μπολσονάρο

...
 
07/11/2018 - Ιδιαίτερος ο ρόλος των διευθυντών τμημάτων

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κλάδου Διευθυντών Κυβερνητικών Τμημάτων της ΠΑΣΥΔΥ με την ηγεσία και στελέχη της Οργάνωσης. Από πλευράς του Δ.Σ. του Κλάδου συμμετείχαν οι συν. Ανδρέας Γρηγορίου από το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, ο συν. Ανδρέας Σωκράτους από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, ο συν. Χρίστος Δημητριάδης από το Κυβερνητικό Τυπογραφείο, ο συν. Αναστάσιος Γιαννάκη από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και ο συν. Κλεάνθης Νικολαΐδης από το Τμήμα Μετεωρολογίας.

 
...
 
04/11/2018 - Τα μέλη της ΠΑΣΥΚΥΦΑ επανεντάχθηκαν στην ΠΑΣΥΔΥ

Σε συνάντηση των ηγεσιών της ΠΑΣΥΔΥ και Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Φαρμακοποιών (ΠΑΣΥΚΥΦΑ) που πραγματοποιήθηκε χθες στο Οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ, συζητήθηκαν κατ' αρχήν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κυβερνητικός φαρμακοποιός, αλλά και ο ρόλος του στα αυτονομημένα νοσοκομεία και γενικότερα στο ΓεΣΥ. 

Η συζήτηση κατέδειξε να υπάρχουν κοινές θέσεις όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας, αλλά και για την υποστελέχωση που παρατηρείται για χρόνια ειδικά στα κρατικά νοσηλευτήρια.

...
 
24/10/2018 - Εκστρατεία 2018 – 2019: Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας – Διαχείριση Επικίνδυνων Ουσιών

Κάθε χρόνο τον Οκτώβριο διοργανώνεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ασφάλεια και Υγεία, μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της εκστρατείας για Ασφαλείς και Υγιείς χώρους Εργασίας. Σε ολόκληρη την ΕΕ διοργανώνονται εκατοντάδες εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία ενεργής, συμμετοχικής διαχείρισης της ασφάλειας και υγείας στον χώρο εργασίας.

 
...
 
17/10/2018 - Θετική η Κυβέρνηση στο διορισμό των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου σε μόνιμες δημόσιες θέσεις

Την περασμένη Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη της Κεντρικής Γραμματείας της Οργάνωσής μας τα οποία του επέδωσαν τη Γενική Απόφαση του 55ου Ετήσιου Γενικού Συνεδρίου των Αντιπροσώπων, στην οποία διαγράφεται η πολιτική της Οργάνωσής μας στα δημοσιοϋπαλληλικά, αλλά και στα γενικότερα προβλήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας.

 
...
 
05/10/2018 - Κατοχυρωμένο το Επίδομα Ενοικίου - Η διαδικαστική παρατυπία υπερίσχυσε της ουσίας

Το Διοικητικό Δικαστήριο με απόφαση του που εκδόθηκε στις 28.09.2018 απέρριψε την προσφυγή με αρ. 589/2015, με την οποία 96 μέλη της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της πράξης και/ή απόφασης με την οποία στερήθηκαν του επιδόματος ενοικίου για το μήνα Φεβρουάριο του 2015 και εντεύθεν.

Το Διοικητικό Δικαστήριο, παρά τη διαπίστωσή του ότι οι αιτητές με βάση τον Κανονισμό 26 των περί Αστυνομίας (Γενικών) Κανονισμών του 1989 έως 2009 είχαν καταστεί δικαιούχοι Επιδόματος Ενοικίου, απέρριψε την προσφυγή με την αιτιολογία ότι ελλείπει η ορθή δικογράφηση.

...
 
03/10/2018 - Η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κύπρου

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που γιορτάζεται η Ανεξαρτησία, αν και στην πραγματικότητα η Κύπρος ανακηρύχτηκε ανεξάρτητη δημοκρατία στις 16 Αυγούστου 1960, έχοντας ως εγγυήτριες δυνάμεις την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Πενήντα οκτώ χρόνια ανεξάρτητης ζωής συμπληρώνονται φέτος από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και με την ευκαιρία αυτή ανασκοπούμε και πάλι τα δύσκολα αυτά χρόνια 

 
...
 
26/09/2018 - Ομιλία Γιούνκερ – Τι ζητά η EPSU

Την απογοήτευσή του για τις θέσεις του Προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ομιλία του στην Ευρωβουλή στις 12 Σεπτεμβρίου εξέφρασε το Ευρωπαϊκό Δημοσιοϋπαλληλικό Συνδικαλιστικό Κίνημα επισημαίνοντας ότι ο αποχωρών Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέφυγε να αναφερθεί σε μέτρα για τερματισμό των ανισοτήτων και της φτώχιας που μαστίζει εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες, ενώ εμφανέστατη ήταν και η απουσία αναφοράς από τον κ. Γιούνκερ στις επιτακτικές ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών.  

 
...
 
19/09/2018 - Τιμήθηκαν για πράξεις ανδραγαθίας

Σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του καφεστιατορίου «Grey Terrace» της ΠΑΣΥΔΥ, τιμήθηκαν επ’ ανδραγαθία για την επίδειξη γενναιότητας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, οι αστυνομικοί Γιώργος Γεωργίου και Χριστόφορος Νικολάου, που είχαν τραυματιστεί από τα πυρά των επίδοξων ληστών, τη νύκτα της 5ης Μαΐου στον Ύψωνα. Όπως δε είναι γνωστό από τις άμεσες ενέργειες των τιμωμένων κατέστη εφικτό να εντοπιστούν οι δράστες, αλλά και να αποτραπεί εγκληματική ενέργεια.

...
 
12/09/2018 - EPSU: Να ενισχυθούν οι δημόσιες υπηρεσίες για τη σωστή διαχείριση του μεταναστευτικού

Μόνο μέσα από τις επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες θα είναι εφικτή η εφαρμογή  ορθολογικής μεταναστευτικής πολιτικής ώστε να μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαχειρίζεται το μεταναστευτικό πρόβλημα με πλήρη συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία. Τη θέση αυτή διακήρυξε η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Δημοσιοϋπαλληλικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων EPSU

...
 
Προηγούμενη  Σελίδα: 1 από 19  Επόμενη