Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στέγη Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

31/01/2020 - Πρόσω ολοταχώς για μονιμοποίηση των ΕΑΧ

Η Οργάνωσή μας υλοποιώντας τη δέσμευσή της στο πλαίσιο και των σχετικών αποφάσεων των συλλογικών της Σωμάτων, ετοίμασε Πρόταση Νόμου για το διορισμό σε μόνιμες θέσεις των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ).

Η πρόταση παρουσιάστηκε από το Γ.Γ. της Οργάνωσής μας, συν. Γλαύκο Χατζηπέτρου, την περασμένη Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, στις 2.00μ.μ. στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομικών.
...
 
22/01/2020 - Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Γενική Απόφαση του 56ου Συνεδρίου

Σε πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση της ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Κατά τη συνάντηση αυτή επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Γενική απόφαση του 56ου Συνεδρίου, στην οποία έχουν ενσωματωθεί οι θέσεις και η πορεία δράσης της Οργάνωσής μας στα βασικά θέματα που απασχολούν τα μέλη και καθορίζονται οι προτεραιότητες στις οποίες τα σώματα της Συντεχνίας θα επιδιώξουν λύσεις στο άμεσο μέλλον.

...
 
08/01/2020 - Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα για το Νέο Χρόνο

Με την ευκαιρία της ανατολής του Νέου Χρόνου εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους συναδέλφους Καλή Χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και οικογενειακή ευτυχία.

Στο χρόνο που πέρασε είχαμε αρνητικές αλλά και ευοίωνες εξελίξεις. Στα αρνητικά καταγράφεται η στασιμότητα στις προσπάθειες για κατάληξη σε λύση στο εθνικό μας πρόβλημα, στα δε θετικά η εξαίρετη πορεία της οικονομίας.

...
 
18/12/2019 - Αποχαιρετώντας το 2019

Βρισκόμαστε στις παραμονές περιόδου γιορτών και οι υποχρεώσεις των ημερών, προς την οικογένειά μας και γενικότερα προς τους δικούς μας ανθρώπους ευρύτερα, κρατούν σε δεύτερη μοίρα και σε κάποια αναστολή τις όποιες ανησυχίες και τα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Καλούμαστε τις μέρες αυτές να αντλήσουμε από το πνεύμα των Χριστουγέννων την αισιοδοξία, την πίστη και την ελπίδα που οι γιορτές μας προσφέρουν ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες.

Σε λιγότερο από δύο βδομάδες αποχαιρετούμε το 2019 για να υποδεχτούμε το 2020. Κλείνουμε ακόμα ένα χρόνο δοκιμασιών αλλά και αγώνων σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Είχαμε στη χρονιά που μας αποχαιρετά αρνητικές αλλά και ευοίωνες εξελίξεις. 

...
 
04/12/2019 - Το πόρισμα δεν είναι δικαστική απόφαση

Στις 6 Μαρτίου δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα της Τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Στην πολυσέλιδη έκθεσή τηςη Ερευνητική Επιτροπή, χαρακτηρίζει τον Υπουργό Οικονομικών «ως τον μεγάλο υπεύθυνο για την καταστροφική πορεία του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα (ΣΠΤ) από το 2014 και εντεύθεν».

Με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής τα ΜΜΕ, με χαρακτηριστικούς τίτλους, ουσιαστικά αποφάνθηκαν για την ενοχή του Υπουργού Οικονομικών.

...
 
20/11/2019 - Ευθύνη του Κράτους η διασφάλιση της βιωσιμότητας των κρατικών νοσηλευτηρίων

Ο περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Τροποποιητικός) Νόμος (Ν74(Ι)/2017), ο περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Νόμος (Ν73(Ι)/2017) και οι σχετικοί κανονισμοί (ΚΔΠ218/2017), ψηφίστηκαν από τη Βουλή τον Ιούνιο 2017. Τον Ιανουάριο του 2018 διορίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, τον Οκτώβριο ο Γενικός Διευθυντής και τον Ιανουάριο του 2019 ανέλαβαν τα καθήκοντα τους οι Εκτελεστικοί και οι Οικονομικοί Διευθυντές των τριών Διευθύνσεων. Ταυτόχρονα ανατέθηκαν καθήκοντα στους επιστημονικούς διευθυντές.

...
 
06/11/2019 - Επιφυλάχθηκε η απόφαση του Ανωτάτου στις εφέσεις του Γενικού Εισαγγελέα κατά των αποφάσεων του ΔΔΚ

Η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου επιφύλαξε την απόφαση της στις εφέσεις με Αρ. 177/18, 75/19, 76/2019 και 77/19 που καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ενάντια στις ακυρωτικές αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου Κύπρου, σε σχέση με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, ΑΤΑ – προσαυξήσεων και τη συνεισφορά για το κυβερνητικό σχέδιο σύνταξης.

...
 
23/10/2019 - Διεκδικούμε επαναφορά των επιδομάτων στα επίπεδα που ίσχυαν προ της 1.1.2013

Μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας λόγω της τραπεζικής κρίσης η οικονομία ανακάμπτει, η ανεργία υποχωρεί και ενώ αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η κρίση αποτελεί παρελθόν οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύτατο τίμημα. Συνεχίζονται για 8ο χρόνο οι αποκοπές από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα διάφορα επιδόματα. Σύμφωνα δε με τα επίσημα στοιχεία οι συνολικές αποκοπές από τους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα στα οκτώ αυτά χρόνια ξεπερνούν τα €3 δις. 

...
 
09/10/2019 - Οφείλετε εξηγήσεις κ. Υπουργέ

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ σε σχέση με τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα ακόλουθα:

  • Εκτενής ήταν η διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους για την ετοιμασία των νομοσχεδίων, που αφορούν στη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας.
  • Ήταν μια πολιτική απόφαση ότι η διαβούλευση έπρεπε να ολοκληρωθεί. Δεν γίνεται να συζητούμε για πάντα.
...
 
25/09/2019 - Γεν. Εισαγγελέας: Καμία δήλωση ενόσω εκκρεμούν οι εφέσεις

Με την ανακοίνωση των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου με τις οποίες κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις που αποτέλεσαν τη δικαιοδοτική βάση για τον περιορισμό της μισθοδοσίας και των συντάξεων των κρατικών υπαλλήλων, οι Εργοδοτικές Οργανώσεις σε πλήρη συντονισμό με το Υπουργείο Οικονομικών, απροκάλυπτα και προκλητικά με κάθε ευκαιρία στέλλουν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή των αποφάσεων. 

...
 
Προηγούμενη  Σελίδα: 1 από 22  Επόμενη