Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στέγη Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

16/05/2018 - Πιστοί στην εκπλήρωση οφειλόμενου χρέους τιμήσαμε Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου

Συμπληρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη, 10 Μαΐου,  62 χρόνια από τη μέρα του απαγχονισμού των πρωτομαρτύρων του απελευθερωτικού αγώνα 1955 – 1959 Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου και η Οργάνωσή μας από κοινού με το Σύνδεσμο Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 – 1959, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 1959 και το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 1959 διοργάνωσαν και φέτος την ετήσια εκδήλωση φόρου τιμής και φρονηματισμού στη μνήμη των δυο ηρωομαρτύρων του Αγώνα από τους οποίους ο ένας, ο Μιχαλάκης Καραολής ήταν και συνάδελφός μας.

...
 
09/05/2018 - Ευρωπαϊκά Συνδικάτα: Η κρίση παρήλθε, αλλά η λιτότητα παραμένει

Μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας λόγω της κρίσης χρέους η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μελετά τον τερματισμό της περίφημης «ποσοτικής χαλάρωσης», η ανεργία υποχωρεί και  αποτελεί κοινή παραδοχή μεταξύ των οικονομολόγων και των αναλυτών ότι η κρίση αποτελεί παρελθόν. Και όμως, οι Ευρωπαίοι παραμένουν δυσαρεστημένοι, σκεπτικιστές και ανασφαλείς. Κάτι που αποτυπώνεται, εξάλλου, στις εκλογικές αναμετρήσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ηπείρου.

...
 
02/05/2018 - Τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς εμπνέουν τους αγώνες των εργαζομένων

Η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε διεθνώς ως δημόσια αργία και μέρα μνήμης για τα θύματα της κινητοποίησης των εργατών στο HAYMARKET του Σικάγου στις 4 Μαΐου 1886. Η ηρωική εκείνη κινητοποίηση και θυσία των εργαζομένων σηματοδότησε τις δράσεις και τους αγώνες εργαζομένων διεθνώς με αίτημα τη δικαιοσύνη στην εργασία, τη διαβίωση και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

...
 
25/04/2018 - Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για το 55ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων

Όπως αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο της Οργάνωσης μας στην τακτική του συνεδρία στις 26 Μαρτίου, το 55ο Ετήσιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.  

Στο 55ο Συνέδριο θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος και θα το προσφωνήσει. 

 
...
 
18/04/2018 - Η ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών προαπαιτούμενο για την εφαρμογή του Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων

Μόνο αν χρηματοδοτηθούν ικανοποιητικά οι δημόσιες υπηρεσίες θα προωθηθούν αποτελεσματικά οι στόχοι του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, τόνισε η συνδικαλιστική πλευρά στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε την 21η Μαρτίου και ασχολήθηκε με τις εξελίξεις στην πορεία εφαρμογής τρόπων για υλοποίηση του Πυλώνα.

 
...
 
28/03/2018 - 25η Μαρτίου – 1η Απριλίου επέτειοι εμψύχωσης και φρονηματισμού

Γιορτάσαμε την περασμένη Κυριακή από κοινού με τον απανταχού της γης ελληνισμό την 25η Μαρτίου, επέτειο της αφετηρίας της ένδοξης πορείας του έθνους που ανασηκώθηκε ενωμένο για να αποτινάξει τελικά τον απεχθή καταπιεστικό τουρκικό ζυγό.

...
 
23/03/2018 - Χαιρετίζεται η δημιουργία νέας Επιτροπής της Ευρωβουλής για πάταξη σκανδάλων φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε νωρίτερα αυτό το μήνα ψήφισμα για δημιουργία ειδικής επιτροπής για δημοσιονομικά εγκλήματα φοροδιαφυγής και φορο-αποφυγής η οποία θα απαρτίζεται από 45 μέλη και θα ολοκληρώσει το έργο της σε 12 μήνες.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Δημοσιοϋπαλληλικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΕΡSU Jan Willem Goudrian σε σχόλιό του για την απόφαση της Ευρωβουλής τόνισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι δεσμευμένο να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι πολυεθνικές και οι εύποροι ιδιώτες να καταβάλουν τον οφειλόμενο από αυτούς φόρο. 

...
 
14/03/2018 - Τα νηπιαγωγεία μας υλοποιούν το στόχο ισοζυγίου οικογενειακής – επαγγελματικής ζωής

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την ανέγερση του νέου σύγχρονου Βρεφονηπιοκομικού σταθμού και Νηπιαγωγείου της Οργάνωσης μας στην περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Το νέο μας έργο, πέραν του γεγονότος ότι θα εξυπηρετεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μεγάλο αριθμό συναδέλφων που εργάζονται στην περιοχή θα προσφέρει και στα ίδια τα παιδιά τα οφέλη του φυσικού περιβάλλοντος του δάσους Αθαλάσσας.

...
 
07/03/2018 - Μισθολογική αναβάθμιση επαγγελματιών υγείας

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, υπεγράφησαν την περασμένη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από τον Υπουργό Υγείας Δρα Γιώργο Παμπορίδη και το Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ συν. Γλαύκο Χατζηπέτρου και τον Πρόεδρο της Οργάνωσης συν. Αντώνη Κουτσούλη συμφωνίες που αφορούν στη μισθολογική αναβάθμιση ομάδων επαγγελματιών υγείας, μετά από σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

...
 
28/02/2018 - Αναστολή απολύσεων στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα

Αναντίλεκτα η απόφαση της διοίκησης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) να προχωρήσει στην απόλυση 18 υπαλλήλων, με δικαιολογητικό τη διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος που αφορά σε υπέρβαση χωρίς έγκριση ή/και παράτυπη λειτουργία των λογαριασμών στην Τράπεζα ή/και στα ΣΠΙ, βρίσκεται σε διάσταση με τους κανόνες φυσικής δικαιοσύνης που απαιτούν (α) να είναι ο κριτής αμερόληπτος και (β) να παρέχεται στο υπό κρίση πρόσωπο η ευκαιρία να ακουστεί.

...
 
Προηγούμενη  Σελίδα: 1 από 17  Επόμενη