Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στέγη Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

11/09/2019 - Πλημμύρισαν με παιδικές φωνές και χαμόγελα τα Νηπιαγωγεία της ΠΑΣΥΔΥ

Το καλοκαίρι πέρασε… και μαζί του και η καθημερινότητα που είχαμε. Ύστερα από ημέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς ξαναγυρίσαμε στις παλιές ή καινούργιες ασχολίες μας.

Μαζί μας και τα παιδιά μας… Ίσως για αυτά να είναι πιο δύσκολη η προσαρμογή. Αναμφίβολα αυτή η προσαρμογή και η επιστροφή σε αυστηρό ωράριο είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τα νήπια και τα μικρά παιδιά που όπως είναι φυσικό δεν ακολουθούσαν κανένα πρόγραμμα στον ύπνο και το φαγητό όσο βρίσκονταν σε καλοκαιρινές διακοπές.

...
 
17/07/2019 - Στην Πλήρη Ολομέλεια οι Εφέσεις Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κατά των αποφάσεων του ΔΔΚ

Η Πλήρης Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου με ομόφωνη απόφαση που εκδόθηκε στις 16 Ιουλίου 2019, απέρριψε κοινό αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και της ευπαίδευτης συνηγόρου της Αρχής Λιμένων Κύπρου, που εμφανίστηκαν για τους εφεσείοντες, για εξαίρεση αριθμού Δικαστών περιλαμβανομένου και του Προέδρου για τους ακόλουθους λόγους:

 
...
 
17/07/2019 - Πρόσω ολοταχώς για μονιμοποίηση των ΕΑΧ

Η Οργάνωσή μας υλοποιώντας τη δέσμευσή της στο πλαίσιο και των σχετικών αποφάσεων των συλλογικών της Σωμάτων, ετοίμασε Πρόταση Νόμου για το διορισμό σε μόνιμες θέσεις των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ).

Η πρόταση παρουσιάστηκε από το Γ.Γ. της Οργάνωσής μας, συν. Γλαύκο Χατζηπέτρου, την περασμένη Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, στις 2.00μ.μ. στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομικών.
...
 
03/07/2019 - Καθολική συμμετοχή και διαφανείς διαδικασίες για πάταξη της διαφθοράς

Η επαρκής στελέχωση και ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Υπηρεσίας αλλά και η αλλαγή κουλτούρας της κοινωνίας είναι προαπαιτούμενα για την αποτελεσματική πάταξη της διαφθοράς. Τις αρχές αυτές πρόβαλε η Οργάνωση μας ως κύριες θέσεις της στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου με θέμα «Χρηστή διοίκηση για Διαφάνεια και καταπολέμηση της Διαφθοράς – Ο ρόλος των Γυναικών». Το σεμινάριο διοργάνωσε το Ίδρυμα Φημονόη και ο Σύνδεσμος Cyprus Association of Lobbyists and Public Affairs Professionals (LPAP).

...
 
19/06/2019 - Συμφωνία - σταθμός στη ΜΕΠΑ: Εξομοίωση ωραρίου Αστυνομίας με Δημόσια Υπηρεσία

Στις 28 Μαΐου σε συνεδρία της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού Αστυνομίας (ΜΕΠΑ) μετά από πολύχρονες συζητήσεις κατέστη δυνατή η επίτευξη της ιστορικής συμφωνίας για ικανοποίηση του διαχρονικού αιτήματος για εξομοίωση του ωραρίου εργασίας της Αστυνομίας με αυτό της Δημόσιας Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα στην προαναφερόμενη συνεδρία με την εκπροσώπηση της ΠΑΣΥΔΥ και της ηγεσίας του Κλάδου Μελών Αστυνομίας Κύπρου, μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις προτάθηκε από τον Πρόεδρο της ΜΕΠΑ και Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης η ακόλουθη διευθέτηση:

...
 
05/06/2019 - Πραγματικότητα το ΓεΣΥ

Από το περασμένο Σάββατο, 1η Ιουνίου 2019, άρχισε και επίσημα να εφαρμόζεται το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ) εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στον τομέα της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον τόπο μας.

Πρόκειται για μια ριζοσπαστική καινοτομία που συζητείται για δεκαετίες με συνεχείς παλινδρομήσεις και αναβολές, που τελικά, μετά και την ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή των σχετικών Νόμων και Κανονισμών, έχει καταστεί πραγματικότητα.

...
 
17/04/2019 - Μόνο όσοι προσέφυγαν δικαιούνται σε αναδρομική καταβολή

Η Οργάνωσή μας αναγνωρίζοντας ότι το 2011 και 2012 υφίστατο επιτακτικό δημόσιο συμφέρον που δικαιολογούσε απόλυτα τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής (τραπεζικής) κρίσης εισηγήθηκε τη λήψη γενικών μέτρων στη βάση της αρχής της ισότητας και της αρχής της αναλογικότητας. 

Στο Άρθρο 24 του Συντάγματος ορίζεται ότι «έκαστος υποχρεούται να συνεισφέρει εις τα δημόσια βάρη αναλόγως των δυνάμεων αυτού» και στο Άρθρο 28 ότι «πάντες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, της διοικήσεως και της δικαιοσύνης και δικαιούνται να τύχωσι ίσης προστασίας και μεταχειρίσεως».

...
 
10/04/2019 - Δικαίωση από το Διοικητικό Δικαστήριο

Το Διοικητικό Δικαστήριο με τρεις αποφάσεις  που εξέδωσε στις 29.03.2019 έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις που αποτέλεσαν τη δικαιοδοτική βάση για τον περιορισμό της μισθοδοσίας (Νικολαΐδης κ.ά. v. Δημοκρατίας, Υπόθεση Αρ. 98/2013 κ.ά), τη μη παραχώρηση προσαυξήσεων και τιμαριθμικών αυξήσεων (Κούνδουρου κ.ά. v. Δημοκρατίας, Υπόθεση Αρ. 611/2012 κ.ά) και την αποκοπή από τις μηνιαίες απολαβές ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό ίσο με 3% ως εισφορά στο Κυβερνητικό Σχέδιο Συντάξεων (Φιλίππου κ.ά. v. Δημοκρατίας, Υπόθεση Αρ. 1713/2011 κ.ά.).

 
...
 
27/03/2019 - Στις 3 Απριλίου το 56ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων με παρουσία και ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Απριλίου, στο Χίλτον Παρκ το 56ο Ετήσιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Οργάνωσής μας.

Το φετινό Συνέδριο σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της τριετούς θητείας του απερχόμενου Γενικού Συμβουλίου και προδιαγράφει την πορεία της Οργάνωσής μας για την επόμενη τριετία.

...
 
20/03/2019 - Ορθή οικονομική πολιτική από EE ζητούν EPSU και ETUC

Οι αρνητικές επιπτώσεις για τους Ευρωπαίους εργαζόμενους από την πολιτική της λιτότητας που εφάρμοσαν οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επανατονίσθηκαν σε έκθεση που εκδόθηκε την πρώτη εβδομάδα του Μάρτη από το Αγγλικό Ίδρυμα Καθορισμού των Μισθών Επιβίωσης. Ειδικότερα για την πολιτική που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση των Συντηρητικών στη Βρετανία επισημαίνεται ότι αυτή περιλαμβάνει τις δραστικά μειωμένες χρηματοδοτήσεις των δημόσιων υπηρεσιών με αποτέλεσμα οι απολαβές των δημόσιων υπαλλήλων να παραμένουν κάτω από τα επίπεδα της ικανοποιητικής αντιμετώπισης των αναγκών επιβίωσης και δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και πολυάριθμοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας τους.

...
 
Προηγούμενη  Σελίδα: 1 από 21  Επόμενη