Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στέγη Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

13/04/2020 - Οι θέσεις του Γενικού Γραμματέα για την απόφαση του Εφετείου

Ομολογουμένως είναι με έκπληξη που πληροφορηθήκαμε τις αποφάσεις του Εφετείου, αφού οι αρχές που υιοθετήθηκαν στις αποφάσεις αυτές συγκρούονται με τις αποφάσεις Φυλακτού κ.ά. v. Δημοκρατίας (2013) 3 Α.Α.Δ. 565 που αφορούσε στις αποκοπές που επιβλήθηκαν στις μηνιαίες αποδοχές των Δικαστών της Δημοκρατίας, την Κουτσελίνη-Ιωαννίδου κ.ά. v. Δημοκρατίας (2014) 3 Α.Α.Δ. 361 που αφορούσε την περιστολή των διπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων, αλλά και την Αυξέντης Αυξεντίου κ.ά. v. Δημοκρατίας, Υποθέσεις Αρ. 898/2013 κ.ά., ημερ. 15.11.20156 που στηρίχθηκε στην Κουτσελίνη-Ιωαννίδου και αφορούσε σε πολλαπλές συντάξεις.

...
 
17/03/2020 - Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Γλαύκου Χατζηπέτρου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Οργάνωση μας παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις πρωτόγνωρες και πολύ αρνητικές για τον τόπο μας εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα που συνεχώς ανακοινώνονται από την Κυβέρνηση γι’ αυτό και καλούμαστε όλοι σε πλήρη συμμόρφωση για να συμβάλουμε το ταχύτερο δυνατό σε θετική κατάληξη.

Σε δύο διαγγέλματά του προς τον κυπριακό λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ειδικότερα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έκλεισε ουσιαστικά τα σύνορα και παράλληλα προς το κλείσιμο των σχολείων, έθεσε εκτός λειτουργίας πολλές  επιχειρήσεις.

...
 
04/03/2020 - Η επιδημία της προσβολής του κορωνοϊού COVID-19 καλεί σε λύσεις των προβλημάτων του τομέα υγείας

Οι εξελίξεις από την εκτεταμένη πλέον διάδοση της προσβολής του κορωνοϊού COVID-19 είναι το κύριο θέμα επικαιρότητας στα διεθνή και τοπικά μέσα ενημέρωσης

...
 
19/02/2020 - Οι δημόσιες υπηρεσίες ποιότητας προαπαιτούμενο για την επιτυχία της βιομηχανικής πολιτικής της ΕΕ

Τον Μάρτιο του 2010, η στρατηγική της Λισαβόνας αντικαταστάθηκε από τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» («Ευρώπη 2020 — Στρατηγική για έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» (COM(2010)2020))

...
 
05/02/2020 - Θετική ανταπόκριση των κομμάτων στην πρόταση για μονιμοποίηση των ΕΑΧ

Σε γενικά θετικό κλίμα άρχισε την περασμένη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση των δύο προτάσεων νόμου για το διορισμό σε μόνιμες θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας προσώπων που υπηρετούν με καθεστώς Εργοδοτουμένου Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ). Σε μια πρώτη αντίδραση τόσο η επίσημη πλευρά όσο και τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκφράστηκαν θετικά και απομένει μόνο η γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας για τη συνταγματικότητα του προτεινόμενου μέτρου. 

 
...
 
31/01/2020 - Πρόσω ολοταχώς για μονιμοποίηση των ΕΑΧ

Η Οργάνωσή μας υλοποιώντας τη δέσμευσή της στο πλαίσιο και των σχετικών αποφάσεων των συλλογικών της Σωμάτων, ετοίμασε Πρόταση Νόμου για το διορισμό σε μόνιμες θέσεις των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ).

Η πρόταση παρουσιάστηκε από το Γ.Γ. της Οργάνωσής μας, συν. Γλαύκο Χατζηπέτρου, την περασμένη Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, στις 2.00μ.μ. στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομικών.
...
 
22/01/2020 - Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Γενική Απόφαση του 56ου Συνεδρίου

Σε πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση της ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Κατά τη συνάντηση αυτή επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Γενική απόφαση του 56ου Συνεδρίου, στην οποία έχουν ενσωματωθεί οι θέσεις και η πορεία δράσης της Οργάνωσής μας στα βασικά θέματα που απασχολούν τα μέλη και καθορίζονται οι προτεραιότητες στις οποίες τα σώματα της Συντεχνίας θα επιδιώξουν λύσεις στο άμεσο μέλλον.

...
 
08/01/2020 - Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα για το Νέο Χρόνο

Με την ευκαιρία της ανατολής του Νέου Χρόνου εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους συναδέλφους Καλή Χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και οικογενειακή ευτυχία.

Στο χρόνο που πέρασε είχαμε αρνητικές αλλά και ευοίωνες εξελίξεις. Στα αρνητικά καταγράφεται η στασιμότητα στις προσπάθειες για κατάληξη σε λύση στο εθνικό μας πρόβλημα, στα δε θετικά η εξαίρετη πορεία της οικονομίας.

...
 
18/12/2019 - Αποχαιρετώντας το 2019

Βρισκόμαστε στις παραμονές περιόδου γιορτών και οι υποχρεώσεις των ημερών, προς την οικογένειά μας και γενικότερα προς τους δικούς μας ανθρώπους ευρύτερα, κρατούν σε δεύτερη μοίρα και σε κάποια αναστολή τις όποιες ανησυχίες και τα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Καλούμαστε τις μέρες αυτές να αντλήσουμε από το πνεύμα των Χριστουγέννων την αισιοδοξία, την πίστη και την ελπίδα που οι γιορτές μας προσφέρουν ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες.

Σε λιγότερο από δύο βδομάδες αποχαιρετούμε το 2019 για να υποδεχτούμε το 2020. Κλείνουμε ακόμα ένα χρόνο δοκιμασιών αλλά και αγώνων σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Είχαμε στη χρονιά που μας αποχαιρετά αρνητικές αλλά και ευοίωνες εξελίξεις. 

...
 
04/12/2019 - Το πόρισμα δεν είναι δικαστική απόφαση

Στις 6 Μαρτίου δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα της Τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Στην πολυσέλιδη έκθεσή τηςη Ερευνητική Επιτροπή, χαρακτηρίζει τον Υπουργό Οικονομικών «ως τον μεγάλο υπεύθυνο για την καταστροφική πορεία του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα (ΣΠΤ) από το 2014 και εντεύθεν».

Με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής τα ΜΜΕ, με χαρακτηριστικούς τίτλους, ουσιαστικά αποφάνθηκαν για την ενοχή του Υπουργού Οικονομικών.

...
 
Προηγούμενη  Σελίδα: 1 από 22  Επόμενη