Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Grey Terrace - Καφεστιατόριο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

18/07/2018 - Άραγε ήταν προϊόν κοινωνικού διαλόγου οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΟΗΟ-ΣΕΚ, με κοινή ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ψήφιση του Νόμου που, όπως αναφέρουν, τερματίζει σταδιακά τις αποκοπές και αποκαθιστά τους μισθούς και τις συντάξεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.  Όπως μάλιστα τονίζουν, η εξέλιξη αυτή «επιβεβαιώνει ότι τα ζητήματα που αφορούν τους όρους εργασίας των εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ρυθμίζονται μέσα από δομημένο κοινωνικό διάλογο και συνομολόγηση συμφωνιών μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες». 

...
 
11/07/2018 - Οι προειδοποιήσεις της ΠΑΣΥΔΥ και τα όσα ακολούθησαν

Σε σειρά άρθρων μας που δημοσιεύτηκαν στο «Δημόσιο Υπάλληλο» στη διετία 2011 - 2012, κάτω από τους ενδεικτικούς τίτλους «Η αλήθεια για τις υποβαθμίσεις», «Αδικαιολόγητα στοχοποιείται το δημόσιο για τις υποβαθμίσεις», «Η αχίλλειος πτέρνα της κυπριακής οικονομίας», «Πήραμε μέτρα λιτότητας, γιατί μας υποβαθμίζουν;» και «Να σταματήσει ο αποπροσανατολισμός και να αποδοθούν ευθύνες» τονίζαμε ότι δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για την οικονομία μας ούτε οι μισθοί του δημοσίου, ούτε οι συντάξεις, αλλ’ ούτε και οι κοινωνικές παροχές. 

...
 
04/07/2018 - EPSU: εφαρμογή ψηφιακής ηλεκτρονικής υγείας για ανάγκες εργαζομένων και οφέλη για τους πολίτες

Στις κορυφαίες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και των αρμόδιων υπηρεσιών των κρατών μελών πρέπει να ιεραρχούνται οι ανάγκες των ασθενών και γενικότερα των πολιτών σε ότι αφορά τον τομέα της υγείας και στο πλαίσιο αυτού του στόχου πρέπει να βρίσκονται στη διάθεση του προσωπικού των υπηρεσιών υγείας όλες οι διευκολύνσεις από τις προόδους της επιστήμης, ώστε να διασφαλίζεται για το σύνολο των πολιτών το δικαίωμα για την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

...
 
27/06/2018 - Το μήνυμα της EPSU για την Παγκόσμια Ημέρα Δημοσίων Υπηρεσιών

Η 23η Ιουνίου κηρύχθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Δημοσίων Υπηρεσιών για να τιμάται η συμβολή των δημοσίων υπαλλήλων στην κοινωνική ανάπτυξη και ο δημοσιοϋπαλληλικός συνδικαλισμός με την ευκαιρία αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας επισύρει την προσοχή στις εργασιακές συνθήκες που πρέπει να επικρατούν ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να επιτελούν το υψηλό αυτό έργο.

 
...
 
20/06/2018 - Αντεργατικά μέτρα και δικαίωμα προσφυγής

Πολύς ντόρος έγινε το τελευταίο δεκαπενθήμερο για τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβλήθηκαν κατ’ επιταγή της τρόικα, με νόμους που ψηφίστηκαν το 2011, 2012 και 2013, τις προσφυγές που καταχωρήθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο από την ΠΑΣΥΔΥ και εκατοντάδες συναδέλφους για ακύρωση των πράξεων και/ή αποφάσεων που είχαν εκδοθεί δυνάμει των υπό αναφορά νόμων, όπως και για τη συμφωνία ΣΕΚ, ΠΕΟ και Κυβέρνησης για σταδιακό τερματισμό των αποκοπών σε μισθούς και συντάξεις που ισχύουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με βάση τις πιο πάνω νομοθεσίες.

...
 
13/06/2018 - Οι αλλαγές στα θέματα εργασίας προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Κινήματος

Οι μεγάλες αλλαγές στα θέματα της εργασίας και οι άμεσες επιπτώσεις τους για τους εργαζόμενους είναι στα τρέχοντα κορυφαία ενδιαφέροντα του Συνδικαλιστικού Κινήματος και στα πλαίσια αυτά το ευρύτερο  Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Κίνημα με πλήρη επίγνωση των πραγματικοτήτων και διαφαινομένων εξελίξεων των ημερών μας για τα εργασιακά διοργανώνει στις 27 – 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες μεγάλης κλίμακας διάσκεψη με θέμα «Ο κόσμος της εργασίας σε μετάβαση».

...
 
06/06/2018 - Εν αναμονή της ετυμηγορίας του δικαστηρίου απορρίψαμε την κυβερνητική πρόταση

Οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα βιώνουν εδώ και μια εξαετία την πολιτική λιτότητας που επηρεάζει αρνητικά τόσο τα εισοδήματα και το βιοτικό τους επίπεδο, όσο και την ίδια τη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας. Τα πρώτα δημοσιονομικά μέτρα επιβλήθηκαν μονομερώς το 2011. Πρόσθετα μέτρα λιτότητας επιβλήθηκαν επίσης μονομερώς το 2012 και 2013.

 
...
 
31/05/2018 - Ορθολογικά και παραγωγικά συζητήθηκαν τα προβλήματά μας στο 55ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων ΠΑΣΥΔΥ

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκτίμησης για την ΠΑΣΥΔΥ και ετοιμότητας για συνέχιση του διαλόγου για συναινετικές λύσεις προβλημάτων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία το 55ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων ΠΑΣΥΔΥ.

 
...
 
23/05/2018 - Στους Αντιπροσώπους Κλάδων και Τμημάτων η Έκθεση Πεπραγμένων και η Οικονομική Έκθεση για προετοιμασία τους για το 55ο Συνέδριο

 Την περασμένη βδομάδα συνήλθαν σε προσυνεδριακές συνεδρίες τα συλλογικά σώματα της Οργάνωσής μας στα πλαίσια των προετοιμασιών για το 55ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 30 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 14 Μαΐου συνήλθε σε συνεδρία η Κεντρική Γραμματεία και διεξήλθε την Έκθεση Πεπραγμένων του Γενικού Συμβουλίου και την Οικονομική Έκθεση για το 2017 και τους Προϋπολογισμούς ΠΑΣΥΔΥ για το 2018 

...
 
16/05/2018 - Πιστοί στην εκπλήρωση οφειλόμενου χρέους τιμήσαμε Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου

Συμπληρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη, 10 Μαΐου,  62 χρόνια από τη μέρα του απαγχονισμού των πρωτομαρτύρων του απελευθερωτικού αγώνα 1955 – 1959 Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου και η Οργάνωσή μας από κοινού με το Σύνδεσμο Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 – 1959, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 1959 και το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 1959 διοργάνωσαν και φέτος την ετήσια εκδήλωση φόρου τιμής και φρονηματισμού στη μνήμη των δυο ηρωομαρτύρων του Αγώνα από τους οποίους ο ένας, ο Μιχαλάκης Καραολής ήταν και συνάδελφός μας.

...
 
Προηγούμενη  Σελίδα: 1 από 17  Επόμενη