Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Grey Terrace - Καφεστιατόριο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

22/09/2020 - Μήνυμα του νέου ΓΓ: "Πρόσκληση σε συλλογική δράση για ανασυγκρότηση της ΠΑΣΥΔΥ"

Συναδέλφισσες,

Συνάδελφοι,

Με την εκλογή μου από το Συνέδριο των Αντιπροσώπων στο υψίστης ευθύνης αξίωμα του Γενικού Γραμματέα αισθάνομαι την ανάγκη κατ' αρχάς να ευχαριστήσω τους σύνεδρους για την ισχυρή εντολή που μου έδωσαν αλλά και να μοιραστώ μαζί σας τις πρώτες μου σκέψεις για την πορεία της Οργάνωσής μας.     

Μαζί ξεκινούμε μια νέα σελίδα για την ΠΑΣΥΔΥ.  Η Οργάνωσή μας πρέπει να ανασυνταχθεί, με πρόγραμμα, µε στόχους και κυρίως με την αποτελεσματική εκεί που πρέπει παρουσία μας.

...
 
09/09/2020 - Μήνυμα του Γενικού Γραμματέα για το 57ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων

Σε ανασκόπηση του έργου της Οργάνωσης μας στο χρόνο που πέρασε από το προηγούμενο Συνέδριο θα προβεί το 57ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων που πραγματοποιείται την Τρίτη και Τετάρτη 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Το Συνέδριο θα καθορίσει την πορεία της Οργάνωσης με κατευθυντήριες οδηγίες προς το Γενικό Συμβούλιο και τα άλλα όργανα, για τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας τους

...
 
29/07/2020 - 15 – 16 Σεπτεμβρίου το 57ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων

To Γενικό Συμβούλιο σε συνεδρία του στις 7 Ιουλίου αποφάσισε όπως το 57ο Ετήσιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2020, Τρίτη και Τετάρτη, αντίστοιχα. Η σύγκληση του Συνεδρίου αναβλήθηκε δυο φορές ως αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Λόγω των ίδιων περιορισμών ήταν αδύνατη και η πραγματοποίηση συνεδριάσεων του Γενικού Συμβουλίου της Οργάνωσής μας

...
 
15/07/2020 - Οι επέτειοι και οι δικές μας υποχρεώσεις

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 46 χρόνια από τις αποφράδες εξελίξεις του δίδυμου εγκλήματος του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής. Ασήκωτο συνεχίζει να παραμένει το βάρος για όσους θυσιάστηκαν για την προάσπιση της δημοκρατίας και για την απόκρουση των πάνοπλων ορδών των Τούρκων εισβολέων. Ασήκωτη η θλίψη για τους ηρωικούς αγνοουμένους μας όπως και για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των χιλιάδων συμπατριωτών μας που εκδιώχθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες, για να παραδοθούν στους άξενους για τον τόπο μας εποίκους. 

...
 
03/06/2020 - Καταρράκωση του γοήτρου της δικαιοσύνης

Το Αρ. 30(Ι) του Συντάγματος διασφαλίζει το δικαίωμα πρόσβασης σε Δικαστήριο. Παρά ταύτα καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα υπήρξαν ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στο έργο του δικαστηρίου από κρατικούς αξιωματούχους, από αξιωματούχους πολιτικών κομμάτων και εργοδοτικών Οργανώσεων και από μερίδα δημοσιογράφων.

...
 
13/04/2020 - Οι θέσεις του Γενικού Γραμματέα για την απόφαση του Εφετείου

Ομολογουμένως είναι με έκπληξη που πληροφορηθήκαμε τις αποφάσεις του Εφετείου, αφού οι αρχές που υιοθετήθηκαν στις αποφάσεις αυτές συγκρούονται με τις αποφάσεις Φυλακτού κ.ά. v. Δημοκρατίας (2013) 3 Α.Α.Δ. 565 που αφορούσε στις αποκοπές που επιβλήθηκαν στις μηνιαίες αποδοχές των Δικαστών της Δημοκρατίας, την Κουτσελίνη-Ιωαννίδου κ.ά. v. Δημοκρατίας (2014) 3 Α.Α.Δ. 361 που αφορούσε την περιστολή των διπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων, αλλά και την Αυξέντης Αυξεντίου κ.ά. v. Δημοκρατίας, Υποθέσεις Αρ. 898/2013 κ.ά., ημερ. 15.11.20156 που στηρίχθηκε στην Κουτσελίνη-Ιωαννίδου και αφορούσε σε πολλαπλές συντάξεις.

...
 
17/03/2020 - Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Γλαύκου Χατζηπέτρου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Οργάνωση μας παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις πρωτόγνωρες και πολύ αρνητικές για τον τόπο μας εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα που συνεχώς ανακοινώνονται από την Κυβέρνηση γι’ αυτό και καλούμαστε όλοι σε πλήρη συμμόρφωση για να συμβάλουμε το ταχύτερο δυνατό σε θετική κατάληξη.

Σε δύο διαγγέλματά του προς τον κυπριακό λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ειδικότερα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έκλεισε ουσιαστικά τα σύνορα και παράλληλα προς το κλείσιμο των σχολείων, έθεσε εκτός λειτουργίας πολλές  επιχειρήσεις.

...
 
04/03/2020 - Η επιδημία της προσβολής του κορωνοϊού COVID-19 καλεί σε λύσεις των προβλημάτων του τομέα υγείας

Οι εξελίξεις από την εκτεταμένη πλέον διάδοση της προσβολής του κορωνοϊού COVID-19 είναι το κύριο θέμα επικαιρότητας στα διεθνή και τοπικά μέσα ενημέρωσης

...
 
19/02/2020 - Οι δημόσιες υπηρεσίες ποιότητας προαπαιτούμενο για την επιτυχία της βιομηχανικής πολιτικής της ΕΕ

Τον Μάρτιο του 2010, η στρατηγική της Λισαβόνας αντικαταστάθηκε από τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» («Ευρώπη 2020 — Στρατηγική για έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» (COM(2010)2020))

...
 
05/02/2020 - Θετική ανταπόκριση των κομμάτων στην πρόταση για μονιμοποίηση των ΕΑΧ

Σε γενικά θετικό κλίμα άρχισε την περασμένη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση των δύο προτάσεων νόμου για το διορισμό σε μόνιμες θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας προσώπων που υπηρετούν με καθεστώς Εργοδοτουμένου Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ). Σε μια πρώτη αντίδραση τόσο η επίσημη πλευρά όσο και τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκφράστηκαν θετικά και απομένει μόνο η γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας για τη συνταγματικότητα του προτεινόμενου μέτρου. 

 
...
 
Προηγούμενη  Σελίδα: 1 από 23  Επόμενη