Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στέγη Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

13/06/2018 - Οι αλλαγές στα θέματα εργασίας προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Κινήματος

Οι μεγάλες αλλαγές στα θέματα της εργασίας και οι άμεσες επιπτώσεις τους για τους εργαζόμενους είναι στα τρέχοντα κορυφαία ενδιαφέροντα του Συνδικαλιστικού Κινήματος και στα πλαίσια αυτά το ευρύτερο  Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Κίνημα με πλήρη επίγνωση των πραγματικοτήτων και διαφαινομένων εξελίξεων των ημερών μας για τα εργασιακά διοργανώνει στις 27 – 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες μεγάλης κλίμακας διάσκεψη με θέμα «Ο κόσμος της εργασίας σε μετάβαση».

...
 
06/06/2018 - Εν αναμονή της ετυμηγορίας του δικαστηρίου απορρίψαμε την κυβερνητική πρόταση

Οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα βιώνουν εδώ και μια εξαετία την πολιτική λιτότητας που επηρεάζει αρνητικά τόσο τα εισοδήματα και το βιοτικό τους επίπεδο, όσο και την ίδια τη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας. Τα πρώτα δημοσιονομικά μέτρα επιβλήθηκαν μονομερώς το 2011. Πρόσθετα μέτρα λιτότητας επιβλήθηκαν επίσης μονομερώς το 2012 και 2013.

 
...
 
31/05/2018 - Ορθολογικά και παραγωγικά συζητήθηκαν τα προβλήματά μας στο 55ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων ΠΑΣΥΔΥ

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκτίμησης για την ΠΑΣΥΔΥ και ετοιμότητας για συνέχιση του διαλόγου για συναινετικές λύσεις προβλημάτων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία το 55ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων ΠΑΣΥΔΥ.

 
...
 
23/05/2018 - Στους Αντιπροσώπους Κλάδων και Τμημάτων η Έκθεση Πεπραγμένων και η Οικονομική Έκθεση για προετοιμασία τους για το 55ο Συνέδριο

 Την περασμένη βδομάδα συνήλθαν σε προσυνεδριακές συνεδρίες τα συλλογικά σώματα της Οργάνωσής μας στα πλαίσια των προετοιμασιών για το 55ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 30 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 14 Μαΐου συνήλθε σε συνεδρία η Κεντρική Γραμματεία και διεξήλθε την Έκθεση Πεπραγμένων του Γενικού Συμβουλίου και την Οικονομική Έκθεση για το 2017 και τους Προϋπολογισμούς ΠΑΣΥΔΥ για το 2018 

...
 
16/05/2018 - Πιστοί στην εκπλήρωση οφειλόμενου χρέους τιμήσαμε Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου

Συμπληρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη, 10 Μαΐου,  62 χρόνια από τη μέρα του απαγχονισμού των πρωτομαρτύρων του απελευθερωτικού αγώνα 1955 – 1959 Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου και η Οργάνωσή μας από κοινού με το Σύνδεσμο Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 – 1959, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 1959 και το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 1959 διοργάνωσαν και φέτος την ετήσια εκδήλωση φόρου τιμής και φρονηματισμού στη μνήμη των δυο ηρωομαρτύρων του Αγώνα από τους οποίους ο ένας, ο Μιχαλάκης Καραολής ήταν και συνάδελφός μας.

...
 
09/05/2018 - Ευρωπαϊκά Συνδικάτα: Η κρίση παρήλθε, αλλά η λιτότητα παραμένει

Μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας λόγω της κρίσης χρέους η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μελετά τον τερματισμό της περίφημης «ποσοτικής χαλάρωσης», η ανεργία υποχωρεί και  αποτελεί κοινή παραδοχή μεταξύ των οικονομολόγων και των αναλυτών ότι η κρίση αποτελεί παρελθόν. Και όμως, οι Ευρωπαίοι παραμένουν δυσαρεστημένοι, σκεπτικιστές και ανασφαλείς. Κάτι που αποτυπώνεται, εξάλλου, στις εκλογικές αναμετρήσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ηπείρου.

...
 
02/05/2018 - Τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς εμπνέουν τους αγώνες των εργαζομένων

Η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε διεθνώς ως δημόσια αργία και μέρα μνήμης για τα θύματα της κινητοποίησης των εργατών στο HAYMARKET του Σικάγου στις 4 Μαΐου 1886. Η ηρωική εκείνη κινητοποίηση και θυσία των εργαζομένων σηματοδότησε τις δράσεις και τους αγώνες εργαζομένων διεθνώς με αίτημα τη δικαιοσύνη στην εργασία, τη διαβίωση και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

...
 
25/04/2018 - Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για το 55ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων

Όπως αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο της Οργάνωσης μας στην τακτική του συνεδρία στις 26 Μαρτίου, το 55ο Ετήσιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.  

Στο 55ο Συνέδριο θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος και θα το προσφωνήσει. 

 
...
 
18/04/2018 - Η ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών προαπαιτούμενο για την εφαρμογή του Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων

Μόνο αν χρηματοδοτηθούν ικανοποιητικά οι δημόσιες υπηρεσίες θα προωθηθούν αποτελεσματικά οι στόχοι του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, τόνισε η συνδικαλιστική πλευρά στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε την 21η Μαρτίου και ασχολήθηκε με τις εξελίξεις στην πορεία εφαρμογής τρόπων για υλοποίηση του Πυλώνα.

 
...
 
28/03/2018 - 25η Μαρτίου – 1η Απριλίου επέτειοι εμψύχωσης και φρονηματισμού

Γιορτάσαμε την περασμένη Κυριακή από κοινού με τον απανταχού της γης ελληνισμό την 25η Μαρτίου, επέτειο της αφετηρίας της ένδοξης πορείας του έθνους που ανασηκώθηκε ενωμένο για να αποτινάξει τελικά τον απεχθή καταπιεστικό τουρκικό ζυγό.

...
 
Προηγούμενη  Σελίδα: 1 από 17  Επόμενη