Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Το Δ.Σ. του Κλάδου στη σημερινή του συνεδρίαση εξέτασε, μεταξύ άλλων και τα θέματα που προκύπτουν από την πρόταση του Υπουργού Υγείας για πρόσληψη 40 έκτακτων νοσηλευτών για κάλυψη των αναγκών των ΤΑΕΠ για μόνο 6 μήνες, καθώς και την επέκταση των πιλοτικών προγραμμάτων και τη συμπλεγματοποίηση Κέντρων Υγείας.

 

Ήταν με έκπληξη που πληροφορηθήκαμε τις πιο πάνω αποφάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση ή τουλάχιστο ενημέρωση και γι' αυτό το Δ.Σ. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Υγείας αντιμετώπισε μέχρι τώρα τα θέματα στελέχωσης.

 

Παρά ταύτα χαιρετίζεται κάθε προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργίας των νοσοκομείων, καθώς και η λήψη μέτρων για μείωση των λιστών αναμονής, παρόλο που θα έπρεπε, πιστεύουμε, να ληφθούν υπόψη και τα προβλήματα που θα προκύψουν.

 

Θεωρούμε ότι ούτε οι 40 νέοι νοσηλευτές αποτελούν ικανοποιητικό αριθμό για να επιλυθεί το πρόβλημα, αλλά ούτε και το προτεινόμενο καθεστώς εργοδότησής τους για 6 μήνες. Εύλογο είναι το ερώτημα, εάν θα εξευρεθούν ενδιαφερόμενοι για εργοδότηση και αν θα επιλυθεί το πρόβλημα μετά τους 6 μήνες.

 

Οι πιο πάνω προβληματισμοί θα τεθούν μεταξύ άλλων στον Υπουργό Υγείας στην επικείμενη συνάντησή μας και αναλόγως του αποτελέσματος και σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα το Δ.Σ. θα αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες και αντιδράσεις.

 

Από το Δ.Σ. του Κλάδου Γεν. Νοσηλ. Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ

17 Απριλίου, 2018