Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τη συνεργασία των Υπουργών και άλλων κρατικών αξιωματούχων με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα και όλες τις πολιτικές δυνάμεις ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος αναστασιάδης στην τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, 1η Μαρτίου.

 

Θα συνεχίσουμε, είπε, μεταξύ άλλων ο ΠτΔ, να ενισχύουμε την ανοδική αναπτυξιακή πορεία της χώρας για ένα σύγχρονο κράτος και μια ευέλικτη δημόσια υπηρεσία απαλλαγμένη από τα βαρίδια της γραφειοκρατίας.

 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανάφερε ότι η επιλογή του έγινε έχοντας ως βασικό του κριτήριο την πίστη στις δυνατότητες των νέων αξιωματούχων, τον επαγγελματισμό και επιστημονική τους κατάρτιση, την αξιοπιστία και εντιμότητά τους και δεν παρέλειψε να λάβει υπόψη και το νεαρό της ηλικίας τους. Σας επέλεξα, είπε, γνωρίζοντας το ήθος, την ισχυρή προσωπικότητα και τη θέλησή σας να προσφέρετε στον τόπο και τόνισε πως αναμένει από όλους ανεξαιρέτως, την ευρύτερη δυνατή συνεργασία και τη συνδιαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις –ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών τοποθετήσεων, τα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού και στην εντολή που μας έχει δώσει.

 

Διακήρυξε επίσης ο ΠτΔ: «Θα συνεχίσουμε για ένα κράτος πρόνοιας που θα στηρίζει αποτελεσματικά όλες τις κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα όσους έχουν ανάγκη, ένα κράτος το οποίο θα δίδει πραγματικές προοπτικές ευημερίας και προόδου στους νέους μας. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις στους πλέον ουσιώδεις τομείς κοινωνικής πολιτικής: την υλοποίηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) στη βάση των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων, την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος και την περαιτέρω ανάπτυξη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) και των άλλων προγραμμάτων που αφορούν στις ευάλωτες ομάδες. Παραμένουμε προσηλωμένοι, ως πράξαμε και την προηγούμενη πενταετία, στην πιστή τήρηση των αρχών της αξιοκρατίας και διαφάνειας και της μηδενικής ανοχής σε όποια φαινόμενα διαφθοράς ή κατάχρησης εξουσίας ή διασπάθισης δημόσιου χρήματος και/ή διάκρισης εις βάρος οποιουδήποτε πολίτη».

 

Αντιφώνηση στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε εκ μέρους όλων των Υπουργών από το νέο Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Παίρνοντας τη σκυτάλη από άξιους προκατόχους μας, κοιτάζοντας την κυπριακή κοινωνία στα μάτια, έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης, των προσδοκιών, του ότι θα πρέπει να ανταποκριθούμε στο έπακρο ως οι πρώτοι των πρώτων, όχι ως προς το πρωτόκολλο και το φαίνεσθαι αλλά ως προς τη δουλειά που απαιτείται να γίνει για να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο που άρχισε πέντε χρόνια πριν. Με σεβασμό και σύνεση, έχοντας πλήρη λοιπόν, επίγνωση της σοβαρότητας των περιστάσεων και των εύλογων προσδοκιών όλων, διαβεβαιώνουμε, ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, χωρίς φειδώ ως προς την εργατικότητα και την αφοσίωση, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο ήθος, για να ανταποκριθούμε πλήρως στα καθήκοντά μας, να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια και να συμβάλουμε στην ολοκλήρωση της κυβερνητικής πολιτικής υπό τη δική σας καθοδήγηση και εποπτεία. Συναισθανόμαστε απόλυτα κ. Πρόεδρε ότι μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά. Έχουμε πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεών μας έναντι σας, της Κοινωνίας και του κάθε πολίτη αυτού του τόπου που δικαιούται να προσβλέπει στο άριστον, στο καλύτερο, στο αξιοκρατικόν, στην ευημερία, στην ασφάλεια, στη δικαιοσύνη, σε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας».