Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Σε διάστημα πέντε εβδομάδων, μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) θα επισκεφθούν επιλεγμένα σχολεία των χωρών τους για να τα προετοιμάσουν τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή» (YEYS / Your Europe, Your Say!), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 15 και 16 Μαρτίου 2018.

 

Τα μέλη της ΕΟΚΕ θα συνεργαστούν με τους μαθητές πριν από την εκδήλωση του Μαρτίου για να προετοιμάσουν μαζί τις απαντήσεις σε ορισμένα καίρια ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως:
- Τι είναι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός;
Είναι μόνο το άθροισμα των εθνικών παραδόσεων ή υπάρχουν κοινές αξίες που μας κάνουν όλους Ευρωπαίους;
- Τι επίδραση έχουν ο πολιτισμός και οι πολιτισμικές ανταλλαγές στη ζωή των μαθητών;
- Τι μπορεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να προωθήσει τον πολιτισμό (κινηματογράφος, μουσική, χορός, λογοτεχνία, θέατρο κ.λπ.) και να προστατεύσει καλύτερα τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς;
- Ποια θα μπορούσε να είναι η συμβολή του πολιτισμού στην οικονομική αναγέννηση των πόλεων και των περιφερειών της Ευρώπης;

- Πώς θα μπορούσε η αναγέννηση αυτή να δώσει καινούριες ευκαιρίες στους νέους, με τη μορφή νέων θέσεων εργασίας;

 

Φέροντας τον τίτλο «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή», η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, τη φωνή της κοινωνίας πολιτών σε ενωσιακό επίπεδο, και είναι η πιο εμβληματική της εκδήλωση για τη νεολαία. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή επιδιώκει να λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις, οι εμπειρίες και οι ιδέες της νέας γενιάς κατά τη χάραξη των πολιτικών της ΕΕ.

 

Στην Κύπρο, στις 16 Φεβρουαρίου το λύκειο Αραδίππου στη Λάρνακα υποδέχτηκε τον Ανδρέα Παυλικκά μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου ολομέλειας της νεολαίας με τίτλο «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή!».

 

Τριάντα τρία σχολεία από όλη την Ευρώπη, από τα 28, δηλαδή, κράτη μέλη της ΕΕ και από τις πέντε υποψήφιες χώρες, θα μεταβούν στις Βρυξέλλες και θα μιλήσουν στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για το ρόλο που πιστεύουν πως διαδραματίζει ο πολιτισμός στο μέλλον της Ευρώπης. Οι μαθητές θα ανταλλάξουν ιδέες, θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν σχετικά με τρεις προτάσεις, τις οποίες τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα συνεκτιμήσουν στις πολιτικές που θα χαράξουν.

 

Ο Ανδρέας Παυλικκάς θα συνεργαστεί με τους μαθητές πριν από τη σύνοδο ολομέλειας της νεολαίας του Μαρτίου προκειμένου να προετοιμάσουν μαζί τις απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

 

Η εκδήλωση με τίτλο «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή!» (“YEYS - Your Europe, Your Say!”) διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), τη φωνή της κοινωνίας των πολιτών στο ευρωπαϊκό επίπεδο, και είναι η πιο εμβληματική της εκδήλωση για τη νεολαία. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η ΕΟΚΕ διασφαλίζει ότι οι απόψεις, οι εμπειρίες και οι ιδέες της νέας γενιάς λαμβάνονται υπόψη κατά τη χάραξη των πολιτικών της ΕΕ.