Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στέγη Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Με την επαναληπτική εκλογή της περασμένης Κυριακής ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διεξαγωγής των Προεδρικών Εκλογών 2018 και με την ετυμηγορία του Κυπριακού λαού ανανεώθηκε η εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη να ηγείται για ακόμη μια πενταετία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Όπως δήλωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογής κ. Κύπρος Κυπριανού η διαδικασία της εκλογής ολοκληρώθηκε επιτυχώς κατά τρόπο άψογο. Η ψηφοφορία έγινε μέσα σε ήπιο και πολιτισμένο κλίμα κατά τρόπο διαφανή, δημοκρατικό και αδιάβλητο και η ώριμη συμπεριφορά και υπευθυνότητα των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων υπήρξε καθοριστικός παράγοντας στη δημιουργία αυτού του κλίματος.

 

Ο Γενικός Έφορος Εκλογής ευχαρίστησε τους υποψηφίους και τα επιτελεία τους για την άψογη συνεργασία και συμπεριφορά τους και θερμές ευχαριστίες απηύθυνε στο Βοηθό Έφορο Γενικό Έφορο Δημήτρη Δημητρίου και την ομάδα του, τους συνεργάτες του στο Υπουργείο Εσωτερικών, τους Εφόρους και Βοηθούς Εφόρους Εκλογής, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το Τμήμα Πληροφορικής το Κυβερνητικό Τυπογραφείο και όλες τις άλλες Υπηρεσίες που εργάστηκαν με ζήλο, αφοσίωση και μεθοδικότητα και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή διεξαγωγή των Προεδρικών εκλογών.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε ο κ. Κυπριανού και σε κάθε ένα ξεχωριστά από τις 7500 δημόσιους λειτουργούς εκπαιδευτικούς και μέλη της Αστυνομίας αλλά και τους 1000 άνεργους πτυχιούχους που στελέχωσαν τα εκλογικά κέντρα και συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και τη γρήγορη έκδοση των αποτελεσμάτων. Αναφέρουμε συναφώς ότι τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σε λιγότερο από 60 μόνο λεπτά μετά το κλείσιμο των καλπών.

 

Και από δικής μας πλευράς εκφράζουμε επίσης θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους που εργάστηκαν στα διάφορα στάδια της εκλογικής διαδικασίας επαναβεβαιώνοντας την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων που τους ανατίθενται.

 

Ευχαριστίες προς τους δημόσιους λειτουργούς και τους άλλους που εργάστηκαν για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε και ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ευχαριστώ όσους εργάστηκαν για τη διεξαγωγή μιας άψογης εκλογικής διαδικασίας: το Υπουργείο Εσωτερικών, τους λειτουργούς του και όσους συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Ευχαριστώ τον Αρχηγό και τα μέλη ης Αστυνομικής Δύναμης για την τάξη που επικράτησε.

 

Για την πολιτική και δράση του κατά την ανανεωμένη του θητεία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανάμεσα σ’ άλλα διακήρυξε:

«Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα. Ό,τι και αν ελέχθη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ανήκει για μένα στο παρελθόν. Από αύριο ξεκινά μια νέα μέρα, μια νέα εποχή όπου ο λαός μας απαιτεί από όλους συνεργασία και ενότητα, γιατί μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας.

 

Από δικής μου πλευράς θέλω να επαναλάβω τη διαβεβαίωση ότι είμαι αποφασισμένος να συνεργαστώ με όλους. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Θα συνεχίσω να λειτουργώ ως Πρόεδρος όλων ανεξαίρετα των Κυπρίων.

 

Όπως μέσα από τη συνεργασία αυτά τα πέντε χρόνια μαζί βγάλαμε τη χώρα από τα αδιέξοδα, έτσι και θα συνεχίσουμε. Θα συνεχίσουμε μαζί - και αναφέρομαι στις πολιτικές δυνάμεις - για ένα κράτος σύγχρονο, ένα κράτος που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, στις προσδοκίες των νέων μας, για ένα κράτος πρόνοιας, ένα κράτος που θα ενισχύει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα, ώστε μέσα από την ανάπτυξη να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την ανεργία. Ένα κράτος με μηδενική ανοχή στη διαφθορά, αλλά και με πίστη στις αρχές της αξιοκρατίας. Ένα κράτος που θα συνεχίσει να είναι αξιόπιστο και ενεργό στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

 

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι η επανένωση της πατρίδας μας. Θέλω να σας βεβαιώσω πως θα συνεχίσω με την ίδια αποφασιστικότητα να εργάζομαι για την επίτευξη της μεγίστης δυνατής ενότητας των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο. Έναν στόχο που δεν είναι άλλος από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Ένα κράτος χωρίς τα όποια εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα και χωρίς την παρουσία ξένου στρατού. Ένα κράτος που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κυπριακού Ελληνισμού, χωρίς να παραγνωρίζει τις όποιες εύλογες ευαισθησίες των Τουρκοκυπρίων».

 

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επανεκλογή του και μαζί με τις ευχές μας για επίτευξη των ψηλών του στόχων δίνουμε και τη διαβεβαίωση ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος θα συνεχίσει με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του να εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο στα πλαίσια της προώθησης του κυβερνητικού έργου και της επίλυσης των προβλημάτων της δημόσιας υπηρεσίας και του τόπου γενικότερα.