Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στέγη Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Την περασμένη Κυριακή για μια ακόμη φορά λειτούργησε άψογα η δημοκρατία και με απόλυτη επιτυχία  ολοκληρώθηκε η διαδικασία του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών 2018. Επαναλήφθηκαν και αυτή τη φορά τα συγχαρητήρια προς τους δημόσιους λειτουργούς που εργάστηκαν και επέβλεψαν τη διαδικασία, ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα στα πλαίσια των συνταγματικών διατάξεων η επαναληπτική ψηφοφορία την ερχόμενη Κυριακή, με την οποία θα εκφρασθεί η τελική ετυμηγορία των πολιτών.

 

Οι εκλογές των αξιωματούχων του κράτους διεκπεραιώνονται με απόλυτη  αποτελεσματικότητα από τα μέλη του δημοσιοϋπαλληλικού δυναμικού, το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωσή του στις αρχές που διέπουν την ορθή λειτουργία του κράτους και ταυτόχρονα την επάρκειά του στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

 

Στις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου εργάστηκαν 7500 δημόσιοι λειτουργοί και μέλη της Αστυνομίας όπως και χίλιοι άνεργοι νέοι που είχαν προσληφθεί  για το σκοπό αυτό. Με επικεφαλής δημόσιους  λειτουργούς ως προεδρεύοντες και κάτω από τις οδηγίες των Εφόρων Εκλογής λειτούργησαν 1122 εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και 38 σε διάφορες χώρες του εξωτερικού στις οποίες διαβιούν σημαντικοί αριθμοί Κυπρίων πολιτών.

 

Η διαδικασία στα εκλογικά κέντρα άρχισε στις 7.00π.μ. και με μικρό διάλειμμα από τις 12.00μ. μέχρι τη 1.00μ.μ. συνεχίστηκε μέχρι τις 6.00μ.μ. Ακολούθησε η καταμέτρηση των ψήφων στα εκλογικά  κέντρα, η οποία με ταχύτατους ρυθμούς ολοκληρώθηκε σε δύο περίπου ώρες με αποτέλεσμα να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και η ετυμηγορία των εκλογέων στις 8.15μ.μ., 15 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο των 8.30μ.μ.  που είχε αρχικά υπολογισθεί.

 

Με απόλυτη βεβαιότητα για επιτυχή ολοκλήρωση και της επαναληπτικής ψηφοφορίας την ερχόμενη Κυριακή θα πάνε πάλι οι πολίτες να ψηφίσουν και στις 4 Φεβρουαρίου. Η διαδικασία έχει δοκιμασθεί επανειλημμένα και χωρίς οποιαδήποτε αμφισβήτηση οι εκλογείς θα επισκεφθούν και πάλι τα εκλογικά κέντρα της περιοχής τους για να εκφράσουν την τελική ετυμηγορία τους.

 

Και στην επαναληπτική ψηφοφορία οι δημόσιοι λειτουργοί ως οι ενεργοί υπηρέτες του δημοσίου θα εκπληρώσουν και πάλι την ψηλή τους υποχρέωση στην ολοκλήρωση της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας η οποία με την οριστική ετυμηγορία των πολιτών θα αναδείξει τον επόμενο οιακοστρόφο του Κυπριακού κράτους, ο οποίος με την επαναβεβαιωμένη και πάλι συνδρομή του δυναμικού του δημοσίου θα κυβερνήσει τον τόπο και θα ηγηθεί των προσπαθειών για τη διαχείριση και επίλυση των προβλημάτων του κράτους και του λαού.

 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι επαναβεβαιώνουν την προσήλωσή τους στα θεμελιώδη για το κοινωνικό σύνολο καθήκοντά τους, ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αποτελεσματικότητα να ηγείται του κράτους.