Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Κορυφαίας σημασίας γεγονός της πολιτειακής ζωής του τόπου και θεμελιακό θεσμό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος αποτελούν οι Προεδρικές Εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

 

Την ερχόμενη Κυριακή ο Κυπριακός λαός θα ασκήσει το κορυφαίο δικαίωμα του να επιλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα κατευθύνει το Κυπριακό σκάφος την ερχόμενη πενταετία. Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι πρωτόγνωρες δυσχέρειες  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας καθιστούν την όλη λειτουργία των εκλογών ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον του τόπου μας και  του κοινωνικού συνόλου.

 

Από την ανακήρυξη  της ανεξαρτησίας, πριν από πενήντα οκτώ χρόνια, διενεργήθηκαν εκλογές για ανάδειξη κρατικών αξιωματούχων σε πολλές περιπτώσεις και σε περιόδους δύσκολων συγκυριών. Σε όλες τις περιπτώσεις η εκλογική  διαδικασία ήταν απόλυτα  ομαλή και για τα αποτελέσματα δεν υπήρξε η παραμικρή αμφισβήτηση.

 

Οι δημόσιοι λειτουργοί που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση των εκλογικών διαδικασιών αποτελούν εχέγγυο ομαλότητας και τούτο έχει επανειλημμένα επιβεβαιωθεί σε όλες τις προηγούμενες εκλογές. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι την ίδια επιτυχία θα σημειώσουν  και οι εκλογές της προσεχούς Κυριακής, για τις οποίες έχουν ανατεθεί τα βασικά καθήκοντα σε περισσότερους από τρεις χιλιάδες λειτουργούς του δημοσίου, ενώ έχουν επίσης προσληφθεί για βοηθητικά καθήκοντα και περίπου δυο χιλιάδες άνεργοι νέοι.

 

Οι Προεδρεύοντες στα Εκλογικά Κέντρα (στην Κύπρο και το εξωτερικό) θα διασφαλίσουν την τήρηση των κανόνων των εκλογών, τη μυστικότητα της ψήφου και τη διενέργεια και ολοκλήρωση αδιάβλητων και αντικειμενικών εκλογών. Ταυτόχρονα στις εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες λειτουργοί θα παρέχουν πληροφόρηση και θα απαντούν σε απορίες πολιτών ή ανάγκες που  θα αναφύονται. Η υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί καθ’  όλη τη διάρκεια  του Σαββάτου και της Κυριακής.

 

Υπενθυμίζουμε ότι για τις φετινές εκλογές θα λειτουργήσουν συνολικά στις   επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου 1099 εκλογικά κέντρα και 40 στο εξωτερικό. Ο συνολικός αριθμός των εκλογέων είναι 545.180.

 

Με την ευκαιρία  αυτή ευχόμαστε στους συναδέλφους που θα εμπλακούν καλή δουλειά και αναμένουμε και πάλι τον καθολικό έπαινο για το έργο τους από το κοινωνικό σύνολο.