Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Την περασμένη Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, μεταξύ άλλων, πρόταση που κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας για την παραχώρηση κατ' αποκοπήν επιδόματος στους ιατρούς, ως κίνητρο για εργοδότηση στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, καθώς και για παραχώρηση κατ' αποκοπήν επιδόματος ακριτικής περιοχής στους ειδικούς ιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Κυπερούντας.

 

Η απόφαση για παραχώρηση επιδόματος στους ιατρούς των ΤΑΕΠ εφαρμόζεται μετά και από τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας, αλλά και της πρόνοιας που περιλαμβάνεται στη συμφωνία που υπογράφηκε τον περασμένο Ιούλιο μεταξύ της Κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και Συνδέσμου ΣΕΣΙΚ.

 

Η απόφαση προνοεί την παροχή κατ' αποκοπήν επιδόματος ύψους €500 μηνιαίως για κάθε ιατρό που υπηρετεί σε Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Ως έναρξη της παραχώρησης του επιδόματος ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου 2017. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση με την έγκριση της πρότασης, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αναγνωρίζουν τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των γιατρών στα ΤΑΕΠ και τον υπερβολικό φόρτο εργασίας, και, ταυτόχρονα, στοχεύουν στη μείωση των αιτημάτων των ιατρών των ΤΑΕΠ για μετακίνησή τους σε άλλα Τμήματα, απόρροια των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας που επικρατούν στα ΤΑΕΠ.

 

Σε σχέση με την παροχή επιδόματος ακριτικής περιοχής στους ειδικούς ιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το ποσό ύψους €500 μηνιαίως, με ημερομηνία έναρξης την 1η Δεκεμβρίου 2017.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου εξουσιοδότησαν τον Υπουργό Υγείας να εξετάσει, μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους και την εξεύρεση των σχετικών πιστώσεων, την πιθανότητα εφαρμογής της εν λόγω πρότασης και για τους ιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς ή/και άλλες ακριτικές περιοχές. Με το επίδομα ακριτικής περιοχής, αναγνωρίζονται, αφενός, από πλευράς Κυβέρνησης οι αντίξοες συνθήκες εργασίας των ιατρών σε νοσοκομείο της υπαίθρου και, αφετέρου, παραχωρείται κίνητρο για παραμονή των υπηρετούντων ιατρών στο εν λόγω Νοσοκομείο.