Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Πενθεί η ΠΑΣΥΔΥ και ο κόσμος της για το συνταρακτικό χαμό του Ανδρέα Κτωρίδη, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑΣΥΔΥ, Προέδρου του Κλάδου Υπαλλήλων Γενικού Χημείου του Κράτους και Προέδρου της Επιτροπής για τα θέματα του έκτακτου προσωπικού. Ο Ανδρέας Κτωρίδης άφησε την τελευταία του πνοή τις πρώτες απογευματινές ώρες της προπερασμένης Δευτέρας, έπειτα από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου που υπέστη στο γραφείο του.

 

Ποιος ήταν
Ο Ανδρέας Κτωρίδης γεννήθηκε στην Ακανθού το 1967. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πάτρας με πτυχίο χημικού μηχανικού και το 1999 εργαζόταν ως έκτακτος υπάλληλος σε θέση τεχνικού χημείου στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Πρόεδρος του Κλάδου του Γενικού Χημείου του Κράτους και Πρόεδρος των Εκτάκτων Δημοσίων Υπαλλήλων. Ήταν νυμφευμένος με την Αρετή Λοΐζου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τις δίδυμες Αγγελική και Ευφροσύνη που είναι 9 χρόνων και τη Μαρίλια που είναι 5 χρόνων.

 

Μόλις έγινε γνωστός ο αδόκητος θάνατος του Ανδρέα Κτωρίδη η Κεντρική Γραμματεία συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία και αποφάσισε τα ακόλουθα:
- Να αναλάβει τη δαπάνη για την κηδεία.
- Να παραστεί εν σώματι στην κηδεία και να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Οργάνωσης.
- Να εκφωνήσει επικήδειο ο Γενικός Γραμματέας Γλαύκος Χατζηπέτρου.

 

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη εκκλησία, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη μέσα και έξω από πλήθος συναδέλφων και φίλων που πήγαν να τον αποχαιρετήσουν και να εκφράσουν τη βαθιά τους εκτίμηση για τον εκλιπόντα. Τον Ανδρέα Κτωρίδη, από μέρους της οικογένειας τον αποχαιρέτισε ο αδελφός του Σωτήρης Κτωρίδης. Τον αποχαιρέτισαν επίσης ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, ο Διευθυντής του Γενικού Χημείου του Κράτους Στέλιος Γιαννόπουλος, η Δήμαρχος Ακανθούς Ελένη Χατζήμιχαηλ και ο Κοινοτάρχης Αγίας Βαρβάρας Μάριος Γεωργίου.

 

Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ
Συντετριμμένοι από το απρόσμενο κακό, συγκεντρωθήκαμε σήμερα για τον ύστατο αποχαιρετισμό στο τελευταίο μακρινό σου ταξίδι. Από μέρους της Οργάνωσής μας, της ΠΑΣΥΔΥ, σε μένα έλαχε το βαρύ χρέος του αποχαιρετισμού. Όντως είναι αβάσταχτος ο πόνος και η στεναχώρια μας που σήμερα σου απευθύνουμε το τελευταίο Αντίο. Γιατί φεύγεις νέος και είχες τις δυνατότητες να δημιουργήσεις και να προσφέρεις πολλά ακόμη, στην κοινωνία και στην οικογένειά σου.

 

Η συνεργασία μας στην ΠΑΣΥΔΥ άρχισε πριν από 14 χρόνια όταν ανέλαβες την Προεδρία των Εκτάκτων Δημοσίων Υπαλλήλων και συνεχίστηκε κυριολεκτικά μέχρι την ημέρα του αδόκητου θανάτου σου. Και όλοι μόνο καλά λόγια έχουμε να λέμε για σένα. Η πραότητα, η καλοσύνη, ο σεβασμός προς όλους και η εντιμότητα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου. «Συνεργάζομαι», «Συμπάσχω», «Συνεισφέρω» ήταν διαχρονικά οι αξίες σου και τα πιστεύω σου. Γι' αυτό και φεύγεις αφήνοντας πίσω σου μόνο φίλους στους οποίους αφειδώλευτα πρόσφερες την αγάπη σου και την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράστασή σου.

 

Καίριο πλήγμα, βαρύτατος ο πρόωρος χαμός σου για την οικογένειά σου, που τόσο αγαπούσες, αλλά και για όλους όσους σε γνώρισαν. Βαρύ το πλήγμα, και για την Οργάνωσή σου, την ΠΑΣΥΔΥ που τόσο αγάπησες και με πάθος υπηρέτησες στους τομείς της δράσης σου. Δυσαναπλήρωτο το κενό από την απουσία σου, αβάσταχτος ο πόνος από τη μεγάλη απώλεια.

 

Αξέχαστε Ανδρέα,
Παρά το γεγονός ότι η αδυσώπητη μοίρα έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής σου, μπορείς να είσαι ήσυχος πως η προσφορά σου ξεπερνά κατά πολύ τα περιορισμένα χρονικά πλαίσια της επί γης ζωής σου. Σε όλες τις δραστηριότητές σου άφησες έντονη την προσωπική σου σφραγίδα που θα μένει ανεξίτηλη και στο μέλλον.

 

Στην οικογένειά σου, οι οραματισμοί και τα σχέδιά σου δεν πρόλαβαν να εκπληρωθούν. Αφήνεις την αγαπημένη σου σύζυγο Αρετή και τα τρία παιδιά σου Αγγελική, Ευ- φροσύνη και Μαρίλια, που υπεραγαπούσες και για τα οποία αισθανόσουν τόση περηφάνια, χωρίς τον πολύτιμο προστάτη και καθοδηγητή. Όμως τους έχεις ενσταλάξει σταθερά το πνεύμα του καλού, του δικαίου, της άμιλλας για πρόοδο. Τους έχεις εμφυσήσει τη δύναμη για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι στο φοβερό αυτό χτύπημα της μοίρας.

 

Πλάι στους αγαπημένους σου θα σταθούμε μόνιμα θερμοί συμπαραστάτες όλοι οι φίλοι και συνεργάτες σου. Αποτελεί τούτο για μας ελάχιστη εκπλήρωση του χρέους που σου οφείλουμε, αλλά και συνακόλουθο της παντοτινής φιλίας που όλοι αισθανόμαστε για σένα.

 

Αγαπημένε μας Ανδρέα,
Να πας στο καλό! Αφήνεις μνήμη αγαθή! Η σύζυγός σου και τα παιδιά σου και όλοι οι συγγενείς σου είναι περήφανοι για σένα. Όλοι θα θυμόμαστε την προσήνεια και καλοσύνη σου, την ευπροσηγορία σου, την ακεραιότητα και την αγάπη που έδειχνες σε όλους μας, το χιούμορ και την εγκαρδιότητά σου. Ο πανάγαθος Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου και να χαρίσει παρηγοριά στην υπέροχη οικογένεια σου. Καλό σου ταξίδι Ανδρέα. Αιωνία ας είναι η μνήμη σου και ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

 

Διευθυντής Γενικού Χημείου του Κράτους
Στην μακρόχρονη σχέση μας, ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη ότι θα στέκομαι με σεμνότητα μπροστά από τη σορό σου, για να σου εκφωνήσω επικήδειο λόγο. Χρέος πικρό και δύσκολο πέφτει βαρύ στους ώμους μου, να σου απευθύνω τον ύστατο χαιρετισμό εκ μέρους των συναδέλφων και φίλων σου. 
Βρισκόμαστε εδώ γύρω σου, η οικογένειά σου, οι συγγενείς, οι φίλοι σου και οι συνάδελφοί σου, μια συγκέντρωση μεγάλη, μια συνέλευση, αλλά με πένθος βαρύ για την απώλειά σου και με οδύνη βαθιά για τον αδόκητο χαμό σου.

 

Αγαπημένε φίλε,
Δεν είναι ώρα για πολλά και μεγάλα λόγια. Θα πω μόνο ότι σήμερα φεύγει από την οικογένεια του ΓΧΚ ένας ευσυνείδητος και εξαίρετος υπάλληλος, ένας έντιμος αγωνιστής, ένας δημοκράτης. Ένας σωστός και καλός οικογενειάρχης. Είμαστε βέβαιοι πως θα το ήθελες κι εσύ να σε αποχαιρετήσουμε με τον πιο απλό και σεμνό τρόπο, γιατί ξέρουμε πως εσύ που έζησες με τη σοφία της απλότητας, με τη μαχητικότητα και με τη δίψα για δικαιοσύνη, τιμούσες το λακωνικό τρόπο έκφρασης και ζωής. Ίσια και ξάστερα λόγια, δυναμικά και έντιμα έργα, παλληκαρήσια και κοφτερή σκέψη, τολμηρή και αξιοπρεπή στάση ζωής. Αυτές είναι οι πολύτιμες παρακαταθήκες που αφήνεις πίσω σου.

 

Φίλτατε Αντρέα,
Πάντοτε σεμνός, ουσιαστικός, βαθιά συναισθηματικός, ακριβοδίκαιος και ενθουσιώδης, πάντοτε ένας άνθρωπος με σταθερές ιδεολογικές αρχές και οράματα, ένας άνθρωπος με μεγαλείο ψυχής. Πάντοτε μαχητής στις επάλξεις της ζωής και της κοινωνίας. Όντας Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Εκτάκτων καθώς και Πρόεδρος της Κλαδικής των υπαλλήλων του ΓΧΚ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΠΑΣΥΔΥ, έδειχνες ενδιαφέρον αλληλεγγύη και διάθεση για βοήθεια. Ένας ενεργός πολίτης, ένας πρωταγωνιστής στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, ένας μπροστάρης, μια ηγετική φυσιογνωμία, που ενέπνεε και συσπείρωνε γύρω από το λόγο και τη δράση του με πάθος και όραμα. Γιατί η συνδικαλιστική δράση για το καλό του συνόλου ήταν συνάδελφε.

 

Αντρέα ο χτύπος της καρδιάς σου. Κι αν λείπει η δυνατή φωνή σου από ανάμεσά μας σήμερα, η σιωπή σου – το ίδιο βροντερή και εύγλωττη – μας στέλνει το μήνυμα για την αξία που έχει ο έντιμος αγώνας, το μήνυμα της αλληλοβοήθειας και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Στη μνήμη και στην καρδιά των συναδέλφων και των φίλων σου που τόσο πολύ σε αγαπούσαν, θα είσαι πάντα ο Αντρέας μας με το χαμόγελο στα χείλη, ο Αντρέας που δεν χαλούσε σε κανέναν χατίρι, που έκανε τα πάντα για να βοηθήσει σε ο,τιδήποτε σου ζητούσαν και που άφησες ανεξίτηλη την σφραγίδα σου.

 

Από όλες τις επιτυχίες και από όλα τα επιτεύγματα σου όμως, ξεχωρίζει η υπέροχη οικογένειά σου. Η Αρετή σου, η πολυαγαπημένη σου σύζυγος, που για τόσα χρόνια πορευτήκατε μαζί και στα εύκολα και στα δύσκολα και τα τρία μονάκριβα κοριτσάκια σου, η Αγγελική, η Ευφροσύνη και η Μαρίλια. Ευχόμαστε στη γυναίκα σου, στα παιδιά σου, στους γονείς σου, στα αδέλφια και όλους τους στενούς σου ανθρώπους, κουράγιο και δύναμη και να είναι ενωμένοι ώστε να απαλύνουν μέσα από τη συντροφικότητα τον πόνο της απώλειάς σου. Το κενό που αφήνεις στις ζωές τους είναι δυσαναπλήρωτο, αλλά να ξέρεις ότι θα σε θυμούνται πάντα με χαμόγελο για όλα αυτά που τους χάρισες, για όλα αυτά που έζησαν πλάι σου και γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτή θα ήταν και η δική σου επιθυμία. Να βλέπεις την οικογένεια και τους φίλους σου χαρούμενους.

 

Αντρέα μας,
Σήμερα που η ψυχή σου ανοίγει πανιά για το μεγάλο ταξίδι, φεύγεις από την ζωή και αφήνεις σαν κληρονομιά το υπόδειγμα ήθους, ακεραιότητας, ανθρωπιάς, του εξαίρετου συζύγου και στοργικού πατέρα που υπήρξες. Καλό σου ταξίδι Αντρέα μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

 

Η ΠΑΣΥΔΥ δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας. Και όπως ελέχθη η στήριξη της οικογένειας του αξέχαστου συναδέλφου αποτελεί για μας ελάχιστη εκπλήρωση του χρέους που του οφείλουμε. Στα πλαίσια της δέσμευσης αυτής η Κεντρική Γραμματεία, με την άδεια του Υπουργείου Εσωτερικών, θα προχωρήσει σε έρανο υπέρ της οικογένειας του εκλιπόντος συναδέλφου.