Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας το Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Δημοσίων Υπηρεσιών μεταξύ των ημερομηνιών 31 Οκτωβρίου 2017 και 3 Νοεμβρίου 2017. Το Συνέδριο φέτος παρουσίασε το Πρόγραμμα Δράσης της επόμενης πενταετίας 2018-2022 ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε και την κοινωνική δράση του οργανισμού.

 

Την τελευταία μέρα διεξαγωγής του συνεδρίου, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, οι άνδρες συμμετέχοντες υπέγραψαν δέσμευση για την καταπολέμηση της βίας ενάντια των γυναικών. Η εκδήλωση είχε συμβολικό χαρακτήρα γι' αυτό κλήθηκαν όλοι να φορούν ρούχα σε πορτοκαλί χρωματισμούς και να κρατούν διακριτικά της Οργάνωσής τους. Ως ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ χαιρετίσαμε την ενέργεια της Διεθνούς Κοινότητας και ολόκληρη η αποστολή μας συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση.

 

Η Δέσμευση ήταν η εξής: «Θα σηκωθώ, θα μιλήσω και θα ενεργήσω ανάλογα για να αποτρέψω την αντρική βία ενάντια των γυναικών. Δεσμεύομαι να μην διαπράξω ποτέ ή να υποστηρίξω την έμφυλη βία. Θα μιλήσω και θα ενεργήσω ενάντια στην έμφυλη βία και το σεξισμό όποτε το εντοπίσω στην εργασία μου, στην προσωπική μου ζωή ή στη κοινότητα που ζω. Ο αγώνας για την εξάλειψη της έμφυλης βίας είναι ένας αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία για όλους. Δεσμεύομαι να ενημερώσω τόσο τον εαυτό μου όσο και άλλους άνδρες σχετικά με τις συστημικές αιτίες της βίας ενάντια των γυναικών. Θα υποστηρίζω ενεργά την οικονομική, πολιτική, εκπαιδευτική, κοινωνική και σωματική αυτονομία των γυναικών και όλους αυτούς που στηρίζουν αυτή την πρόσκληση.

 

Υπόσχομαι να εργαστώ για να αλλάξω τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων περιλαμβανομένων και του ιστορικού εργασιακού διαχωρισμού των φύλων, την υποτίμηση των γυναικών στην εργασία και τον αγώνα για την πραγματική υλοποίηση των δικαιωμάτων των γυναικών περιλαμβανομένης της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής τους ζωής. Καταγγέλλω ως μέγιστη κτηνωδία το βιασμό και την απαγωγή ως εργαλείο πολέμου.

 

Θα υποστηρίξω ενεργά τις εκστρατείες που οργανώνονται ενάντια στην έμφυλη βία στην οικογένεια, την εργασία, την κοινότητα, την οικονομία και όλα τα ιδρύματα συμπεριλαμβανομένου και της Οργάνωσής μου. Μιλώντας και ενεργώντας με αυτό τον τρόπο μπορεί να είναι δύσκολο -όπως και με όλους τους αγώνες ενάντια στην αδικία- αλλά πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε. Αυτή είναι η υπόσχεσή μου – οι πράξεις «μιλούν» πιο δυνατά από τις λέξεις».