Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Με άψογη διοργάνωση και πλήρη ικανοποίηση των συναδέλφων συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017, στο Καφεστιατόριο της Οργάνωσής μας «Grey Terrace»  η καθιερωμένη ετήσια συνεστίαση που οργανώνει η ΠΑΣΥΔΥ προς τιμήν των συνταξιούχων μελών της.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό. 

 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλωσόρισε ο ΓΓ της Συντεχνίας μας, Γλαύκος Χατζηπέτρου, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και για την τιμή που προσέδωσε η παρουσία του στην εκδήλωση η οποία, όπως είπε, ερμηνεύεται ως έκφραση εκτίμησης για την πολύτιμη συνεισφορά  των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων για την εδραίωση και ενίσχυση του Κυπριακού κράτους και τη δημιουργία συνθηκών ευημερίας και προόδου για το λαό.

 

Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και για το προσωπικό του ενδιαφέρον για τα θέματα των δημοσίων υπαλλήλων και της Δημόσιας Υπηρεσία και για την άριστη συνεργασία που έχει με την Οργάνωσή μας. 

 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλωσόρισε εκ μέρους του Κλάδου Συνταξιούχων και ο Πρόεδρος του Κλάδου Δήμος Πογιατζής, ο οποίος τόνισε ότι η εκδήλωση αποτελεί «μια οφειλόμενη αναγνώριση για την μακρόχρονη προσφορά των συνταξιούχων στο Δημόσιο, τον πολίτη αλλά και στην ίδια την Οργάνωση».

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του αφού εξέφρασε τη χαρά του για τη παρουσία του στη συνεστίαση, τόνισε ότι κύρια έγνοια της Κυβέρνησης είναι να πάει ο τόπος καλύτερα και να εκσυγχρονιστεί το κράτος και σημείωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες, που να επιτρέπουν στον κάθε πολίτη για νιώθει ότι η Δημόσια Υπηρεσία είναι ο συνεργάτης του.

 

Εξαίροντας το ρόλο που διαδραματίζει η δημόσια υπηρεσία επεσήμανε πως «οποιοσδήποτε και εάν βρίσκεται στο πηδάλιο της χώρας, χωρίς τη στήριξη και συνεργασία, των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι δυνατόν να αποδώσει όσα όλοι επιθυμούμε για την πατρίδα μας».

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε και για τη μεγάλη μεταρρύθμιση που επιδιώκει να υλοποιήσει η Κυβέρνηση και σημείωσε το γεγονός «ότι έγινε κατορθωτό να προχωρήσουμε τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά με την κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων μεταρρύθμισης» λέγοντας ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη δική σας δημιουργικότητα κατά την πορεία του διαλόγου».

 

«Είμαι βέβαιος ότι και στο μέλλον στις μεγάλες εκσυγχρονιστικές αλλαγές που ετοιμάζουμε, η ΠΑΣΥΔΥ θα είναι δίπλα στην Κυβέρνηση με τις θέσεις και τις παρεμβάσεις της για έναν καλύτερο δημόσιο τομέα. Μία Δημόσια Υπηρεσία για την οποία θα είναι περήφανα πρώτα απ' όλα τα ίδια τα μέλη σας, που θα υπηρετούν ένα αποτελεσματικό, υποδειγματικό, σύγχρονο τομέα που θα εξυπηρετεί τους πολίτες, έτσι όπως όλοι μας οραματιζόμαστε» ανέφερε.

 

Αναφέρθηκε και στη σημαντική συμφωνία με την ΠΑΣΥΔΥ, όπως είπε, με την οποία προωθούνται σειρά διαρθρωτικών αλλαγών σε σχέση με τη διαχείριση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Υπηρεσίας.

 

«Κοινός στόχος τόσο από πλευράς Κυβέρνησης όσο και της ΠΑΣΥΔΥ, και το υπογραμμίζω, ήταν να γίνουν οι αλλαγές που θα επιβραβεύουν την αξία και θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της Δημόσιας Υπηρεσίας προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας», είπε.

 

Υπενθύμισε ότι μετά από εντατική διαβούλευση, με το σύνολο της ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κατατέθηκαν στη Βουλή από τον Αύγουστο του 2015 σειρά νομοσχεδίων με τα οποία τίθεται οριστικό τέλος στο πελατειακό κράτος και εισάγονται αλλαγές που επιβραβεύουν την αξία και αυξάνουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της Δημόσιας Υπηρεσίας.

 

«Υπάρχουν τέτοια μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια ώστε να ανταμείβεται η αξία, να τερματιστεί ένα καθεστώς όπου όλοι είναι εξαίρετοι, να καταργηθεί η όποια μορφή παρέμβασης οποιουδήποτε αλλά και την ίδια ώρα να δημιουργήσουμε συνθήκες έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να νιώθει ότι η Υπηρεσία είναι ο συνεργάτης του, ότι είναι η Υπηρεσία που μπορεί να αποτείνεται για να τύχει της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης», ανέφερε.

 

Ευχαρίστησε την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ «για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, παρά το γεγονός πως κατά καιρούς βρεθήκαμε να έχουμε και διαφορετικές απόψεις».

 

«Το γεγονός, όμως, ότι μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας, επέτρεψε να έχουμε μία αποτελεσματική συνεργασία», συμπλήρωσε.

 

Επεσήμανε ακόμη ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία έγινε κατορθωτό να δημιουργήσουμε – με εισήγηση της ηγεσίας – καλύτερες συνθήκες για τους δημόσιους υπαλλήλους, για τις εργαζόμενες μητέρες και, γενικότερα, για όσα η Πολιτεία οφείλει προς τους υπηρετούντες της.

 

Τέλος απηύθυνε τις καλύτερές του ευχές και στους τιμώμενους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους και ακόμα προσωπική και οικογενειακή ευτυχίακαι υγεία. Εύχομαι αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί για ακόμα κάποια χρόνια, κατέληξε.

 




Στυγμιότυπα από τη διάρκεια της εκδήλωσης: