Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε δυστυχώς μάρτυρες ενός ακόμη καταδικαστέου περιστατικού βίας εναντίον λειτουργών υγείας στους χώρους δημόσιου νοσηλευτηρίου.

 

Κατά το χθεσινό επεισόδιο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Εκτάκτων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του ΓΝ Πάφου, ασθενής επιτέθηκε και χειροδίκησε εναντίον νοσηλευτή, ο οποίος χρειάστηκε να κρατηθεί για νοσηλεία και περαιτέρω εξετάσεις.  Χτυπήθηκαν επίσης από το συγκεκριμένο ασθενή και ο επί καθήκοντι ιατρός καθώς και ο αστυνομικός που παρενέβη για να επιβάλει την τάξη.

 

Το συμβάν αυτό προστίθεται στη μακρά λίστα παρόμοιων περιστατικών εντός του έτους και συμβαίνει μόνο λίγες μέρες μετά από παρόμοιο περιστατικό στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λευκωσίας για το οποίο να υπενθυμίσουμε ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας οι εκεί εργαζόμενοι κατήλθαν σε δίωρη στάση εργασίας, η οποία όπως αποδεικνύεται δεν κατάφερε να περάσει τα προσδοκώμενα μηνύματα τόσο προς τον κόσμο όσο και προς την πολιτεία.  Όπως διαφαίνεται και από το χθεσινό περιστατικό τα υπάρχοντα μέτρα ασφαλείας για προστασία του προσωπικού δεν επαρκούν. Θα πρέπει άμεσα να παρθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στους χώρους των ΤΑΕΠ, όπως και όποια άλλα μέτρα κρίνονται απαραίτητα και έχουν υποδειχτεί στο παρελθόν από όλους τους εμπλεκομένους.

 

Κρούομε για ακόμα μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου εκφράζοντας την ανησυχία μας για την αδυναμία να προστατευθεί αποτελεσματικά το προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων στο χώρο εργασίας τους, όπως επίσης και για την ανησυχητική αύξηση που παρατηρείται στα περιστατικά βίας στους χώρους των νοσηλευτηρίων και κυρίως στα ΤΑΕΠ.  Οφείλουμε ως Οργάνωση να επιστήσουμε την προσοχή στο τόσο καίριο αυτό θέμα για τη λήψη προληπτικών μέτρων, πριν καταλήξουμε σε τραγικότερες καταστάσεις και από τραυματισμούς φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα.

 

Τα όργανα της Οργάνωσης μας μελετούν πιθανούς τρόπους αντίδρασης και έκφρασης της αγανάκτησής μας για τα περιστατικά αυτά.

 

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα του επεισοδίου και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

 

Από την Κεντρική Γραμματεία
20/10/2017