Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Ο μακαριστός Σάββας Κλεάνθους προσλήφθηκε το 1990 ως Χημικός Μηχανικός στη θέση του Επιθεωρητή Περιβαλλοντικής Ρύπανσης στον Κλάδο Επιθεώρησης Εργοστασίων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στην 25ετή καριέρα του ανέβηκε σταδιακά και με την αξία του τα επίπεδα ιεραρχίας φτάνοντας μέχρι τη θέση του Ανώτερου Λειτουργού Επιθεώρησης Εργασίας. Ήταν ακούραστος, πρωτοπόρος στον τομέα του διαθέτοντας από τον ελεύθερο χρόνο του για την προώθηση των θεμάτων της ποιότητας της ατμόσφαιρας.

 

Ο αείμνηστος Σάββας κατάφερε να ανεβάσει σε πολύ ψηλό επίπεδο τη μικρή Κύπρο στο θέμα της μέτρησης των δεικτών της ποιότητας του αέρα, της έρευνας σε συνεργασία με πανεπιστημιακά και ερευνητικά ινστιτούτα καθώς και της ενημέρωσης του κοινού με χρήση της τεχνολογίας. Πέτυχε τη δημιουργία του δικτύου σταθμών μετρήσεων της ποιότητας της ατμόσφαιρας που δίνει πληροφόρηση μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του Τμήματος και μέσω εφαρμογών σε κινητά τηλέφωνα για την ενημέρωση των εργαζομένων, του κοινού και ειδικά των ευαίσθητων ομάδων όπως είναι τα παιδιά και άτομα με καρδιοαναπνευστικά ή άλλα χρόνια νοσήματα. Είναι αυτό το περιβαλλοντικό δελτίο, που βλέπουμε στους δέκτες των τηλεοράσεών μας μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

 

Ο αείμνηστος Σάββας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία περίπου 60 ετών τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου του 2015 μετά από ένα δίμηνο σκληρού και άνισου αγώνα, αντιμετωπίζοντας με αξιοπρέπεια και υπομονή τη νόσο που τον ταλαιπωρούσε. Υπήρξε άνθρωπος καλοσυνάτος, ειλικρινής, δίκαιος, απλός, ευγενικός, μια μεγάλη καρδιά χωρίς εμπάθειες και κακίες, που πάντα συγχωρούσε τους άλλους. Άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης.

 

Ως ένδειξη αναγνώρισης, τιμής και ευγνωμοσύνης για όσα προσέφερε στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και στον τόπο μας, ο Κλάδος Επιθεώρησης Εργασίας διοργανώνει αιμοδοσία στα Κέντρα Αιμοδοσίας σε όλες τις πόλεις στη μνήμη του τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και καλεί όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν έμπρακτα σε αυτή την ευγενική προσφορά να το πράξουν.