Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Ο Δήμος Λευκωσίας, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών διοργανώνουν την Παρασκευή, 22/9/2017, στην Πλατεία Φανερωμένης, εκδήλωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

 

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους. Η φετινή εβδομάδα κινητικότητας έχει ως μότο της το «sharing gets you further» και στόχο να ενθαρρύνει τον κόσμο να μοιράζεται το μέσο μετακίνησής του με άλλα άτομα ή και να συνδυάζει διαφορετικά μέσα για τις μετακινήσεις του.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η εκδήλωση εστιάζει φέτος στα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας τα οποία κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης καθημερινά, συνδέουν το ιστορικό κέντρο με τη σύγχρονη πόλη σε συχνές διαδρομές και με ελκυστικό ωράριο, καλύπτοντας τις ανάγκες μετακίνησης των εργαζομένων, κατοίκων και επισκεπτών της. Με επιλογές στάθμευσης σε σημεία εκτός του κέντρου, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να διακινηθεί στην πόλη με αυτά εύκολα, γρήγορα και προσιτά, χωρίς ταλαιπωρία. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να βρει στο www.nicosiaminibuses.eu.

 

Ειδικά για την ημέρα της εκδήλωσης, στα μικρά λεωφορεία τα οποία θα εκτελούν δρομολόγια της διαδρομής λ1 θα επιβαίνει ξεναγός που θα πραγματοποιεί ξενάγηση της πόλης από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 7 μ.μ., ενώ όσοι τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου θα λαμβάνουν μέρος σε κλήρωση για ένα ποδήλατο από την Polys bikes.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους στο παλιό ΓΣΠ δωρεάν, να ανέβουν στο μικρό λεωφορείο και να έρθουν στην πλατεία Φανερωμένης, όπου θα μπορούν να ενημερωθούν για τα θέματα κινητικότητας αλλά και να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δίωρο live link από το Ράδιο Πρώτο από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 7 μ.μ. και ακολούθως μουσική από DJ, ενώ θα υπάρχουν δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά.