Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Ενισχυμένο με θέματα διαδικτύου ήταν το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα ενασχόλησης των παιδιών συναδέλφων μας που απόλαυσαν θερινές διακοπές στη δροσιά της Παιδικής Εξοχής της ΠΑΣΥΔΥ στο Τρόοδος.

 

Κάθε Τρίτη συμμετείχαν τα παιδιά σε βιωματικά εργαστήρια για τη δημιουργική και ασφαλή χρήση του διαδικτύου που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τις 21 Αυγούστου από τον Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος “CyberSafety – Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά”. 

 

Τα βιωματικά εργαστήρια οργανώθηκαν και στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Λεμεσού στις Πλάτρες.

 

Στις διοργανώσεις αυτές όχι μόνο τα παιδιά αλλά και ομαδάρχες/ισσες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τους κινδύνους του διαδικτύου και τη λειτουργία της Γραμμής Καταγγελιών 1480.

 

Τα εργαστήρια διοργανώθηκαν σε συνθήκες διερευνητικής και ενεργού μάθησης και τα παιδιά μέσα από βιωματικές δράσεις σε ομάδες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ισότιμα, κριτικά και δημιουργικά θέματα όπως ο διαδικτυακός/ηλεκτρονικός εκφοβισμός, η πολύωρη ενασχόληση με τις ψηφιακές τεχνολογίες και το διαδίκτυο, η διαχείριση προσωπικών δεδομένων και η αντιμετώπιση προκλήσεων στο διαδίκτυο.

 

Όπως φαίνεται και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που παρατίθενται πιο κάτω, τα παιδιά μετά τη συμπλήρωση των ομαδικών πρακτικών είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πανό και παρουσιάσεις σε ψηφιακό περιβάλλον και να δώσουν τα δικά τους μηνύματα και τις δικές τους συμβουλές σε φίλους και στους γονείς τους.

 

Οι διοργανωτές των βιωματικών εργαστηρίων ευχαρίστησαν την ΠΑΣΥΔΥ και υπεύθυνους των άλλων παιδικών κατασκηνώσεων για τη συνεργασία τους, ώστε τα προγράμματα να ολοκληρωθούν με απόλυτη επιτυχία.  

 

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό για τις βιωματικές δράσεις στις κατασκηνώσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://internetsafety.pi.ac.cy/summer-camps-2017