Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου τις περιοχές της Σολέας που έχουν αποκατασταθεί από την πυρκαγιά του 2016.

 

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους ο ΠτΔ εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του για την εκδήλωση μιας από τις καταστροφικότερες πυρκαγιές που αντιμετώπισε η Κύπρος, που είχε ως αποτέλεσμα να καεί μεγάλη δασική έκταση και να χάσουν τη ζωή τους δύο δασοπυροσβέστες. «Θα ήθελα να αποτίσουμε ιδιαίτερο φόρο τιμής στους δύο δασοπυροσβέστες μας, Αντρέα και Μάριο», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε όπως η προσπάθεια για αναδάσωση και προστασία του Τροόδους που καταβάλλεται από το Τμήμα Δασών να αποτελέσει τον ελάχιστο φόρο τιμής για όσους εργάστηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς το 2016. «Πραγματικά, το έργο που επιτελείτε είναι αξιέπαινο. Νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω θερμά συγχαρητήρια στο Τμήμα Δασών, στην Πυροσβεστική, στους εθελοντές, για τους οποίους το νοιώθω πιο έντονα να το πω, γιατί πραγματικά ήταν ένας πυλώνας συμπαράστασης στην προσπάθεια που καταβάλλεται, λαμβάνοντας υπόψη το προσωπικό που διαθέτετε, τα μέσα κ.ο.κ. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς που η συνεισφορά τους ήταν πάρα πολύ σημαντική την κρίσιμη στιγμή και με δεδομένα τα οικονομικά του κράτους.

 

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι καταβάλλουμε προσπάθειες, ανταποκριθήκαμε μετά την έκκληση σε όλα όσα εισηγηθήκατε. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εκσυγχρονίσουμε και να εφοδιάσουμε το Τμήμα Δασών και την Πυροσβεστική μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο καθήκον, που δεν είναι άλλο από το να προστατεύσει τα δάση, το φυσικό μας πλούτο και το περιβάλλον μας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Μέσα από διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις, επεσήμανε, «προσπαθούμε να αυτονομηθεί η Πυροσβεστική, να ενισχυθεί το Τμήμα Δασών και γενικότερα όλες οι Υπηρεσίες που έχουν να συνεισφέρουν και να συμβάλουν και έχουν και την ευθύνη προστασίας του φυσικού μας πλούτου».