Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Με την Ευκαιρία της Διεθνούς Μέρας για τους Νέους στις 12 Αυγούστου η Διεθνής Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπηρεσιών (PSI) με διάφορες δράσεις της αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στις μέρες μας οι νέοι όπως και στη συνεισφορά τους προς τη σημερινή κοινωνία. Η φετινή μέρα για τους νέους ήταν αφιερωμένη στη συμβολή των νέων στην πρόληψη των συγκρούσεων, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την εδραίωση κοινωνικής δικαιοσύνης και συντηρήσιμης ειρήνης.
 

 

Η PSI στην ανακοίνωσή της στις 12 Αυγούστου τόνισε ότι προϋπόθεση για εδραίωση συντηρήσιμης ειρήνης είναι ο εντοπισμός και η επιτυχής αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων.

 


Η Γενική Γραμματέας της PSI Ρόζα Παβανέλλι διακήρυξε ότι η εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας στους νέους όπως και η πρόσβασή τους σε δημόσια παιδεία ποιότητας και σε φροντίδα υγείας και άλλες υπηρεσίες είναι το κλειδί για οικοδόμηση συντηρήσιμης ειρήνης. Η ΓΓ της PSI ζήτησε τη διασφάλιση του δικαιώματος των νέων για εγγραφή τους σε συνδικαλιστική οργάνωση, κινητοποίηση τους για κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, συμμετοχή σε συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατοχύρωση του δικαιώματος για απεργία για στήριξη των αιτημάτων τους.

 

Όλα αυτά, πρόσθεσε, είναι ουσιώδους σημασίας για το μέλλον, για τον περιορισμό των πράξεων βίας που πολύ συχνά εκδηλώνονται ως αντίδραση στην άρνηση των δικαιωμάτων αυτών και στην αυξανόμενη ανισότητα και στην ανικανότητα των αρμοδίων για αποκατάσταση κοινωνικής δικαιοσύνης.
 

 

Η PSI τονίζει ότι δεν δεχόμαστε ένα μέλλον σε συνθήκες ζωής και εργασίας που συνεχώς χειροτερεύουν. Ζητούμε κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης που προσφέρει σε όλους ευκαιρίες ανέλιξης και προόδου. Το σύνθημα συντηρήσιμη ειρήνη είναι κενό χωρίς την εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας, χωρίς ισχυρές ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους.
 

 

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Μέρας για τους Νέους η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία ETUC ζήτησε μέτρα για επίλυση του προβλήματος της αβέβαιης εργασίας που ταλανίζει πολλούς νέους όπως και καταβολή σ’ αυτούς μισθολογικών αυξήσεων.