Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Ο Γεωγραφικός Όμιλος Κύπρου ανακοινώνει ότι η Κύπρος διακρίθηκε και φέτος σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Γεωγραφίας που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από 2-8 Αυγούστου 2017.

 

Η χώρα μας, που εκπροσωπήθηκε στην Ολυμπιάδα με τετραμελή μαθητική ομάδα από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, εξασφάλισε δύο χάλκινα μετάλλια με τους μαθητές Σάββα Μάρκου και Ανδρέα Στυλιανού. Πολύ κοντά στο μετάλλιο βρέθηκαν και τα άλλα δύο μέλη της κυπριακής ομάδας, ο Χαράλαμπος Ιωάννου και η Αθηνά Ευτυχίου.

 

Στην Ολυμπιάδα πήραν μέρος 164 μαθητές, ηλικίας 16-19 ετών, από 41 χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Αυστραλία, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Βρετανία. Της κυπριακής αποστολής ηγούντο ο επικεφαλής καθηγητής του τμήματος γεωγραφίας της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας Χαρούτ Πογιατζιάν και ο καθηγητής, επίσης της Αγγλικής Σχολής, Ιωάννης Τσίγγος.
 

 

Η Κύπρος συμμετείχε για δεύτερη φορά σε Ολυμπιάδα Γεωγραφίας, μετά από πρόσκληση της Διεθνούς Γεωγραφικής Ένωσης και της οργανωτικής επιτροπής του Βελιγραδίου προς τον Γεωγραφικό Όμιλο Κύπρου, ο οποίος συντόνιζε την όλη διαδικασία και επέλεξε την κυπριακή μαθητική
ομάδα μετά από παγκύπριο διαγωνισμό.

 

 

Στην περυσινή Παγκόσμια Ολυμπιάδα Γεωγραφίας που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, η Κύπρος κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια και ένα χάλκινο.
 

 

Ο Γεωγραφικός Όμιλος Κύπρου ευχαριστεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη συνεργασία και την στήριξή του στην όλη προσπάθεια.