Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Σε σημερινή σύσκεψη των Παγκύπριων Κλαδικών Συμβουλίων στο Συνεργατισμό των μελών των Συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., ομόφωνα αποφασίστηκε η αναστολή της κλιμάκωσης των δυναμικών μέτρων και των ευρύτερων κινητοποιήσεων, σε σχέση με τη διαφορά που προέκυψε από την παραβίαση των βασικών προνοιών της έκτακτης ειδικής συμφωνίας ορισμένης διάρκειας με τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

 

Η θετική αυτή εξέλιξη προέκυψε μετά την καθοριστική παρέμβαση της Διεύθυνσης του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, με γραπτό διάβημά της που μας κοινοποιήθηκε, η Μεσολαβητική Υπηρεσία έχει καλέσει τα δύο μέρη να προσέλθουν άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου 2017, σε πνεύμα καλής πίστης και αλληλοκατανόησης, με στόχο την άρση του αδιεξόδου.

 

Οι τρεις Οργανώσεις μας, ευελπιστούν ότι στα πλαίσια του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, η εργοδοτική πλευρά θα επιδείξει έμπρακτα τη δέουσα καλή θέλησή της για άρση του αδιεξόδου και θα σεβαστεί τη συμφωνία που έχει συνομολογήσει μέσα στα συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια που έχουν τεθεί (15 Οκτωβρίου 2017).

 

Καταλήγοντας, καλούμε καθολικά τα μέλη μας να επαγρυπνούν και να βρίσκονται σε εγρήγορση, συσπειρωμένοι γύρω από τις Συντεχνίες μας, γιατί σε περίπτωση νέας υπαναχώρησης από την εργοδοτική πλευρά η σύγκρουση και η δραστική κλιμάκωση των δυναμικών μέτρων, θα είναι αναπόφευκτη.

 

Από τις Συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

20 Ιουλίου 2017