Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Λεττονία

Περισσότεροι από 600 οικογενειακοί γιατροί στη Λεττονία κατήλθαν στις 7 Ιουλίου σε απεργία διακόπτοντας την παροχή υπηρεσιών του κυβερνητικού σχεδίου υγείας προς τους ασθενείς μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Υγείας για ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η διακοπή της προσφοράς φροντίδας υγείας στα πλαίσια του κυβερνητικού σχεδίου θα συνεχισθεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των ιατρών, με κυριότερο το αίτημα για αύξηση των μισθών κατά 30%.

 

Οι οικογενειακοί ιατροί αντιτίθενται επίσης στην κυβερνητική πρόθεση για εισαγωγή συστήματος κοινών πρακτικών από τα μέλη του Κλάδου, το οποίο θα οδηγήσει σε παράταση της εργασίας τους σε υπερωρίες αργά τη νύκτα και σε υποχρεωτική εργασία βάρδιας τα Σαββατοκυρίακα.

 

Ηνωμένο Βασίλειο

Δεκαεπτά συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούν προσωπικό υγείας στο Εθνικό Σχέδιο Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασαν την οργή των μελών τους όπως και την βαθειά τους απογοήτευση για την αποτυχία της κυβέρνησης να χειρισθεί σωστά τη κρίση απολαβών στο δημόσιο τομέα της χώρας.

 

Η συνδικαλιστική πλευρά εξέφρασε ιδιαίτερα οργή για τη στάση των υπουργών που δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν ακόμη την ενεργοποίηση των σωμάτων αναθεώρησης μισθών και δεν θα εγκρίνουν τις οποιεσδήποτε συστάσεις τους.

 

Από συνδικαλιστικής πλευράς τονίστηκε και πάλι ότι είναι παντελώς απαράδεκτη η συνέχιση για ένα ακόμη χρόνο της πολιτικής συρρίκνωσης των απολαβών, η οποία οδηγεί σε περιορισμό τις υπηρεσίες υγείας με συνακόλουθη σοβαρή βλάβη για τους ασθενείς αλλά και για το προσωπικό των υπηρεσιών.

 

Επανέλαβαν ταυτόχρονα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις την ετοιμότητα για επανάληψη της προσφοράς τους που έκαμαν στον Υπουργό Υγείας Jeremy Hunt τον Ιούνιο να συνεργασθούν με την κυβέρνηση και με τις εργοδοτικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα για επίλυση με βραχυπρόθεσμη προοπτική της κρίσης μισθών και για εξεύρεση συντηρήσιμης ρύθμισης στην οικονομική ταλαιπωρία που βασανίζει το προσωπικό του ΕΣΥ σε ολόκληρη τη χώρα λόγω της απαγόρευσης στις προσλήψεις προσωπικού. Τονίζεται ότι οι περικοπές στις απολαβές και τα επιδόματα επιβλήθηκαν από το 2010.

 

Οι 17 συνδικαλιστικές οργανώσεις του τομέα υγείας, οι οποίες ανήκουν στη δύναμη της Δημοσιοϋπαλληλικής Ομοσπονδίας UNISON, εκπροσωπούν οδοντιάτρους, διαιτολόγους, γενικούς ιατρούς, φυσιοθεραπευτές, κλινικούς επιστήμονες, νοσοκομειακούς συμβούλους και ειδικούς, διοικητικό προσωπικό, μαίες, νοσηλευτικό προσωπικό, εργασιοθεραπευτές, ποδίατρους, χειροπράκτες και ραδιογράφους.

 

Νορβηγία

Το νοσηλευτικό προσωπικό της υπηρεσίας καρκινοπαθών, μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης νοσηλευτών της Νορβηγίας κατήλθε σε απεργία διαμαρτυρόμενο για την άρνηση της Εταιρείας Καρκινοπαθών να εγγυηθεί τι απολαβές και τους όρους εργασίας του προσωπικού με την απόφαση της να προσχωρήσει σε διαφορετική εργοδοτική οργάνωση από εκείνη της οποίας ήταν μέλος.

 

Στα πλαίσια της κινητοποίησης τους οι απεργούντες νοσηλευτικοί περιόδευσαν σε ολόκληρη τη Νορβηγία για να επεξηγήσουν τους λόγους της απεργίας με κύριο την προστασία των μισθολογικών δικαιωμάτων τους και των όρων υπηρεσίας τους.

 

Γερμανία

Νέα επισκόπηση που δημοσιοποιήθηκε από την ομοσπονδία επιχειρήσεων ασφάλισης υγείας της Γερμανίας ΒΚΚ αποκαλύπτει το μέγεθος του άγχους που προκαλείται την υπερβολική υπερωριακή εργασία του προσωπικού του τομέα φροντίδας υγείας.

 

Ο τομέα αυτός είναι υποστελεχωμένος κατά περισσότερα από 160000 άτομα με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του υπηρετούντος προσωπικού να εργάζεται κάτω από υπερβολική πίεση λόγω εξαναγκασμού του σε υπερωριακή απασχόληση και λόγω της κατάργηση των διαλειμμάτων ξεκούρασης. Η επισκόπηση αποκάλυψε ότι το προσωπικό του τομέα λόγω της υπερκούρασης οδηγείται σε άδεια ασθενείας κατά μέσο όρο 24 ημερών το χρόνο ενώ ο μέσος όρος σε όλους τους άλλους τομείς δεν ξεπερνά τις 16 μέρες το χρόνο. Η δημοσιοϋπαλληλική συνδικαλιστική οργάνωση υπογράμμισε την ανάγκη για στελέχωση των υπηρεσιών με το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό και για εφαρμογή των προνοιών των σχετικών συμφωνιών για τον τομέα.

 

Κινητοποιήσεις σε άλλους τομείς

Η συνδικαλιστική οργάνωση του προσωπικού ενέργειας στην Εσθονία κέρδισε τον αγώνα για νέα συλλογική σύμβαση για το προσωπικό του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Narva στην Ανατολική Εσθονία. Η εργοδοτική πλευρά στο Σταθμό ανακοίνωσε πρόθεση της για τερματισμό της προηγούμενης συλλογικής σύμβασης και η συνδικαλιστική πλευρά στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν κατόρθωσε να διατηρήσει υφιστάμενα δικαιώματα και ωφελήματα και να συμφωνήσει αύξηση μισθών 3.5% με αναδρομική ισχύ από την 1η Μαρτίου 2017. Η νέα σύμβαση θα ισχύει μέχρι το τέλος του 2018.

 

Συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου τομέα που ανήκουν στη δύναμη της Συνομοσπονδίας της Σλοβενίας ZSSS, περιλαμβανομένων οργανώσεων των τελωνειακών, του προσωπικού φυλακών, κτηνιατρικών υπηρεσιών και άλλων κρατικών αρχών, συνέστησαν κοινή απεργιακή επιτροπή για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων και την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση για διαπραγματεύσεις για αυξήσεις μισθών στα μέλη τους και για διόρθωση των ανωμαλιών στο μισθολόγιο του δημοσίου. Ήδη η Κυβέρνηση της Σλοβενίας έχει καταλήξει σε συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις σους ιατρούς και τους αστυνομικούς και υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν τις ίδιες ρυθμίσεις και για τα μέλη τους.

 

Στα τέλη Ιουνίου η συνδικαλιστική οργάνωση κρατικών υπαλλήλων της Τσεχίας ΟSSΟΟ είχε συναντήσεις με υπουργούς για συζήτηση των μισθολογικών δομών στο κρατικό μισθολόγιο που οδήγησαν σε πρόοδο τις διαπραγματεύσεις για αυξήσεις σε μερικές κατηγορίες προσωπικού και για κατάληξη σε νέες ρυθμίσεις στο μισθολόγιο. Η συνδικαλιστική πλευρά ζητά αύξηση μισθών 10% από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Στη Γαλλία όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα CGT, FO, CFE-CGC, CFTC και UNSA πραγματοποίησαν απεργιακή κινητοποίηση στις 3 Ιουλίου κατά της ανακοίνωσης της Εταιρείας Υδάτων Veolia για περικοπές θέσεων εργασίας. Η συνδικαλιστική πλευρά ζητά διαπραγματεύσεις για καταρτισμό προγράμματος κατάρτισης του προσωπικού που προγραμματίζεται να απολυθεί, ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας.