Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε χαιρετισμό της στην τελετή των εγκαινίων εξέφρασε ευχαριστίες προς την Κυβέρνηση της Ελβετίας για την ανεκτίμητη συνεισφορά της στον εκσυγχρονισμό της Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΚΕΠΑ.

 

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Εργασίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δομές που δημιουργήθηκαν μέσω του Έργου και η ουσιαστική αναβάθμιση που επιτεύχθηκε θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη, τόσο της Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Κύπρο όσο και της οικονομίας του τόπου αλλά και ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων για βελτίωση του τομέα αυτού στην Κύπρο.

 

Από πλευράς του, ο Πρέσβης της Ελβετίας κ. Peter Reinhardt ανέφερε ότι το Έργο ανήκει σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα με στόχο την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων χωρών που εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελβετία, σημείωσε, θεωρεί την Τεχνική Επαγγελματική Κατάρτιση πολύ σημαντική και έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό τον τομέα, επισημαίνοντας ότι η οικονομία χρειάζεται προσοντούχους επαγγελματίες που να ξέρουν τι κάνουν και να το κάνουν με αφοσίωση.

 

Τα νέα εργαστήρια του ΚΕΠΑ στην Λευκωσία βρίσκονται στους χώρους που παλαιότερα στέγαζαν το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

 

Στο χαιρετισμό της η Υπουργός τόνισε επίσης ότι η επιμόρφωση και κατάρτιση αποτελούν έναν ιδιαιτέρως σημαντικό πυλώνα της οικονομίας και είναι τομέας στον οποίο το Υπουργείο μας αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα. Μέσα από την προσφορά γνώσεων και δεξιοτήτων δημιουργούμε εργατικό δυναμικό υψηλού επιπέδου, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχείρησης και του οργανισμού του και κατ’ επέκταση, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της οικονομίας. Ταυτόχρονα, θα δώσει νέα δυναμική στα τεχνικά επαγγέλματα και θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ελκυστικότητας της τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης προς όφελος του εργατικού δυναμικού του τόπου μας και στην καταπολέμηση της ανεργίας. Σημαντικό ρόλο επίσης θα έχει στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της Κύπρου, αφού η επαγγελματική κατάρτιση που προσφέρεται από το ΚΕΠΑ απευθύνεται τόσο προς την οικοδομική όσο και προς την μεταποιητική βιομηχανία.

 

Η κ. Αιμιλιανίδου πρόσθεσε ότι τα νέα Εργαστήρια του ΚΕΠΑ, μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό τους το οποίο επίσης εκπαιδεύτηκε στο πλαίσιο του Έργου, θα αποτελέσουν τον στυλοβάτη και πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας. Πρόκειται για υπερσύγχρονα εργαστήρια, εξοπλισμένα με τεχνολογίες αιχμής, ικανά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής και στις ανάγκες των τεχνιτών και της οικονομίας μας. Παράλληλα δε με την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής, υπήρξε μέριμνα μέσω του Έργου, και για την περαιτέρω ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε σήμερα το ΚΕΠΑ να διαθέτει άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές, ικανούς να οδηγήσουν τόσο το Τμήμα όσο και την τεχνική επαγγελματική κατάρτιση σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ουσιαστικής παρουσίας στην οικονομία και στην κοινωνία μας.