Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει την ψηφιοποίηση στις δημόσιες υπηρεσίες ως μια μεγάλη βελτίωση με κύρια χαρακτηριστικά, την ταχύτερη εξυπηρέτηση, τη διαφάνεια  και τη λήψη αποφάσεων και  αναμένει από την  εξέλιξη αυτή  ευκαιρίες για καλύτερο σχεδιασμό των δημόσιων υπηρεσιών.

 

Με στόχο την ορθολογική ανάλυση και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ψηφιοποίησης στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Δημοσιοϋπαλληλικών Συνδικάτων ΕΡSU και το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών CEMR διενήργησαν στο πλαίσιο του κλαδικού κοινωνικού διαλόγου της ΕΕ κοινή έρευνα με  βάση τα διαθέσιμα  έγγραφα και τις καλύτερες πρακτικές. 

 

Η έρευνα κατέδειξε τις αρνητικές συνέπειες της ψηφιοποίησης στην ποιότητα των μελλοντικών θέσεων εργασίας και των υπηρεσιών, στις περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων με περιορισμένους πόρους και σε θέματα  ασφάλειας και ευημερίας των εργαζομένων.

 

Μεταξύ των ευρημάτων της έρευνας είναι η  δημιουργία  ασυνέπειας και ασάφειας σε ότι αφορά το πρόγραμμα εργασίας και την ιδιωτική ζωή των εργαζομένων σε ψηφιοποιούμενες υπηρεσίες με άμεσο αποτέλεσμα να επηρεάζεται το ισοζύγιο εργασίας – διαβίωσης.

 

Μερικά επαγγέλματα χάνουν την αξία τους ενώ σε πολλά άλλα περιορίζεται σημαντικά η άμεση επαφή των εργαζομένων με το κοινό, με άμεσο αποτέλεσμα τη  μειωμένη ικανοποίηση των εργαζομένων από την επαγγελματική τους απασχόληση (job satisfaction).

 

Κατέδειξε η έρευνα την ανάγκη για επαρκή και συνεχή κατάρτιση των εργαζομένων για αναπλήρωση του κενού μεταξύ εκείνων που μπορούν να κατανοήσουν ταχύτερα τις νέες τεχνολογίες και εκείνων που αδυνατούν. Επιπλέον, η ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών πρέπει να λάβει υπόψη και τρόπους για κάλυψη όλων των χρηστών  πολιτών, ακόμη και εκείνων  που δεν διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η τελευταία αυτή διαπίστωση ισχύει σε μεγάλο  βαθμό και στην περίπτωση της Κύπρου όπου πολλά νοικοκυριά και άτομα δεν έχουν ακόμη  πρόσβαση στη νέα τεχνολογία και το διαδίκτυο και συνακόλουθα εξαιρούνται από την εξυπηρέτηση των ψηφιοποιημένων υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υποχρέωση  των φορολογουμένων να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση  ηλεκτρονικά ενώ πολλά άτομα ιδιαίτερα ηλικιωμένα και μονήρη δεν έχουν οποιαδήποτε επαφή με τις ψηφιοποιημένες  διαδικασίες. 

 

Όμως και στο κοινοτικό επίπεδο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρόλο που έχει εγκαινιάσει και προωθεί πρωτοβουλίες για ψηφιοποιημένη ενιαία αγορά και πλήρη ηλεκτρονική διακυβέρνηση εν τούτοις δεν έχει μέχρι τώρα επιλύσει αποτελεσματικά αυτές τις προκλήσεις της νέας τεχνολογίας και δεν προσφέρει λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  κοινωνικοί  εταίροι σε τομείς  της κυβερνητικής δραστηριότητας με αρνητικές επιπτώσεις για τους  εργαζόμενους στο δημόσιο.

 

Μεταξύ της Ευρωβουλής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξακολουθεί να υφίσταται διχόνοια σε ότι αφορά τις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μένουν πολλά να γίνουν ώστε να περιληφθούν και οι κοινωνικοί εταίροι στις πρωτοβουλίες και την ανάλυση των ψηφιακών μεταρρυθμίσεων περιλαμβανομένης για παράδειγμα και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων όπως και των αρνητικών συναισθημάτων που τους προκαλεί η ψηφιοποίηση,  για να  επιλυθεί το πρόβλημα της ανατροπής του ισοζυγίου εργασίας – διαβίωσης τους,  αλλά και της πλήρους εμπλοκής τους στη διαδικασία των ψηφιακών μεταρρυθμίσεων.