Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Μετά από πρόσκληση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, η Οργάνωσή μας παρευρέθηκε στη συνεδρία της Επιτροπής στις 28 Μαρτίου στην οποία συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας Ταμείου Προνοίας για νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, για το οποίο η ΠΑΣΥΔΥ είχε τη δυνατότητα να εκφράσει τις απόψεις της. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, ο Έφορος του Ταμείου Προνοίας (Διευθυντής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων) και εκπρόσωποι άλλων Συντεχνιών.
 

Η ανάγκη για δημιουργία ταμείου προνοίας προέκυψε μετά την κατάργηση του επαγγελματικού σχεδίου σύνταξης την 01.10.2011 (Νόμος 113(Ι)/11 άρθρο 6) και το κενό που δημιουργήθηκε στα συνταξιοδοτικά ωφελήματα νεοεισερχομένων υπαλλήλων που διορίζονται όχι μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως την Παιδεία, τις Δυνάμεις Ασφαλείας, τους Ημικρατικούς Οργανισμούς και τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 

Το σχετικό άρθρο του νόμου τίθεται αυτούσιο πιο κάτω:
Συνταξιοδοτικά Ωφελήματα Νεοεισερχομένων υπαλλήλων
6. Παρά τις διατάξεις οποιουδήποτε οικείου νόμου ή Κανονισμών, οι νεοεισερχόμενοι υπάλληλοι, δεν εντάσσονται σε Κυβερνητικό Σχέδιο Συντάξεων ή σχέδιο συντάξεων όμοιο μ’ αυτό, ούτε εφαρμόζονται σε σχέση με τους υπαλλήλους αυτούς οι διατάξεις οποιουδήποτε οικείου νόμου ή Κανονισμών».
«νεοεισερχόμενους υπάλληλος» σημαίνει υπάλληλο που διορίζεται για πρώτη φορά σε θέση κατά ή μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος Νόμου και δεν είχε υπηρετήσει σε οποιαδήποτε θέση πριν την ημερομηνία έναρξης ισχύος 
του εν λόγω νόμου.
 

Οι εκπρόσωποι της Οργάνωσής μας ανέφεραν ότι η ΠΑΣΥΔΥ πρώτη είχε εγείρει τα πιο πάνω ζητήματα με γραπτό διάβημά της, ημερ. 06/02/2012, προς τον Υπουργό Οικονομικών, και ζήτησε συζήτηση του όλου θέματος στη Μικτή Επιτροπή Προσωπικού. Στο όλο θέμα επανήλθε εντονότερα η Οργάνωσή μας στα πλαίσια των συζητήσεων για μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, καθώς και με νεώτερο γραπτό διάβημά της προς το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Πρόεδρο ΜΕΠ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για εντατικοποίηση των προσπαθειών στο υπό αναφορά θέμα.
 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίστηκε το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται στην πρόσφατη συμφωνία πλαίσιο, που συνομολογήθηκε μεταξύ Κυβέρνησης και ΠΑΣΥΔΥ στις 08/02/2017, για την περίοδο 01.01.2017 έως 31.12.2018, η οποία διαλαμβάνει όπως στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης των Ταμείων Προνοίας, συζητηθεί και συμφωνηθεί μέχρι τέλος Μαΐου 2017, η εισαγωγή Ταμείου Προνοίας για υπαλλήλους που προσλήφθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011 και οι ρυθμίσεις αυτές να καλύψουν και, άλλους εργαζόμενους, όπως εργαζόμενους αορίστου χρόνου.
 

Στον παρόν στάδιο αναμένεται ολοκλήρωση σχετικής αναλογιστικής μελέτης από το Υπουργείο Οικονομικών. Θα ακολουθήσει εντατικοποίηση των προσπαθειών για συζήτηση των επιμέρους πτυχών που συναποτελούν το θέμα, όπως το ύψος εισφορών, η αναδρομικότητα εφαρμογής κλπ.
 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη για το προσωπικό αορίστου χρόνου, ενώ προωθείτο το Δεκέμβριο του 2013 μονομερής προσπάθεια από το Υπουργείο Οικονομικών για επιβολή εισφοράς 3% από τους μισθούς για σκοπούς φιλοδωρήματος, υπήρξε έντονη παρέμβαση από την Οργάνωσή μας για αύξηση και βελτίωση των όρων παροχής του φιλοδωρήματος αφυπηρέτησης.
 

Συγκεκριμένα, το υπό αναφορά φιλοδώρημα, μετά από αίτημα της ΠΑΣΥΔΥ, διπλασιάστηκε από 1/24 σε 1/12 για κάθε έτος υπηρεσίας από 01.01.2014 και μετέπειτα, και παράλληλα εισήχθη πρόνοια όπως αυτό καταβάλλεται στο δικαιούχο σε οποιοδήποτε στάδιο κατά την αποχώρησή του από τη Δημόσια Υπηρεσία και όχι μόνο να του καταβάλλεται όταν αφυπηρετεί από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ορίου αφυπηρέτησής του δηλ. στο 65ο έτος.