Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στο πλαίσιο της διαχρονικά σημαντικής ερευνητικής του δραστηριότητας, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, πέτυχε πρόσφατα την εξασφάλιση σημαντικής χρηματοδότησης για ερευνητική πρόταση που υποβλήθηκε, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του ανταγωνιστικού ευρωπαϊκού προγράμματος «Ορίζοντας 2020» “Teaming for Excellence 2016-2017”.
 

Πέραν της χρηματοδότησης της ερευνητικής πρότασης, το ΙΓΕ εξασφάλισε το δικαίωμα συμμετοχής στη δεύτερη φάση αξιολόγησης του εν λόγω προγράμματος, όπου και θα διεκδικηθούν σημαντικά ευρωπαικά
ερευνητικά κονδύλια για έρευνα και καινοτομία σε βάθος επταετίας.

 

Η πρόταση που υποβλήθηκε με συντονιστή Λειτουργό του Κλάδου Ζωικής Παραγωγής και με συνεργάτες Λειτουργούς από τους Κλάδους Βελτίωσης Φυτών και Αγροβιοτεχνολογίας του ΙΓΕ, κατατάγηκε 5η κατά σειρά αξιολόγησης από την ΕΕ, σε σύνολο 30 προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν πανευρωπαϊκά. Η πρόταση αφορά πρωτοπόρα ερευνητική συνεργασία με το Ινστιτούτο Κύπρου και το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου, αλλά και με κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης.


Η Δράση “Teaming for Excellence” αποτελεί ένα εργαλείο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος για την Έρευνα και την Καινοτομία της ΕΕ «Ορίζοντας 2020» και στοχεύει στη δημιουργία Κέντρων Αριστείας ή στη ριζική αναβάθμιση υφιστάμενων Κέντρων.
 

H Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας ανακοίνωσαν ότι η Κύπρος κατατάσσεται ως πρώτη χώρα στην εν λόγω πρόσκληση, με εννέα επιτυχημένες Προτάσεις από τις 30 που θα χρηματοδοτηθούν στην πρώτη φάση της Ανταγωνιστικής Δράσης “Teaming for Excellence".