Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η ΠΑΣΥΔΥ μελετά επισταμένα την εγκαθίδρυση Μόνιμης Επιτροπής του Γενικού Συμβουλίου, που να επιλαμβάνεται αποκλειστικά των θεμάτων που αφορούν το έκτακτο προσωπικό. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν μέλη της Κεντρικής Γραμματείας, Μόνιμοι Γραμματείς και εκπρόσωποι των εκτάκτων ανά Υπουργείο, για τον καλύτερο συντονισμό στην προώθηση των προβλημάτων τους.


Διαχρονικά είναι γνωστή η συνεχής στήριξη της ΠΑΣΥΔΥ στα προβλήματα του έκτακτου προσωπικού και η διαρκής μέριμνα για τη βελτίωση των όρων εργοδότησής τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πρόσφατες συμφωνίες που συνομολογήθηκαν με την Κυβέρνηση και την ΠΑΣΥΔΥ και ψηφίστηκαν σε νόμους, με κυριότερες πρόνοιες το μη τερματισμό των υπηρεσιών όλων των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου λόγω πλεονασμού, τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας όσων συναδέλφων είχαν συμπληρώσει υπηρεσία 30 μηνών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και τη βελτίωση στην παραχώρηση φιλοδωρήματος.


Τα κορυφαία αυτά ζητήματα, στην προώθηση των οποίων η ΠΑΣΥΔΥ πρωτοστάτησε, έθεσαν τέρμα στην εργασιακή ανασφάλεια για χιλιάδες συναδέλφους που απασχολούνται στη Δημόσια Υπηρεσία.


Καταληκτικά, η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με την Επίσημη Πλευρά, έτσι ώστε τους προσεχείς ένα με δύο μήνες να επιτευχθούν περαιτέρω βελτιώσεις στους επιμέρους όρους εργοδότησης των συναδέλφων εκτάκτων, όπως είναι για παράδειγμα η βελτίωση του αριθμού των αδειών ανάπαυσης και ασθενείας, η δημιουργία ταμείου προνοίας αντί φιλοδωρήματος και άλλα συναφή ζητήματα και δραστηριοποιείται έντονα για την επίτευξη όλων των προαναφερόμενων στόχων.


Λευκωσία,
24/03/2017.