Η Παιδική Κατασκήνωση ΠΑΣΥΔΥ απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 9 – 12 ετών, δηλαδή σε παιδιά που φοιτούν στην Γ’ μέχρι και τη ΣΤ’ Τάξη Δημοτικού.

Η κατασκήνωση λειτουργεί μόνο κατά τη θερινή περίοδο και πιο συγκεκριμένα από αρχές Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Η περίοδος αυτή χωρίζεται σε 6 μικρότερες κατασκηνωτικές περιόδους, διάρκειας μίας εβδομάδας έκαστη.

Η κατασκήνωση μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 80 παιδιά, τα οποία κατανέμονται ανά 20 σε τέσσερις θαλάμους. Ο κάθε θάλαμος αποτελείται από 3 δωμάτια, τον κοιτώνα όπου φιλοξενούνται τα παιδιά, το δωμάτιο των ομαδαρχών και τους χώρους υγιεινής.

Υπάρχει επίσης και το Κεντρικό Κτήριο Υπηρεσιών στο οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε άλλα η αίθουσα εκδηλώσεων/ψυχαγωγίας, η τραπεζαρία, το ιατρείο και η κουζίνα για την ετοιμασία του φαγητού. Το φαγητό ετοιμάζεται από έμπειρο μάγειρα/ισσα τηρώντας πλήρως τους κανόνες των υγειονομικών υπηρεσιών. Παράλληλα, το ιατρείο είναι μόνιμα στελεχωμένο από νοσηλευτή/τρια για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης περιλαμβάνεται και γήπεδο αθλοπαιδιών που χρησιμοποιείται για καλαθόσφαιρα και μίνι-ποδόσφαιρο. Προσφέρεται επιπρόσθετα και εξοπλισμός για επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ).

Ανάμεσα στις πολλές δραστηριότητες της κατασκήνωσης περιλαμβάνονται εκδρομές σε χώρους ενδιαφέροντος της περιοχής και περίπατοι σε μονοπάτια της φύσης πλησίον της κατασκήνωσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των κατασκηνωτών πατήστε εδώ για το ενδεικτικό ημερήσιο και εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Η λειτουργία της Παιδικής Κατασκήνωσης ΠΑΣΥΔΥ δίδει την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν μακριά από το οικογενειακό τους περιβάλλον με στόχο να τα βοηθήσει ώστε:

 • να αγαπήσουν ένα νέο περιβάλλον,
 • να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που τους παρουσιάζονται, να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και θάρρος,
 • να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις με τους άλλους κατασκηνωτές,
 • να αναπτύξουν ομαδικό πνεύμα,
 • να αναπτύξουν θετική στάση για την καθαριότητα και την υγεία,
 • να μάθουν να σέβονται την ησυχία και γενικά τα δικαιώματα των άλλων,
 • να ανεξαρτητοποιηθούν και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την αυτοσυντήρησή τους, μακριά από το σπίτι τους και την υπερπροστασία των γονιών τους,
 • να αποκτήσουν ορισμένες καλές συνήθειες (καθαριότητα, τρόποι συμπεριφοράς στο τραπέζι, στρώσιμο του κρεβατιού, τακτοποίηση των προσωπικών τους αντικειμένων κ.α.),
 • να αναπτύξουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους,
 • να ψυχαγωγηθούν.

 

 

 • ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ ΤΡΟΟΔΟΥΣ

  

 Διεύθυνση: Παιδική Κατασκήνωση ΠΑΣΥΔΥ, Τρόοδος  

 

   Τηλέφωνο: 25420151

   

Αρμόδια άτομα επικοινωνίας:

Αντώνης Δεληγιάννης – 22844453

Έλενα Γιακουμή – 22844462

Θεοδώρα Μιχαήλ – 22844464
Φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της κατασκήνωσης και τους χώρους της:Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Νηπιαγωγεία ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Grey Terrace - Καφεστιατόριο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »