Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Oι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. σε σημερινή τους συνάντηση αξιολόγησαν  τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας για το προσωπικό του ΟΚΥπΥ, το οποίο έχει προσληφθεί με προσωπικά συμβόλαια.

 

Στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΚΥπΥ στις 3 Νοεμβρίου 2022, παρά τις απαράδεκτες θέσεις που κατέθεσε ο Οργανισμός, συμφωνήθηκε η συνέχιση του διαλόγου και  η διεύθυνση του ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκε να συγκαλέσει νέα σύσκεψη εντός Νοεμβρίου. Γι’ ακόμη μία φορά ο ΟΚΥπΥ δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του και, όπως φαίνεται, δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του να ολοκληρωθεί η συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2022. 

 

Ο ΟΚΥπΥ καθυστέρησε τη διαδικασία που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο του 2022 για τη συνομολόγηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, και παρά την υπευθυνότητα που επέδειξαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, εξακολουθεί να χρονοτριβεί.

 

Η στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα ο ΟΚΥπΥ αναπόφευκτα οδηγεί τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσηλευτήρια προς τη λήψη δυναμικών μέτρων για διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναμένουν να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση καθώς και άλλες συναντήσεις εντός Δεκεμβρίου για ολοκλήρωση της διαδικασίας. Καλούν ακόμη μία φορά τον ΟΚΥπΥ να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχε εισηγηθεί για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις.

 

 

Από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ