Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η ΠΑΣΥΔΥ επιθυμεί να αναφερθεί στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περασμένη Τρίτη, 22/11/2022, σε χώρο φιλοξενίας ανήλικων παιδιών στη Λεμεσό και να εκφράσει την έντονη ανησυχία και λύπη της για τα όσα απαράδεκτα έχουν επισυμβεί.

 

Ως εκ του ότι τα φαινόμενα αυτά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά επαναλαμβάνονται καθημερινά, αισθανόμαστε ως Οργάνωση την ανάγκη να επανατονίσουμε τη θέση ότι οι υποδομές φιλοξενίας συγκεκριμένων παιδιών χρήζουν άμεσου εκσυγχρονισμού και ανασυγκρότησης, γι’ αυτό και αναμένουμε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα προβούν στη δρομολόγηση ενεργειών για την επίλυση του προβλήματος αυτού που συνιστά τη γενεσιουργό αιτία των απαράδεκτων αυτών περιστατικών.

 

Παράλληλα, η ΠΑΣΥΔΥ αισθάνεται καθηκόντως την ανάγκη να δημοσιοποιήσει την έντονη και δικαιολογημένη δυσφορία των επηρεαζόμενων συναδέλφων που εργάζονται στους συγκεκριμένους χώρους εργασίας και αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσχέρειες στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Οι συνάδελφοι αυτοί θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και αυτήν ακόμα τη ζωή τους, ενώ βρίσκονται παράλληλα σε κίνδυνο να τεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για ευθύνες και παραλείψεις που πηγάζουν από αδυναμίες του συστήματος.

 

Ενόψει των πιο πάνω, η ΠΑΣΥΔΥ προειδοποιεί ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί. Θα πρέπει συνεπώς να δημιουργηθούν επιτέλους εκείνες οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε οι επηρεαζόμενα συνάδελφοι να μπορούν να εκτελούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια τα καθήκοντά τους και προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση η οποιαδήποτε αντίδραση της Οργάνωσης θα είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

 

Λευκωσία,
25/11/2022.