Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FERPA, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνταξιούχων και Ηλικιωμένων (FERPA) κατά τη συνεδρία της στις Βρυξέλλες στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2022,  αναφέρθηκε στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, των τροφίμων και άλλων αγαθών και στο ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πολύ ταχύτερα από ότι οι συντάξεις και οι μισθοί, πλήττοντας τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

 

Οι κρίσεις, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι κυρώσεις, η διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού και οι συνεχιζόμενες συνέπειες του Covid ανεβάζουν το κόστος ζωής, δημιουργώντας αυξημένη φτώχεια, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FERPA καλεί τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στις συνέπειες που έχει επιφέρει αυτή η σοβαρή κατάσταση στους συνταξιούχους που έχουν ήδη αποδυναμωθεί ως επακόλουθο της πανδημίας. Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την ενέργεια δεν μπορεί να εξασφαλιστεί για τους  ηλικιωμένους αν δεν ληφθούν μέτρα για το ύψος των συντάξεων και την άμεση αναπροσαρμογή τους, ίση τουλάχιστον με την αύξηση του πληθωρισμού και του κόστους ζωής.

 

Η FERPA στηρίζει πλήρως τη δράση κινητοποίησης που έχει συγκροτήσει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC) προκειμένου να επιτευχθεί η καταπολέμηση της κρίσης με μέτρα στήριξης των συνταξιούχων και των εργαζόμενων οικογενειών.