Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 31/10/2022 συνάντηση των οργανώσεων, ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου και Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και το συντονισμό ενεργειών ενόψει της έναρξης της συζήτησης για την νέα ρύθμιση απόδοσης της ΑΤΑ.

 

Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα και η ετοιμότητα του Συνδικαλιστικού Κινήματος ενωμένο να δώσει τη μάχη με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την ΑΤΑ στο γράμμα και το πνεύμα της μεταβατικής συμφωνίας, που όπως ρητά αναφέρεται είναι «η απόδοση της ΑΤΑ στην βάση της φιλοσοφίας της». Ως γνωστόν η φιλοσοφία της ΑΤΑ είναι η αποκατάσταση της αγοραστικής αξίας των μισθών από τη διάβρωση που δέχονται λόγω του πληθωρισμού.  

 

Ταυτόχρονα οι οργανώσεις εξέφρασαν την ανάγκη υιοθέτησης μέτρων, έτσι που ο θεσμός της ΑΤΑ να επεκταθεί και να καλύψει το σύνολο των εργαζομένων.

 

Οι οργανώσεις αναμένουν ότι οι  εργοδότες και η κυβέρνηση θα προσέλθουν στον διάλογο σεβόμενοι το περιεχόμενο και τις αρχές της μεταβατικής συμφωνίας.

 

Από τις Οργανώσεις

ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ,  ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου, Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου